Gebeurd

De verjaardagswishlist

Twee keer per jaar is het van dat. Dat krijg ik de vraag wat ik graag als kadootje zou krijgen. Rond juli vragen mensen het voor mijn verjaardag. Rond december voor kerstmis. Ik ben nooit een held geweest in kadootjes vragen en het wordt precies met de jaren erger en erger. Het liefst van al zou ik gewoon “kies maar iets” zeggen, maar dat werkt blijkbaar niet altijd.

De laatste jaren merk ik dat ik veel liever kadootjes geef dan krijg. Ik voel me altijd wat ongemakkelijk bij het vragen én krijgen van leuke geschenkjes, maar ik vind het zalig om de gezichten van mensen te zien oplichten als ze een kadootje krijgen. Ieder jaar probeer ik hier een wish list te zetten rond mijn verjaardag, omdat ik weet dat er hier kadootjeskopers meelezen (*zwaait*) die net als mij heel graag kadootjes geven.

Ik probeer doorheen het jaar ideeën bij te houden voor deze lijst, maar meestal koop ik de spullen op die lijst gaandeweg zelf, omdat ik ze echt graag wil. En omdat ik misschien soms wat ongeduldig ben. Zo geraakte ik vorig jaar niet verder dan een boekenbon. Daarom dat je geen verjaardagswishlist blogpost voor het jaar onzes heeren 2016 gaat terugvinden. Maar voor 2017 deed ik mijn best.

 • Boeken. Ik lees dan wel opvallend minder dit jaar, maar met boeken kan je me altijd blij maken. Boeken of een boekenbon.
 • Elektrische citruspers. Tijdens onze vakantie in Center Parcs nam ik even de tijd om hard en diep na te denken over wat ik wilde vragen voor mijn verjaardag. Het werden, vreemd genoeg, voornamelijk keukenspullen. Zo drink ik tegenwoordig heel graag versgeperst appelsiensap en toevallig stond er een elektrische citruspers in ons huisje. Instant liefde. Daarnaast ben ik nog altijd bezig met mijn experiment om de ultieme homemade limonade te maken en daarvoor worden hier hopen citroenen geperst met de hand. Zo’n pers zou dat experiment ook weer wat vlotter laten verlopen. Dus werd zo’n pers op de lijst gezet met potentiële kadootjes. Waarvoor een vakantie al niet goed is? 😛
 • Instant Pot. Ik schreef er in januari al een stukje over. Een Instant Pot is een soort van elektrische snelkoker met tal van andere functies. Zo kan je het toestel ook gebruiken als rijstkoker, yoghurtmaker, slowcooker, stomer en wat nog niet. Zes maanden later ben ik nog steeds helemaal obsessed met dit ding, maar heb ik het nog altijd niet gekocht. Flink van mij hé? Maar we beginnen hier stilletjesaan na te denken over eten maken als Beebje er is en dat het waarschijnlijk een uitdaging zal worden om gevarieerd en vers te eten. De slowcooker in combinatie met dump meals is een piste die we zeker gaan bekijken, maar zo’n elektrische snelkoker waar je in minder dan tien minuten spaghetti bolognese in kan maken, klinkt anders ook bijzonder interessant. Al vermoed ik dat een paar Italiaanse mama’s niet akkoord gaan met bolognese klaarmaken in minder tien minuten. Details.
 • Een stevige, lekvrije waterfles voor onderweg. Ik ben doorgaans een vrij dorstig iemand. Het blijft voor mij een groot mysterie hoe er mensen zijn die maar twee of drie glazen water per dag drinken. Volgens mij kom ik met gemak aan een groot glas water per uur of anderhalf uur. Meestal lukt het me om de reisweg tussen thuis en kantoor wel te overbruggen zonder opeens extreem dorstig te worden, maar de laatste weken had ik er toch wat meer moeite mee. Ik heb lang een Bobble gehad, maar die filter begint mij een beetje kriebels te geven. Idealiter zou ik een stevige, lekvrije waterfles willen die in de vaatwasmachine mag en die geen filter gebruikt.
 • Een toiletzak. Volgens mij ben ik al jaren aan het zeggen: “Ooh, ik maak wel eens een toiletzak. Dat is toch in no time klaar,”. En iedere keer als ik een weekend weg ga of op vakantie ga, doop ik een paar IKEA ziplockzakjes om tot mijn toiletzak. Ahum. Ja. Het werkt, daar niet van, maar een toiletzak zou toch net iets handiger zijn, lijkt me. In de badkamerkast heb ik een toiletzak staan, maar die is nogal aan de grote kant en meestal heb ik niet zoveel zaken die ik moet meenemen in mijn toiletzak. Dus die toiletzak laat ik meestal thuis omdat ik niet graag met veel spullen sleur. Nah.
 • Een elektrische voetvijl. Er staat vrij veel eelt op mijn voeten. Ik wandel veel en ik loop graag rond op mijn blote voeten. De laatste jaren is die eelt me een beetje beginnen storen. Niet genoeg dat ik er zelf iets aan zou doen, maar wel genoeg om vorig jaar met kerstmis en nu voor mijn verjaardag een voetvijl op mijn wish list te zetten. Mijn voeten moeten nog effe meegaan, dus ik vermoed dat ik ze dan maar beter kan verzorgen, toch?

