Gebeurd

Dat heet dan gelukkig zijn

Een tijdje terug gooide Stephanie het Gelukzaaiersstokje mijn richting uit. Het is een stokje dat helemaal in het teken van geluk staat. Blijkbaar is deze meneer bezig met een app op poten te zetten rond geluk. Hij wil met die app meer geluk verspreiden en aandacht schenken aan kleine gelukjes. Geef toe, dat klinkt niet slecht.

 • Ben je zelf soms eens op zoek naar wat meer geluk?
  Ik ben niet bewust op zoek naar meer geluk. Algemeen gezien ben ik een vrij gelukkig mens. De uitspraak “een kinderhand is snel gevuld” is zelfs op de rijpe leeftijd van tweeëndertig nog steeds van toepassing op mij, vrees ik.
 • Wat maakt jou gelukkig?
  Meestal zijn het net de kleine dingen die mij gelukkig maken, maar ik vermoed dat dat bij de meeste mensen wel zo is. Leuke dingen doen met mensen die ik graag heb. Dingen creëren. Boeken lezen waar je helemaal in kan opgaan. Een nacht aan één stuk doorslapen. Een middagdutje. Lekker eten. Een fijne boswandeling. Een leuk mailtje krijgen van een lezer. Een toffe babbel slaan met een onbekende. Kleine babydiertjes (voornamelijk geitjes). Kleurrijke sokken met gekke prints. Andere mensen kunnen helpen en duwtjes in de rug kunnen geven. En vooral: weten dat er mensen zijn die desondanks hun eigen drukke leven tijd willen maken om mij beter te laten voelen. Tienduizend hartjes voor die mensen.
 • Maak jij anderen al eens gelukkig en op welke manier doe je dat dan?
  Ik doe mijn best om op mijn manier van de wereld een betere plek te maken. Dat lukt uiteraard niet altijd evengoed en soms zou ik er maar al te graag wat meer tijd en energie in steken, maar dat is het leven. Het Vriendje en ik geven elkaar regelmatig tussendoorkadootjes, kleine geschenkjes zonder dat daar een gelegenheid voor moet zijn zoals een verjaardag of iets dergelijks. Daarnaast probeer ik waar mogelijk een positieve noot te voorzien als iemand een beetje in de put zit. Dat kan door luisterend oor te spelen, door samen te zoeken naar een oplossing of door onnozele grapjes te maken. Onderschat de kracht van humor nooit. En ik probeer ook heel veel kennis te delen met mensen zodat ze op die manier zelf bepaalde stappen kunnen nemen die hen hopelijk op lange termijn wat gelukkiger kunnen maken.
 • Wat ga jij doen om jezelf/anderen gelukkiger te maken?
  Vaak wil ik graag veel meer doen om mensen gelukkig te maken of om te tonen dat zij mij gelukkig maken. Ik zou iedereen graag willen overladen met handgemaakte kadootjes, heerlijke gebakjes en leuke illustraties en wat nog niet, maar daar is niet altijd de nodige tijd voor. Helaas. Ik heb ten slotte ook maar vierentwintig uur in een dag. Maar ik zou er wel eens over willen nadenken hoe ik mensen rondom mij toch wat meer kan laten merken dat ze mij gelukkig maken en dat ik dat zeker op prijs stel. Misschien moet ik een keer een gigantische voorraad kaartjes en kleine kadootjes maken of inslaan die ik dan op gepaste momenten kan geven aan de leukerds in mijn leven. Zoiets. Om mezelf gelukkiger te maken ga ik niet meteen iets veranderen. Ik denk dat dat wel snor zit. 
 • Als je één boek of film over geluk zou mogen aanraden aan de gelukszaaiers, welke zou dat dan zijn?
  De Alchemist van Paulo Coelho. Het gaat misschien niet specifiek over geluk, maar het gaat wel over je eigen verhaal maken in deze wereld en je eigen weg vinden. Natuurlijk spelen de mensen die je onderweg tegenkomt een belangrijke rol daarin. Ik blijf dat boek echt een toppertje vinden. Het is een van de weinige boeken die ik al meerdere keren opnieuw heb gelezen. Iedere keer laat het mij achter met een warm gevoel.
 • Op welke drie blogs zou je graag wat geluk zaaien?
  Bij Gerhilde, Zwartraafje en Leen! Dames, laat jullie gaan. Anderen die het stokje willen overnemen, doe gerust. 😉

You Might Also Like

 • Sofie

  Ik was een van de eerste om een geluksblogje te schrijven (Thijs is mijn echtgenoot 😉 ) en ben blij te lezen dat het stokje nog altijd verder gaat. Alleen al bewust nadenken over wat je gelukkig maakt zorgt meestal al voor meer geluk dus we zijn goed bezig!

 • Mrs. T.

  Ik kom hier via via, wat een leuk blog en ik zie dat je ook nog zwanger bent. Wat gaaf zeg. Geniet van deze bijzondere tijd!

 • zwartraafje

  Oh, dankjewel voor de Tag. Ik vrees dat ik binnenkort eens op zoek moet naar een vervanger voor mijn vriend Bloglovin want als blogposts van jou pas enkele dagen na verschijning plots in mijn feed opduiken is hij mijn vriend niet meer. Zodra ik een plekje vrij heb ga ik me er eens rustig voor zetten. Relativering en humor zijn volgens mij echt basis-ingrediënten wat geluk betreft.

 • Pin It on Pinterest