Beebje Gebeurd

Twintig weken: halverwege de zwangerschap!

Gisteren was ik officieel halverwege mijn zwangerschap. Twintig weken. Zotjes gewoon! Langs de ene kant gaat het zo snel. Langs de andere kant gaat het zo traag. Maar we zijn over de helft en ik vermoed dat het nu allemaal wat échter gaat worden en sneller gaat gaan.

Hoe gaat het met Beebje? Gisteren gingen we langs bij de gynaecoloog voor de twintig weken echo. Dat is een grote echo waarbij gekeken wordt of alle organen zich ontwikkelen zoals het hoort en Beebje groeit zoals het hoort. Alles verloopt volgens plan. Deze keer was Beebje in een actieve bui, waardoor de gynaecoloog even haar tijd moest nemen om alles goed te onderzoeken. Maar alles was dus tip top in orde. Tien vingertjes. Tien teentjes. Een hartje dat klopt. Een maagje dat net goed gevuld was. Ik blijf het fascinerend vinden dat ik niets bijzonder doe en dat er toch een nieuw leventje aan het groeien is in mijn buik.

Hoe gaat het met jou? Ik heb absoluut niet te klagen. Moest het niet aan de hormonale huilbui hier en daar hebben gelegen en de uitzettende buik, dan had ik waarschijnlijk niet eens beseft dat ik zwanger was. Ik heb een fijn eerste trimester gehad en dat zet zich blijkbaar door in het tweede trimester (hout vasthouden). Ik blijf luisteren naar mijn lichaam. Honger? Dan eet ik iets. Moe? Dan doe ik een extra dutje of kruip ik wat vroeger mijn bed in. Warm? Dan bestel ik een hele nieuwe garderobe in één keer. Zo gaat dat dan. De afgelopen dagen met die hitte waren wel een uitdaging, dus ik hoop op een milde zomer. Langs de andere kant vermoed ik dat ik niet de enige ben die het niet zo heeft op temperaturen om en bij de dertig graden, zwanger of niet. Op gebied van kilo’s heb ik ook niet te klagen. Dus we doen gewoon lekker verder. Maar de grootste uitdaging, de suikertest, moet nog komen. Jikes!

Weet je intussen al of het een meisje of een jongen is? Ayup. We gaan geen grote gender reveal doen of iets dergelijks (hoewel ik de aanpak van Shifra ontzettend leuk vond!), maar het zal hier gaandeweg wel duidelijk worden. Ik heb me ook voorgenomen om gewoon te antwoorden als mensen uit mijn omgeving me die vraag stellen. Onder het motto: je zal het uiteindelijk toch te weten komen, dus wat maakt het uit of ik het nu zeg of over een paar maanden? Plus ik heb al drie maanden gezwegen over het feit dat ik zwanger was. Drie. Maanden. Vraag me niet om nog eens zo lang te zwijgen over het geslacht. Maar omdat er een paar belangrijke mensen nog niet op de hoogte zijn en ik niet vind dat ze het via de blog moeten te weten komen, ga ik het hier nog even niet zeggen. Nog even geduld dus.

Voel je Beebje al? Aaah, de meest gestelde vraag van de afgelopen week of twee. Maar tegelijk was de vraag die ik mezelf het vaakst heb gesteld de afgelopen weken: “Was dat Beebje dat ik net voelde of waren dat mijn darmen?”. Als ik dan binnen de twee minuten een scheet laat, weet ik meestal het antwoord wel. Moeha! Normaal gezien zou je rond de twintig weken voor het eerst iets kunnen voelen als je voor het eerste mama wordt, maar het kan ook wat langer duren. Mama’s die voor de tweede keer zwanger zijn kunnen het al een pak vroeger voelen. Soit. Blijkbaar ligt de placenta ook nog eens langs de voorkant, waardoor Beebje die gebruikt als stootkussen en ik dus minder snel iets voel. De afgelopen dagen voelde ik wel langs de zijkanten van mijn buik precies kleine spinnetjes die op en neer liepen, waardoor ik de neiging had te krabben. Het voelde een beetje als jeuk, maar toch wat anders. De kans dat dat Beebje was, is reëel. De komende weken zal ik het allemaal wel duidelijker beginnen voelen, vermoed ik. To be continued.

Al vieze goestingen? Nope. Het enige wat ik opvallend meer consumeer nu ik zwanger ben, is limonade. Alle soorten limonade, maar toch het liefst van al die met een zeer aanwezige citroensmaak. Soms gaat het zelfs zo ver dat ik gewoon citroensap aanleng met water en dat drink. Gewoon. Omdat het kan. Ik heb de draad terug opgepikt om zelf de ultieme limonade te maken, een experiment waar ik jaren geleden aan begonnen ben en waar ik nog altijd niet helemaal mee rond ben. En daarnaast hebben we voor zowat het eerst ooit steevast een paar blikjes Finley Citroen&Vlierbloesem of Finley Mojito in huis. Ook Bionina bloedappelsien passeert hier af en toe. En Oasis. En Almdudler. En het liefst van al drink in die limonades met vier of vijf ijsblokjes in mijn glas. Want aaah… ijsblokjes. Ik probeer me wel te beperken tot één limonade om de twee à drie dagen. Water blijft mijn belangrijkste drankje.

