Gebeurd

En we pikken de draad terug op

Onlangs las ik bij Stephanie een leuke vergelijking. Ze had het over de duizenden ideeën die in haar hoofd rondspoken en maakte de vergelijking met duizenden tabs hebben openstaan in je browser. Je weet niet meer waar eerst te kijken en raakt vooral overweldigd.

Die vergelijking was de afgelopen weken wel wat van toepassing op mij. Er stonden massa’s tabs open in mijn mentale browser. Niet alleen zwanger zijn zorgde voor een vijftal extra tabs, gaande van “fok, ik moet zwangerschapskledij kopen” tot “uuugh, een baby-uitzet, hoe begin je daaraan?” en “wel, dit is blijkbaar nesting, good to know”. Een aantal van die tabs zijn intussen weer gesloten.

En vraag me niet hoe het komt, maar sinds we hebben aangekondigd dat we ons eerste kindje verwachten, is er ieder weekend wel iemand die met ons wil afspreken. En yuy voor lieve mensen! Ik kus mijn twee pollekes voor de fantastische mensen rondom mij. Echt waar. Ik kus mijn pollekes voor de lieve ex-collega die me een draagdoek gaf waar haar eigen kindjes intussen te groot voor waren. Ik kus mijn pollekes voor de tante die heerlijke zwangerschapsolie gaf waarmee Het Vriendje iedere avond de buik insmeert (beste moment van de dag!). Ik kus mijn pollekes voor de vrienden die me Finley Mojito (zonder alcohol, that is) leerden kennen en me een kom chips gaven na een lange deugddoende wandeling in het groen. Ik kus mijn pollekes voor de lieve vrienden die voorstellen om met mij op zwangerschapskledij-jacht te gaan hoewel ik tien keer zeg dat dat zeker niet moet en ik een rampzalige shoppingpartner ben (ik haat kleren shoppen). Dus nee, over die mensen zelf hoor je mij niet klagen. Absoluut niet. Maar ik ben een introvert, hoe je het ook draait of keert. Als introvert zorgen zulke afspraakjes weer voor de nodige tabs en vergt dat weer de nodige energie.

Maar ook de rijlessen en klantenwerk eisten heel wat aandacht op en vergden toch ook wat energie. Met andere woorden, het was een beetje veel. Dus sloot ik een paar andere tabs. Deze blog bijvoorbeeld. Ik deed wel wat kleine updates op de Verbeelding Facebookpagina, maar daar bleef het ook bij. En eerlijk is eerlijk, effe prioriteiten stellen, dat moet gewoon in het leven. Anders raak je helemaal van slag en daar heb ik weinig ambities toe.

Sinds afgelopen vrijdag kan ik ook de tab “rijlessen” sluiten. Hoera! Daardoor komen er weer wat uurtjes vrij per week. Uurtjes die ik terug kan spenderen aan iets anders. Deze blog bijvoorbeeld. Of prutsen met de Cameo. Of gewoon aan niksen. Niksen is zalig, vooral tijdens die bloedhete zomerdagen die ons staan te wachten (ik ben niet zo’n held met bloedhete zomerdagen). Het plan is ook om de tab “klantenwerk” rond juni te sluiten. Alles wat ik nu nog heb lopen van klantenwerk wil ik tegen dan afgewerkt hebben, zodat ik tijdens de zomer me op mijn eigen projecten kan storten en het wat rustiger aan kan doen. Ik kwam onlangs tot het besef dat ik het eigenlijk helemaal niet rustig aan aan het doen ben, hoewel ik dat wel dacht.

Een tijdje terug sprak ik de gevleugelde woorden: “Ik ben minder gaan werken. Ik werk nu halftijds,” tegen iemand die ik al een hele tijd niet meer had gezien. Wat ik natuurlijk meteen aanvulde met “Allez, het is te zeggen, ik werk de helft van de week voor een bedrijf en de andere helft van de week voor mezelf,”. Waarop de persoon in kwestie antwoordde met: “Je werkt dus nog altijd voltijds,”. Uhm. Wel. Ja. Ik dacht dat ik het wat rustiger aan deed, maar blijkbaar toch niet helemaal. Oeps.

Als ik de tab “klantenwerk” sluit, dan gun ik mezelf wat meer rust en kan ik me ook terug wat meer richten op mijn eigen projecten. Want het kriebelt, dames en heren. Het kriebelt om dingen te maken. Om schattige babyspulletjes te naaien. Om zwangerschapskledij te naaien. Om terug wat motiefjes te ontwerpen. Om met de Cameo te prutsen. Om te bloggen. Om cursussen uit te werken. Om cursussen te volgen. Om te tekenen en met nieuwe materialen aan de slag te gaan. Om te schrijven. Om zoveel dingen te doen.

En ik kan me beter deze zomer even helemaal laten gaan, want na de zomer, zo ergens rond oktober, gaat er één tab al mijn aandacht opeisen.

You Might Also Like

 • Kir

  ooooh naaaidate binnenkort?

 • Miss Pixie

  Oh, lief dat je naar me linkt 🙂
  En blij dat je toch al wat tabs kon sluiten. Bij mij staan er momenteel ook weer een honderdtal open. En nu dat ik een cameo cadeau kreeg, zal het er niet op beter worden :p
  Nog een drankjes-tip: in de Aldi hebben ze in de zomerperiode (nu dus) vaatjes alcoholvrije mojito én die is keilekker! 😉

  • Kathleen

   Haha! Zo’n Cameo, dat prikkelt de creativiteit nogal. Benieuwd naar wat je ermee gaat maken!

 • Eefje

  Super dat je dat inplant, want daarna heb je nooit meer zoveel tijd als nu… Echt van profiteren.

 • Tine

  De finley royale is ook lekker. En de Tutti e due een tip voor de zwangerschapscollectie aan te leggen.

  • Kathleen

   Aha! Die zal ik ook eens moeten proberen. Intussen hebben we de Finley Citroen en Vlierbloesem getest en dat blijkt ook een toppertje te zijn.

   • gerhilde maakt

    Dat is mijn favoriet! Goed dat je wat tabbladen kon sluiten, ik ben benieuwd naar de resultaten van al die kriebels. 🙂

 • Dorien

  Ja, hooi op de vork nemen is niet zo moeilijk, maar beseffen dat het te veel is des te meer. Ik weet dat ook soms pas veel te laat van mezelf. Goed dat je wat meer de tijd kan nemen nu. En veel succes met het shoppen en de naaiprojectjes!

 • Ellen

  Tip voor zwangerschapskleren die je binnen een half jaar nog kan gebruiken: Boobs-‘n-Burps (aan de Vaartkom, tegenover vroegere AH, of online): enkel kleren die ook geschikt zijn voor borstvoeding nadien!
  Succes!

 • zwartraafje

  Ik heb tot nu toe enkel de Finley met vlierbloesem gedronken maar die vind ik dan ook wel heerlijk. Ik heb hier de laatste weken als tante-in-spé allerlei babyspulletjes zitten maken, kopen én inpakken. Eigenlijk stond mijn neefje op de planning voor afgelopen zondag maar hij laat dus nog even op zich wachten. Ik hoop alleen maar voor mijn schoonzusje dat ze niet moet bevallen tijdens de voorspelde hitte aan het einde van deze week. Eigenlijk ben ik nu alvast benieuwd wat die kindjes (mijn andere broertje wordt in september papa) tegen me gaan zeggen wanneer ze wat ouder worden … Tante Boek? Tante Raaf?, …

 • Pin It on Pinterest