Gebeurd

De kwartaaldoelstellingen: deel 2 (of drie al naargelang hoe je het bekijkt)

Begin dit jaar nam ik me voor aan de slag te gaan met kwartaaldoelstellingen. Een jaar is te lang om aan de slag te gaan met doelstellingen. Negentig dagen is ideaal. De hoogste tijd om eens terug te blikken op het tweede kwartaal. Spoiler alert: het was gene vette.

Eerlijkheidshalve moet ik melden dat ik met heel veel dingen bezig ben en dat mijn doelstellingen dit jaar op een lager pitje staan. Een week nadat ik mijn kwartaaldoelstellingen voor het tweede kwartaal had opgesteld, was ik ze vermoedelijk al weer vergeten. Want ja, ik moest mijn eigen blogbericht met de doelstellingen voor de afgelopen periode erbij halen om alles even op te frissen. Ahum. Dat zegt genoeg, toch?

 • Creativiteit. Cameo Silhouette. Ik maakte twee items met de Cameo. Eéntje daarvan toonde ik hier. En het tweede item was eigenlijk net hetzelfde rompertje, maar dan voor een vriendin. Volgens mij telt dat eigenlijk maar als één Cameo project, maar bon. Het toestel blijft me nogal intimideren, ik geef het toe.
 • Gezondheid. Grenzen bewaken. Ik denk dat ik mijn stressmetertje de afgelopen maanden goed in het oog heb gehouden. Als ik terugblik op de laatste paar maanden, dan kan ik niet zeggen dat ik uitgesproken gestresseerd was. Dus dat zit snor.
 • Sociaal zijn/Buiten komen. Uitjes met de auto. Ik heb mijn voorlopig rijbewijs sinds 1 juni op zak. Hoera! En ik geniet nog altijd keihard van het autorijden. Tegenwoordig hebben Het Vriendje en ik een regeling waarbij ik heen rij naar onze afspraken tijdens het weekend en hij terugrijdt (meestal omdat die afspraken uitlopen tot ‘s avonds laat en ik mag in het weekend niet na 22u rijden). Ik haal nog altijd stoten uit en er zijn een aantal zaken die ik nu nog effe niet durf, maar doorgaans verloopt het autorijden vrij vlot. Zelfs Het Vriendje vindt dat het verbazend vlot gaat en Het Vriendje is een kritische geest. Booyah! Intussen ben ik onder andere al helemaal tot in Puurs en Lier gebold zonder kleerscheuren. Speekselmedaille voor mezelf.
 • Werk. Die ene cursus verder uitwerken en lanceren. Work. In. Progress. Hoewel de cursus in kwestie niet af is, werd er wel serieus wat vooruitgang geboekt. Ik ga de afgelopen maanden heel hard voorrang aan klantenwerk, zodat ik de komende maanden mij deels kan focussen op mijn eigen projecten (zoals eerdergenoemde cursus), maar ook wat leuke dingen kan doen voor mezelf en nog een beetje creatief uiteen kan spatten voor Beebje er is.

Twee van de vier kwartaaldoelstellingen kan ik in mijn ogen afvinken, dus dat is geslaagd. Hoera! De lat laag leggen! Hoera! 😀

En dat brengt ons meteen bij het derde kwartaal. Algemeen gezien is het derde kwartaal meestal een heel rustig kwartaal omdat de zomervakantie er PAL in valt. Maar aangezien ik de komende maanden geen klantenwerk heb om me mee bezig te houden, gaat het extra rustig worden. En ik kijk er wel naar uit. Gewoon een beetje chillen. Genieten van de laatste maanden als koppel voor we een echt gezinnetje worden. Maar dat wil niet zeggen dat ik niet opnieuw kwartaaldoelstellingen ga stellen (om ze dan opnieuw na een week te vergeten 😉 ).

 • Creativiteit. Bobbinhood. Ik kocht vorig jaar een zeefdrukset bij Bobbinhood. Ik vind de visie en missie van dat merk gewoon schitterend. Kort samengevat: zeg nee tegen kinderarbeid in de mode-industrie en maak zelf je kleren. Tot nu toe gebruikte ik mijn eigen zeefdrukset nog niet, maar ik leende hem wel uit aan deze creatieve dame die er een geweldige jurk mee maakte voor het lentefeest van haar dochter. En het kriebelt om er nu zelf ook mee aan de slag te gaan. Sowieso hoop ik de komende paar maanden terug wat meer tijd te kunnen maken voor hobby’s: naaien, illustreren zonder dat het klantenwerk is, prutsen in het algemeen,…
 • Gezondheid. Blijven verder doen zoals ik bezig was. Ik hoop me nog zo lang mogelijk goed te voelen terwijl ik zwanger ben. Dat wil zeggen dat ik blijf luisteren naar mijn lijf en mijn grenzen blijf bewaken. Tot nu toe heeft dat gewerkt, dus hopen dat het nog even zo blijft. Nog een maand of drie als het even kan.
 • Sociaal zijn/Buiten komen. Hiervoor heb ik niet meteen een specifiek doel. We hebben geen specifieke vakantieplannen, maar dat hoeft natuurlijk ook niet. Ik heb wel de indruk dat het hermietkreeftbestaan stilletjesaan gedaan is. Ieder weekend staat er wel iets op de kalender. We zijn intussen zelfs op het punt gekomen waarop zowel Het Vriendje als ik allebei snakken naar een weekend zonder sociale verplichtingen (introvert time!). Sowieso staat er nog een keer een Meststoffen Meetup met de deelnemers van mijn online cursus Meststoffen voor jouw Blog op het programma op 30 juli en tussendoor zal ik zeker nog een keer coworken met andere leden van Team Tuttefrut. In september staat er nog een naaiweekend op de planning. Het wordt een beetje afwachten of ik ga meegaan op dat weekend, wegens zeer zwanger tegen dan, maar we zien wel.
 • Werk. Het bijberoep babyproof maken. In de mate van het mogelijke natuurlijk. De afgelopen jaren heb ik keihard gewerkt om mijn bijberoep op te bouwen en te laten groeien. Maar tijdens mijn moederschapsrust mag ik niets factureren en gaat dat bijberoep dus even on hold gezet worden. En vermoedelijk ga ik ook wel ergens anders met mijn gedachten zitten. Laten we eerlijk zijn. Uiteraard is het de bedoeling dat ik daarna de draad terug oppik en daarom wil ik niet dat die pauze voor een té grote impact gaat zorgen. Vandaar het babyproofen van mijn bijberoep. Dat wil zeggen dat ik de komende maanden hopen content ga produceren zodat ik die kan inplannen voor tijdens de maanden vlak na de bevalling, zodat jullie mij zeker niet vergeten. 😉

