Beebje Gebeurd

U mag eens een gokske wagen

Het Vriendje is nogal een praktisch ingesteld mens. Daarom wilde hij ook graag het geslacht op voorhand weten. “Dan heb je toch al een beetje een idee van wat je moet kopen,” is zijn redenering.

Ik zou het niet erg vinden om negen maanden in het ongewisse te blijven en dan opeens een meisje of een jongen in mijn armen geduwd te krijgen. Dat maakt mij waarschijnlijk een iets minder praktisch ingesteld mens dan Het Vriendje. Niets nieuws onder de zon. Ahum.

Maar ergens heeft hij een punt. Ja. Het is handig om te weten en vooral omdat we eigenlijk absoluut nog niet hebben nagedacht over jongensnamen. Net dat wordt een kleine ramp voor ons. Een meisjesnaam hebben wij al jaren klaarliggen en zijn wij al helemaal over eens. Een jongensnaam? Ongeveer heel onze kennissen- en vriendenkring plant zich voort in de vorm van jongens. Alle namen die we mooi vinden zijn dus al ingenomen.

Soit. Intussen is iedereen, inclusief wijzelf, aan het speculeren wat het gaat worden. Ik heb nog geen uitgesproken buik, dus ik kan niet zeggen of ik laag of hoog draag. Of breed, als dat een optie is. Ik heb zowel zin in zoet (‘s ochtends) als zout (‘s avonds), dus daar kunnen we het oude wijven trukje ook niet op toepassen. De tante van Knijntje liet wel weten dat als je niet misselijk bent, je een jongetje krijgt. Dus. Kijk. Zelf heb ik een donkerblauw vermoeden dat het een jongen gaat zijn. Vraag me niet waarom. Een voorgevoel. Het Vriendje, praktisch ingesteld mens dat hij is, houdt het bij “50% kans meisje, 50% kans jongen”. Hoe dan ook, of het nu een jongetje of een meisje wordt, Beebje is hier sowieso meer dan welkom. Dat spreekt voor zich.

Maar dus… Op deze zonnige donderdagย mag u ook eens een gokske wagen. Zomaar. Omdat het kan. Gratis ende voor niets. Als u het juist heeft mag u over een paar weken: “Ziede! Ik wist het!” zeggen. En dat is het zo ongeveer. Meer valt er niet mee te winnen, vrees ik. ๐Ÿ˜€

Wordt Beebje een jongetje of een meisje?

View Results

Loading ... Loading ...

You Might Also Like

 • Le petit requin

  Ik gok op een jongetje. Gebaseerd op het feit dat mijn moeder 2x met “gewoon, een voorgevoel” juist raadde bij haar kinderen, dus ga ik er vanuit dat jouw moeder-voorgevoel op dit moment het meest betrouwbare is ๐Ÿ™‚

 • Eilish

  Mijn voorgevoel zei me tweemaal dat ik een meisje ging krijgen en zo geschiedde, dus: it’s a boy!

 • Jessi

  Een vriendin van mij heeft twee zwangerschappen zonder al te veel problemen doorlopen. Geen misselijkheid… Om jaloers op te zijn denk ik :p soit, ze heeft twee meisjes ๐Ÿ˜€

 • Elke

  Als ik je leeftijd zou kennen, zou ik je eens door de Chinese kalender halen (https://www.babytjes.nl/chinesegeboortekalender.html) want die voorspelde het bij ons 3 van de 4 keer goed, maar nu denk ik een jongen aangezien het enige meisje hier in huis me zo ziek als een krab maakte ๐Ÿ™‚

  • Kathleen

   Die staat in de zijbalk bij mijn mini profiel (31). Ik kom bij die Chinese kalender precies ook uit op een jongen. ๐Ÿ˜›

   • Elke

    Idd die staat in de zijbalk ? tja, details en chaos in het hoofd gaan niet zo goed samen, maar alvast veel succes met de kleine man ๐Ÿ™‚

 • Tante Fee

  Jup, hier ook de ervaring dat een donkerblauw vermoeden van een voorgevoel drie keer juist zat! Gefeliciteerd met je zoon ? (hier is het trouwens donkerbruin ipv donkerblauw vermoeden, of is dat stiekem ook al een verwijzing naar je zoon? ?)

 • Resaarcle

  Ik had het bij mijn eigen kinderen na telkens 9 maanden speculatie dik mis, dus ik ga me niet aan dat gokje wagen. Ik gok op een mensje! Mini en schattig en zacht en met van die kleine vingertjes die zich met z’n allen rond een grote papa- of mamavinger sluiten en er dan nog kleiner uitzien. Zoiets. Laat me weten of ik juist gegokt heb! โ˜บ

 • Zjizjipke

  Mijn jongetje heeft me wel supermisselijk gemaakt ๐Ÿ˜‰ maar ik had ook een voorgevoel en dus volg ik jouw gevoel!

 • Silke

  Lol niet misselijk een jongen.. laatste keer dat ik checkte had jules toch echt wel een piemel en ik een intense relatie met de wc pot.
  Maar ik ga u gevoel volgen… mijn gevoel zat er twee keer boenk op. En trouwens de chinese kalender ook. ?

 • Katrien

  Mijn gevoel zat er knal naast, daarom euh .., een meisje!

 • Mirthe

  Ik gok op een jongen. ?

 • A_nnick.

  Hier: misselijk as hell en toch een jongen op de wereld gezet.
  Ik vinkte ook “jongen” aan, btw.

