Beebje Gemaakt

De eerste DIY voor Beebje

Intussen naderen we met rasse schreden de zestiende week van mijn zwangerschap en het begint langzaam maar zeker te kriebelen om spulletjes te maken en te kopen voor Beebje. Ik probeer me nog een paar weken in te houden, maar dit rompertje zat zo hard in mijn hoofd dat ik er gewoon nu al werk van moest maken.

Het drong pas héél laat tot me door dat ik nu ongegeneerd van alles kan beginnen ontwerpen en maken voor Beebje. Volgens mij was ik al twaalf weken zwanger toen ik tot dat besef kwam. Ahum. We steken het gewoon weer op dat zomeruur, ok? De naaimachine en de Cameo gaan hier overuren draaien de komende tijd. Mark my words. Maar omdat ik het geslacht nog niet weet, besloot ik het nog even allemaal heel eenvoudig en unisex te houden. De naaimachine moet nog even wachten, maar de Cameo, daar kan je heel snel een heel tof resultaat mee boeken.

Wie deze blog al wat langer volgt zal het ontwerp misschien wel herkennen. In 2014 volgde ik een cursus rond surface pattern design en toen maakte ik onder andere een motiefje met dinosaurussen. Of monsters. In mijn hoofd zijn het dino’s, maar het kunnen evengoed draken of iets dergelijks zijn. Soit. Ze zijn schattig genoeg om een rompertje mee te sieren, dat staat in ieder geval vast.

Intussen heb ik trouwens ook geïnvesteerd in Silhouette Connect. Dat is een plugin waardoor je Illustrator kan gebruiken om je ontwerpen rechtstreeks naar je Cameo te verzenden. Beste investering in maanden. Ik werd echt gek van de Silhouette Design Studio (of hoe die software ook mag heten). Alle shortcuts die ik gewend ben, werkten er niet in en het maakte iets wat normaal gezien zo intuïtief is voor mij bijzonder omslachtig. Ik werk vrijwel altijd voor mijn illustratiewerk in Illustrator en kan zowat blindelings werken met die software, dus toen ik zag dat die plugin bestond heb ik zeer snel mijn portefeuille opengetrokken.

Dus zo geschiedde. Er werd een rompertje gekocht bij de Hema en op een vrij moment ging ik aan de slag. Zonder zwanzen: het pimpen van dat rompertje duurde letterlijk een kwartier. Ok, de illustraties had ik al jaren geleden gemaakt, dus daar moest ik geen extra tijd in steken, maar toch. Hoe cool is dat?! Het ontwerp is een klein beetje verschoven, vermoed ik, want rondom de gele en de groen dino staan wat witte randen die er niet echt horen te zijn, maar ze misstaan er ook niet. Dus laten we het gewoon lekker zo.

En nee, ik weet nog altijd niet of Beebje nu een jongetje of een meisje is, maar zo’n rompertje dat gaat toch perfect voor jongens en voor meisjes, toch? Moest Beebje een meisje blijken te zijn, dan gaat ze hoogstwaarschijnlijk opgroeien met een dosis dinosaurussen en monsters. Toch als ze een beetje lijkt op haar mama. Maar evengoed met een dosis zeemeerminnen en eenhoorns, laten we eerlijk zijn. De dag dat ze een prinses, een eenhoorn of een zeemeermin wil op haar t-shirt sta ik klaar om haar op haar wenken te bedienen, uiteraard, maar voorlopig zal ze (als Beebje een “ze” is, that is) het toch even moeten stellen met dino’s. Of draken. Of wat het ook zijn. Nah!

You Might Also Like

 • trijnewijn

  Dat ziet er heel tof uit! Meisjes en dino’s en draken en prinsessen en zeemeerminnen en eenhoorns gaan trouwens ook perfect samen, zeg maar de dat mama van een heerlijke drakenprinses het gezegd heeft 😀

 • Marjolein @flaflinko

  Dino’s en draken zijn de max! Dat ik al benieuwd ben naar het geslacht! Laat die creativiteit maar los op ons. Dit is een van de dingen die ik super vind om te lezen!

 • fieke

  Dino’s zijn cool, ook voor meisjes! Mooi gemaakt! Beebje mag nu al in zijn/haar handjes wrijven, met zo’n creatieve mama 🙂

 • gerhilde maakt

  Ik zou denken dat jij al vanaf de beslissing om voor een kindje te gaan al volop met ideetjes zat. Ik vind de beestjes super en geschikt voor beide geslachten, ze zijn gewoon zo schattig en hoe cool is dat niet dat dat jouw eigen illustraties zijn?!

  • Kathleen

   Af en toe ben ik traag van begrip. 😉

 • Le petit requin

  Oh ja, die tekeningen! Ik vond ze toen al fantastisch en echt, ze zijn nog altijd gewoon te cute! Gelukzakske zenne, dat Beebje met zijn/haar eigen ontworpen kledinglijn 🙂

 • Resaarcle

  Geweldig plezant om dingen in elkaar te flansen voor je eigen toekomstige ukje. Geniet ervan! En het is een tof rompertje geworden voor je Beebje, of het er nu eentje met of zonder aanhangsel zal worden!

 • Kris10

  Het eerste T-shirtje dat ik kocht voor Baby P was er eentje met een dino. Helemaal uniseks volgens mij. Ik kocht ondertussen ook een pyjama met auto’s en iets met paarse nijlpaarden … En stel dat Baby P nu een meisje is en later voor roze vlinders gaat … Ook goed voor mij!

 • Zij

  Zo mooi!

 • KellyJade

  Zo cute! Mag ik mijn bestelling doorgeven ? Ik heb ook een silhouette maar geen illustrator en ik ben geen expert en Hubbie kan met dat Silhouette programma ook niet werken!

 • Jessi

  Ah zo leuk 🙂 ik kijk uit naar je maaksels! Mijn beste vriendin had jij de geboorte van haar dochtertje het thema dinos. Geweldig was ‘t 🙂

 • Ineke

  Super tof gewoon!

 • goofball

  Leuk

 • Talitha

  Dino’s en meisjes is een perfecte combi! Ik wou dat mensen dat vaker zouden inzien, zodat ze 1) niet zo raar zouden kijken als ik awesome blauwe kleertjes met bootjes/dino’s/auto’s cadeau geef op de baby shower van hun dochter, en 2) kledingmerken dan misschien ook een minder strikt onderscheid zouden maken, en minder spuuglelijke zogezegde ‘meisjesversies’ ontwerpen.

 • Pin It on Pinterest