En dat is het zo’n beetje. Ik vind dat ik keihard mijn best heb gedaan om een goed lijstje samen te stellen. Naast dit lijstje ben ik ook nog altijd tevreden met alles waar zeemeerminnen en/of eenhoorns op staan en alles wat lekker ruikt van bij Lush. En een lekker etentje, daarmee kan je mij ook altijd zeer blij maken. Of een doos koeken. Of chocolade. Dat ook.

Goed, dan ga ik de komende maanden weer proberen mijn best te doen om alles wat ik leuk vind bij te houden op een lijstje voor kerstmis. Als ik het al niet vergeet of die spullen niet zelf koop, want ik ken mezelf.

You Might Also Like

 • Samaja

  Wat een goed idee om zo’n lijstje bij te houden. Ik zou dat ook beter doen, want verder dan een cadeaubon van Esprit of Rituals geraak ik doorgaans niet ;-).

 • Annelies

  Reisenthel heeft superleuke en handige toiletzakken 🙂

  • Kathleen

   Die was ik al tegengekomen! Ze zagen er inderdaad heel leuk uit en het is goed op te weten dat ze ook handig zijn.

 • Riet

  Ik weet niet of je werkelijk op zoek bent naar een hele rits reply’s met tips rond specificaties, maar wat betreft de citruspers ben ik een ware cheerleader wat betreft een omhoogklepbare tuit. Het is maar dat u het weet.

  • Kathleen

   Omhoogklepbare tuit. Staat genoteerd. ?

 • Hanne

  Als ik drinkbusadvies mag geven: de drinkbussen van tupperware.
  Ik drink ook veel water en de 0.6 l vind ik ideaal meeneemformaat.
  1 l is handig als je aan een bureau ermee gaat zitten, maar ik moet nogal veel rondtrekken dan is 0.6l iets comfortabeler.
  Geen filter en lekt niet!

  • Kathleen

   Ik heb al een paar mensen in mijn omgeving gezien met die drinkbussen van Tupperware en die lijken het inderdaad goed te doen. En kleinere flessen zijn inderdaad handiger voor onderweg!

   • Sheena

    ik heb die ook & ben er heel tevreden van! 🙂

   • zwartraafje

    Die vind ik vooral super omdat ze in zo’n handige klik-afsluiting bestaan. De flessen van 1l zijn wel nogal onhandig om proper te houden. Een flessenborstel is daar geen overbodige luxe bij.

 • Katrien

  Wij vragen eigenlijk steeds doe-cadeaus omdat ik niet een echt opgelegd cadeau wil, dan kan ik dat even goed zelf kopen niwaar ;-). En ja, dat zijn dan vaak bongobonnen of restaurantcheques, maar echt, daar hebben wij plezier aan!

 • Wapiti

  Ik heb drinkflesjes (halve liter) van 24bottles. Ik heb de mijne in Italië gekocht, maar er is ook een website. Ze hebben wel een draaistop, zeker lekvrij, maar niet met één hand te openen. Om te gaan wandelen hebben wij naast een camelbag in de rugzak een fles van Sigg. Al onze flessen zijn van dubbelwandig aluminium, licht en toch een beetje isolerend.

  Die toiletzak wil ik wel maken. Ik heb er vrienden en familie al van voorzien. Zeg maar hoe groot/klein die moet zijn.

 • Evi

  Die dingen bijhouden zou ik ook beter doen want ieder jaar sta ik hier ook opnieuw met de mond vol tanden als ik die vraag krijg 🙂 En inderdaad die flessen van Tupperware zijn superhandig (en vooral ook erg stevig, iets waar je erg blij om bent als je kleintje ze eens keihard op de grond gooit 😉 )

  • Kristien

   Helaas is mijn Tupperware-drinkbus wel gesneuveld toen ze gevuld keihard op de grond viel … Dus zo stevig zijn ze niet, maar verder wel praktisch. Sigg heeft ook mooie exemplaren 😉

 • Wiete

  Ik vind de drinkflessen van Contigo heel handig, want die moet je niet opendraaien maar op een knopje drukken. Handig dus om met 1 hand te gebruiken en je moet die dop nergens leggen.
  Ik steek die wel altijd in het zijzakje van mijn rugzak dus ik weet niet hoe lekvrij die zijn als je die gewoon in een handtas gooit.