Heb je al veel spullen voor Beebje gekocht? Ik heb tot nu toe letterlijk één rompertje, één pyjama met voetjes en twee truitjes gekocht. Dat valt dus zeer goed mee. Het setje hierboven kreeg ik van een lieve vriendin die had onthouden hoe enthousiast ik er jaren geleden over was toen ze het liet zien. Zei ik al dat ik mijn twee pollekes kus voor de lieve mensen in mijn omgeving? Mijn zus is er ook zo eentje. Zij heeft twee kindjes en heeft blijkbaar haar baby-uitzet nooit weggedaan. Ze ging ervan uit dat die ooit wel eens van pas zou komen voor mijn jongere broer of voor mij. Dus we gaan basically niets nieuws moeten kopen op een paar items na die we misschien zelf in huis willen halen. Die baby-uitzet van de zus is een hele geruststelling geweest, want my god, hoe begin je daar in godsnaam zelf aan? We waren al een keer gaan kijken in een aantal babywinkels en waren serieus overrompeld geraakt. Gelukkig hoorden we nog een jong koppel zich vragen stellen bij bepaalde zaken. Wat is dat? Wat doet dat? Heb je dat echt nodig? Komt dat met een handleiding? Oudere zussen, dat zijn marchandise, zenne. 😉

Hoe zit het met dat nesten? Het heeft één zaterdag zwaar de kop opgestoken en ik wist niet goed wat er gebeurde. Ik ben zelf niet de grootste opruimer en ik zal vermoedelijk nooit met de titel Miss Spik&Span 2017 gaan lopen. Maar het is tot nu toe bij die ene opruimsessie gebleven. Vermoedelijk ging het om een tijdelijke kortsluiting ter hoogte van mijn hersenen, maar Het Vriendje vond het wel heel fijn.

Hoe staat het nu met je zwangerschapskledij? Mijn Zalando bestelling had wat vertraging opgelopen, vermoedelijk door het verlengde weekend, maar ze is gisteren eindelijk toegekomen. Het is grappig hoe ik als ik “in het echt” ga winkelen, nooit iets vind, maar als ik online shop dan is het blijkbaar boenk erop. Buiten één jurkje, zit alles als gegoten. En dat ene jurkje ga ik toch nog bijhouden, omdat ik vermoed dat het beter gaat vallen eens de buik wat meer volume heeft. Het heeft ook een hogere neklijn, wat het dus beter maakt om te dragen als het wat nazomert. Maar dus… Yuy! Ik heb jurkjes! Ik ben een happy preggosaurus!

Ben ik een veelgestelde vraag vergeten te beantwoorden in dit bericht? Zit je zelf met een prangende vraag over Beebje? Stel ze gerust in de reacties. Misschien beantwoord ik ze meteen daar. Misschien zijn ze voer voor weer een zwangerschapsblogbericht. 😉

You Might Also Like

 • zwartraafje

  Zo leuk om te horen dat alles goed gaat met je én dat je zo’n super lieve mensen om je heen hebt. Die outfit van de foto is echt super mooi. Ik ben maandag nog meegeweest naar de echo van mijn toekomstig metekindje vermits de aanstaande papa geen verlof kon nemen. Blijkbaar is dat kindje even happig op foto’s als haar meter en beweegt ze liever de hele tijd (stampen, stretchen, armpjes zwaaien) zodat je amper iets kan zien (dat laatste doe ik dan weer niet). Die gynaecologe moest dus ook wat extra moeite doen. Hoera trouwens voor online-shoppen en zo toch een nieuwe outfit vinden zonder dat je die eerst in confronterende pashokjes moet passen. Die belichting, de spiegels die je met al je kanten confronteren, … Bah!

 • Silke

  Super zeg! En die outfit geweldig!!!!!!
  Ik vond persoonlijk de laatste twintig weken trager gaan dan de eerste. Laat ons hopen dat jij net omgekeerd bent.

 • Bibiane

  En wat wordt het? 🙂

  • Kathleen

   We hopen nog altijd op een mensje. Een kitten of een geitje zou ook fijn zijn, maar toch liefst geen boa constrictor of iets dergelijks. Momenteel ziet Beebje er nog altijd uit als een mens, maar je weet natuurlijk nooit. To be continued. 😉

 • Sofie

  Leuk zo een oudere zus met kindjes hebben! Als je nog iets nodig zou hebben, hier staat ook nog een hele set babyspullen. Laat gerust iets weten.

 • Annelies DH

  Ha, zo’n leuke dingen bij H&M, ik heb er ook vaak besteld! Gust is ook naar huis gekomen met een mutsje met poezenoortjes van H&M, midden in de zomer 😀
  Wel oppassen want ze vallen soms groot én ze worden nogal lodderig na paar keer wassen. Zara moet je dan weer een maat groter bestellen, en die krimpen bij wassen. Voor (relatief) krimp- en kleurvaste basicrompers kan ik alleszins wel Hema aanraden!

  Geniet er nog van, het gaat echt zo snel (en voor je het weet wordt hij – of zij, maar ik denk hij- 1 jaar) 🙂

 • liese

  Ik lees: “gelukkig!” (fijn!)

 • Ans Jespers

  Het gaat idd snel en traag he! Maar het zal inderdaad steeds echter worden. Ik ben 3weken verder en ondertussen is het hier soms feest in de buik! Zalig gevoel dus echt om naar uit te kijken!
  Ik hoop dat het nu nog wat goed weer blijft, nu je garderobe er op aangepast is ?

 • fieke

  Die outfit! <3
  Blij om te lezen dat alles goed met jullie gaat. Ik duim voor een verdere Unicorn Pregnancy, en kom graag terug lezen voor je verdere zwangerschapsupdates!
  Is dat niet ontzettend moeilijk om een geboortekaartje voor je eigen Beebje te ontwerpen? 🙂

  • Kathleen

   Ik ben eerlijk gezegd nog niet aan het kaartje van Beebje begonnen. Laat staan dat ik er al over aan het denken ben. Oeps. Mij kennende gaat het iets heel last minute worden. Ik ga het waarschijnlijk aanpakken zoals ik de kaartjes van klanten aanpak, inclusief werken met de vragenlijst en zo. En dan zien we wel weer.

  Pin It on Pinterest