 • Riet

  Wieha, dat gaat hier mooi gelijk op :-).

  • Kathleen

   Echt he?! Hoe kan dat zelfs? ๐Ÿ˜›

 • Eefje

  Ik dacht aan een jongen, sprak al over ‘hij’, die Chinese kalender gaf dat ook aan en zie, een pracht van een dochter in mijn armen en zo blij ermee! Bij deze gok ik op een meisje.

 • Knijntje

  Ik volg mijn tante ?!
  Die namen komen wel, wij hadden ook een meisjesnaam en je weet hoe lang het geduurd heeft eer we het eens waren over de naam ?. Belangrijkste is dat je zelf de naam mooi vindt. Natuurlijk moet je niet dezelfde kiezen als in naaste familie of vrienden. Maar lijstjes maken en elimineren en niet te veel nadenken over anderen ?

 • Els

  Zelf ben ik 2x niet misselijk geweest. Ik heb een dochter en een zoon.
  Ik denk dat jij een jongens-mama bent ๐Ÿ™‚

 • Liesbeth

  Hier ook misselijk van de zoon, hoor. Maar zoals vele anderen: ik volg jouw intuรฏtie :-).
  (voor de eerste had ik totaal geen intuรฏtie en voor de tweede was ik fout, maar bon)
  Dus geldt toch vooral de nuchterheid van Het Vriendje: 50% kans!

 • Lottes Anekdotes

  Ik zou jou eerder als een jongensmama, maar ik heb รฉcht geen flauw idee waarom ๐Ÿ˜€

 • Ans Jespers

  Hier 2 jongens en extreme misselijkheid dus die theorie zou ik niet volgen ? spannend he!

 • Sheena

  ik gok op een jongen !
  Alhoewel ik net die chinese kalender eens bekeken heb en daar zag dat ik twee meisjes had moeten krijgen ( ik heb twee jongens). Dus als jij daar op een jongen uitkomt zou het best wel eens een meisje kunnen worden ๐Ÿ˜‰ Spannend!!

 • Stephanie

  Ik was ook totaal niet misselijk tijdens mijn zwangerschap (ik heb eigenlijk helemaal geen kwaaltjes gehad buiten een enorme buik), ik dacht dat het een jongen ging zijn en wat bleek: twee(!) meisjes! Dubbel in shock dus ๐Ÿ™‚

 • sop.hie.s

  Het enige dat ik geleerd heb uit mijn eerste zwangerschap is dat al die zogenaamde regeltjes van hoe je draagt, hoe misselijk je bent, welke goestingskes je hebt, hoe “mooi” je bent (dat leerde een Italiaanse collega me toen) helemaal niets uitmaken ๐Ÿ˜€ Want iedereen dacht toen dat het een jongen ging zijn, maar ik kreeg een prachtige dochter (die weliswaar redelijk vaak jongensstreken uithaalt, dat wel ;-)) En ook mijn voorgevoel heeft mij toen in de steek gelaten, dus ga ik me niet wagen aan een gokje ๐Ÿ˜‰

 • Kir

  Gommaar was ooit uwe jongensnaam, dus ik gok een jongen. Zodat ik een Gommaar ken binnenkort ๐Ÿ™‚

 • Evelien

  Piep! Proficiat met je zwangerschap! Ik ben mama van een flinke dochter van 10 maand. En ik kan je geruststellen: hier ook een zwangerschap met weinig kwaaltjes (behalve extreme vermoeidheid in trim 1 en de gewone ongemakken). Ik had ook een voorgevoel dat het een jongen ging zijn, en kijk, een meisje ?. Dus ik gok bij jou ook op een meisje ?. Geniet van het nieuw leventje dat groeit in je buik, die eerste schopjes voelen is een zalig moment! En die bevalling, dat komt allemaal goed, eens het moment er is, ben je vooral blij dat je je kindje voor t eerst echt gaat zien ?. Liefs x

 • KellyJade

  Ik ga voor een meisje! Het zijn hier allemaal meisjes bij de zwangeren in mijn omgeving dus eentje meer kan er wel bij ;-p

 • zwartraafje

  Ik heb de afgelopen maanden als aanstaande tante al twee keer mogen gokken. De ene keer juist, de andere keer fout. Ik ben benieuwd in welke richting mijn keuze die balans gaat doen overhellen maar ik gok op een dochtertje.

 • fieke

  Mijn gevoel zegt dat het een jongetje wordt!
  Bij mijn eigen zwangerschap voelde ik dat het een dochter ging worden, en dat klopte. Benieuwd!

 • Zij

  Mijn gevoel zegt ook, dat het een jongentje wordt.
  Zelfs twee keer geen misselijkheid.. twee keer een zoontje ๐Ÿ˜‰

 • Liese

  Al die zogezegde dingen dat je het kan zien of het een jongen of een meisje is….ik geloof daar geen bal van. ???

 • trijnewijn

  Mijn eigen voorgevoel was 2x mis, net zoals de symptomen die het geslacht zouden verklappen. Ik was hierdoor wel blij dat ik het geslacht op voorhand wist, ook al duurde het 3 echo’s voor ik de dokter echt helemaal geloofde- tegen dan was ie mijn “ge zijt toch wel zeker hรฉ?” gevraag na de routinecontroles beu ๐Ÿ™‚
  Ik gok op een jongetje in de hoop dat jouw buikgevoel het beter doet dan het mijne -en anders heb je nog tijd genoeg om je gedachten over beebje van geslacht te laten veranderen.

 • Pin It on Pinterest