Ik hoop vooral dat de komende maanden rustig worden en dat ik mij nog eens helemaal creatief kan uitleven zonder mij zorgen te moeten maken of de creativiteit in kwestie wel voldoet aan de eisen van de klant. En stiekem, heel stiekem, kijk ik wel uit naar de komende maanden. Het kriebelt om terug aan de slag te gaan met al die hobby’s en mooie dingen te maken. De rest, dat zien we allemaal wel weer.

Wat zijn jouw doelstellingen voor dit kwartaal/dit seizoen/de komende maand? Of op welke goede voornemens die je aan het begin van het jaar maakte, wil jij je de komende maanden richten?

You Might Also Like

 • gerhilde maakt

  Oei, als de cameo jou al intimideert … Ik moet dat spul nog kopen (na de verbouwingen!), maar zal er dan maar meteen een workshop aan vastplakken. Ik krijg graag eerst een uitleg van hoe ik intimiderende dingen moet hanteren. 🙂
  Mijn plan is om mijn bijberoep weer op de kaart te brengen (de lancering is alvast geslaagd) en uit te bouwen. Succes met de content produceren. Hou je stressniveau in de gaten, he!

  • Kathleen

   Ik denk vooral dat ik het mezelf weer te moeilijk maak met die Cameo. Dan wil ik ingewikkelde dingen maken en weet ik niet hoe eraan te beginnen, omdat ik natuurlijk nooit genoeg eenvoudige projecten heb gemaakt. Zo typisch.

 • Wapiti

  Goed bezig! Vooral dat bewaken van de grenzen is een grote en belangrijke opgave. Laat die (moederschaps)rust maar komen!

 • Le petit requin

  Owla, ik publiceerde net mijn zomerdoelen (http://lepetitrequin.com/zomerdoelen-2017/) en eentje ervan is om eens iets te proberen met mijn splinternieuwe tweedehands Silhouette Cameo. Maar nu ik jouw bericht lees, krijg ik precies wat schrik 🙂
  Super dat het autorijden zo vlot gaat, ergens wel grappig dat je dan eigenlijk zo lang gewacht hebt met die theorie af te leggen en het nu dan allemaal zo vlot gaat 🙂 Ik duim dat het babyproof maken van het bijberoep voor niet teveel extra stress zorgt!

 • v_bijengezoem

  Ik vulde begin dit jaar een jaarkompas in en schreef vorige week een update http://www.bijengezoem.net/blog/jezelf/jaarkompas-tussenstand-na-6-maanden/
  Er waren blijkbaar al een paar doelen gehaald ! Joepie. Nu consolideren tijdens de tweede jaarhelft.

  Fijn om te lezen dat het autorijden goed lukt ! Zelf haalde ik mijn rijbewijs net voor ik aan hogere studies begon (en rijd ik dus al 28 jaar rond, oei, dat klinkt wel heel erg lang 🙂 )

 • Silke

  Go go go! Keigoed bezig.

  Hopelijk verloopt het vlot met de moederschapsrust en het terug opstarten daarna 🙂

 • fieke

  Rust en gezondheid is een belangrijke! Super dat het zou zo goed af gaat met autorijden :-).
  Leg de lat niet te hoog voor jezelf hé met alle content plannen. Wij lopen niet weg, want het blijft hier even geweldig, ook als het wat minder frequent is.
  Hier niet echt veel doelen, behalve dat ik meer wou lezen. En dat is geslaagd! Verder gewoon bezig blijven, niet té veel moeten, genieten en proberen minder digitaal bezig te zijn…

 • Tine Nagels

  Mijn doelstelling was: een blog beginnen. En dat is net gelukt. Neem gerust een kijkje
  op https://10esewingprojects.blogspot.be/

 • Leen Vandebergen

  Die grenzen bewaken, dat staat als eerste op mijn to do lijst. Als enige feitelijk. Kan ik daar ergens een workshop voor volgen of heb je insider tips? 😉

 • Pin It on Pinterest