  • An

   Heel lekvrij, tenzij je het klepje zelf laat openstaan (maar dat geldt dus voor alle flessen). Die van mij ligt vaak op de bodem van mijn tas. De oudste (5jaar) neemt dit mee naar school en heeft nog nooit een natte boekentas gehad.

 • Kleine Wijsneus

  Ik heb een pinterestmap waarin ik doorheen het jaar alle leuke dingen die ik tegenkom pin, gaande van een een leuk stiftje bij hema tot een airfryer.
  Daar staat dan meteen een link bij van een mogelijke website waarop de gulle schenker het kan kopen.
  Het is dan gewoon een kwestie van de lijst up-to-date te houden, want ik durf tijdens het jaar mezelf al eens een cadeautje te geven 😉

 • fieke

  Ik zag onlangs, ik dacht bij H&M, babykleertjes met zeemeerminnen op, en ik moest meteen aan jou denken!
  Ook grote fan van lijstjes hier. Als ik iemand cadeautjes moet geven, vraag ik altijd wat ze graag willen hebben. Omgekeerd is dat helaas nog niet altijd het geval, waardoor er in ons huis spullen staan waar ik echt niks aan heb…
  Hier trouwens ook de drinkflessen van Tupperware. Mijn mama gebruikt ze ook, en ik kocht er ook al in babyformaat, en die zullen in de zomer op vakantie zeker van pas komen! (En toen ik ze kocht hadden ze die in dino-uitvoering. DINO!)

 • Mona Zane

  Een doos van Delacre of pralines met praliné. Mmmmm… ik snoep graag, maar ik koop het zelden uit eigen zak omdat ik dit echt luxeproducten vind.

 • goofball

  ‘k kan je een gevulde reistoiletzak aanraden. Ik heb er een kant en klaar in de kast staan met reserve borstel , tandenborstel + tandpasta, dagcrème, gezichtsreiniger, nagelknipper, miniparfumflesje, ….
  zelfs babyshampoo miniflesje en kindertandenborstel en kinderborsteltje zit erin.

  superhandig als je weg moet: gewoon zak pakken en hup weg
  En de dag dat 1 van die producten op is/vervanging nodig heeft, doe je dat gewoon en zo blijft hij altijd up to date klaar.

 • zwartraafje

  Ik heb onlangs op vraag van een vriendin ook een wenslijst samengesteld. Iets later moest ik het opnieuw doen omdat ik meedoe aan een Bookish Summer Swap. Maar eigenlijk hou ik er vooral van om in mijn cadeau-boekje bij te houden wanneer iemand naar iets op zoek is. Het is super leuk om die dan een paar maanden later met hun verjaardag te kunnen verrassen met dat ene dat zij nergens konden vinden. Ok, het lukt niet altijd maar als het lukt is het super leuk om zo iemand gelukkig te kunnen maken. Het samenstellen van onrealistische wenslijstjes vind ik ook heel leuk.

 • Hilde

  Op de instant pot na, kan ik al de rest afvinken. Zo’n wish list is wel een leuk idee.

 • liese

  ik hoop dat ze niet meeleest, maar mijn moeder geeft de slechtste cadeau’s ever. zo slecht dat ik vorig jaar echt een lijst doorgestuurd heb met wat ik graag wil voor mijn kerstdag. Niet de ze geluisterd heeft maar ze gaf toen voor het eerst echt een fijn cadeau (bon voor wellness). Mijn lief putte wel uit die lijst en zo kreeg ik mijn begeerde Neuters Gonna Neut-trui. Ik draag hem zo graag. Ik maakte nu ook al reeds een lijstje in mijn schrift van wat ik graag wens, meestal zijn het wel iets duurdere dinges zoals een Instax camera of een abonnement op Charlie.

 • Eline

  Ik krijg supergraag cadeautjes, dus ik begrijp dat niet, mensen die niet standaard een wishlist hebben klaarliggen. :p Ik geef ook wel graag cadeautjes en bij het Vriendje is dat hetzelfde dus we gaan altijd total loss op elkaars verjaardag.
  Qua waterfles kan ik u de On the fly fles van Nalgene aanraden, vijf jaar geleden gekocht op Kudzu, te openen met één hand en al duizend keer gevallen en in de vaatwas gezeten, maar ze gaat nog steeds mee.

 • Leen Vandebergen

  Ik vind het ook alsmaar moeilijker. Ben er dit jaar ook op tijd aan begonnen en heb al een lijstje met boeken, kookboeken, en een boekenbon. Er is dus nog werk aan de winkel 😀

 • Pin It on Pinterest