Gebeurd

De Grote Verbeelding enquête

Drie jaar geleden deed ik voor de achtste verjaardag van deze blog een grote enquête. Daaruit heb ik toen ontzettend veel opgestoken. Ik goot al mijn bevindingen in een overzichtelijk blogbericht en nam heel wat van jullie tips en kritieken mee om deze blog verder te laten groeien. Intussen zijn we weer een paar jaar verder en kriebelt het om nog een keer zo’n enquête te doen.

Ik heb niet het gevoel dat er zoveel is veranderd in die drie jaar. Er is nog steeds geen boekdeal, maar er worden hier wel veel boeken gerecenseerd. Dat is ook al iets. Af en toe komt er al eens een leuke samenwerking uit de bus, maar ik word er niet mee om mijn oren geslagen en kies enkel de zaken eruit waarvan ik vind dat ze bij mij en deze blog passen. Mijn lezersaantallen zijn niet exponentieel gestegen, maar iedere dag komt er wel een nieuwe volger bij. Dus ik heb niet te klagen. Absoluut niet.

Al bij al blijf ik een “kleinere blogger”. Zo ééntje die nét te klein is om een grote blogger te zijn en daardoor tussen de mazen van het net glibbert. Dat heeft me met momenten gestoord, maar langs de andere kant geeft dat me wel de kans om lekker mijn eigen ding te blijven doen, om te blijven experimenteren en om af en toe eens wat minder of net wat meer te bloggen, zonder dat iemand daar al te veel problemen mee heeft. En het is net die vrijheid om te schrijven wat ik wil die ervoor zorgt dat we vandaag alweer de elfde verjaardag van Verbeelding vieren. Elf! Mijn blog gaat binnenkort compleet beginnen puberen!

Toen ik het blogbericht in verband met de enquête drie jaar geleden schreef, wilde ik Verbeelding blijkbaar opnieuw uitvinden omdat ik een beetje vast zat. Dit jaar is dat anders. Ik wil deze blog niet opnieuw uitvinden of een hele andere weg in slaan, maar ik wil wel graag weten wat ik kan verbeteren. Uiteindelijk speel jij, de lezer, wel een belangrijke rol voor deze blog. Ik zou ongetwijfeld blijven schrijven zelfs als er hier niemand kwam lezen, maar de interactie met jou en de andere lezers, maakt het toch wel een pak fijner. Dus ik wil het voor jou hier, net als voor mij, een leuke virtuele plek maken.

Heb je dus even een tiental minuten de tijd? Dan kan je me zeker helpen door de Grote Verbeelding Enquête Anno 2017 in te vullen. Het is volledig vrijblijvend en anoniem. Er staat niets tegenover, geen winactie of iets dergelijks, alleen mijn eeuwige dank. 😉

Net zoals drie jaar geleden ben ik van plan om over een week de bevindingen van deze enquête opnieuw in een blogbericht te gieten. Ik weet dat ik er weer een hele hoop uit ga leren en massa’s inspiratie ga opdoen. Dus alvast een hele dikke merci aan iedereen die even de tijd wil nemen om deze vragen in te vullen.

You Might Also Like

 • Marjolein@flaflinko

  Ik was ook net aan een enquête aan het werken voor mijn blog. Schitterend om nog eens een voorbeeldje te zien passeren. 🙂 Ik vind in a nutshell dat Verbeelding een blog is waar ik heel graag kom lezen, omdat de content gewoon heel erg aansluit bij mij als persoon. Een beetje rock & roll tussen al de andere blogs die het van veel gesponsorde inhoud moeten hebben. Enneuh, I like you more! 🙂

 • Lize

  Ik vul de enquête met plezier in 🙂 Gefeliciteerd met het 11-jarig bestaan van Verbeelding!

 • Tine

  Ik heb van een aantal collega’s met kinderen van die leeftijd al gehoord dat het puberen bij hen al begonnen is… Een gewaarschuwd vrouw enzo… Hoe dat zich juist gaat uiten in jouw blog, daar ben ik nog niet helemaal over uit 😉

 • zwartraafje

  Eeuwige dank binnengerijfd. Proficiat met je 11de blogverjaardag!
  Binnen twee maanden worden er hier ook 11 blogkaarsjes uitgeblazen.
  Aan een enquete heb ik me nog niet gewaagd al ben ik wel naar de
  resultaten die dat zou opleveren.

 • Lottes Anekdotes

  Zo zotjes dat Verbeelding al 11 jaar bestaat! Respect daarvoor, want het is toch niet simpel hé. Proficiat!

 • Pin It on Pinterest