Gelezen

The Peach Keeper

Sarah Addison Allen is eigenlijk de auteur waardoor ik magisch realisme leerde kennen. Het begon allemaal met haar boek The Sugar Queen en sindsdien heb ik vele andere boeken in het genre gelezen, maar vaak grijp ik ook naar haar boeken omdat ze gewoon een hele fijne stijl heeft. The Peach Keeper had ik nog niet gelezen, dus het werd de hoogste tijd dat ik daar eens werk van maakte.

Willa Jackson woont nog steeds in het kleine stadje waar ze opgroeide, hoewel dat nooit helemaal haar plan was. Haar familie was ooit de rijkste familie uit de buurt en was eigenaar van The Blue Ridge Madam, een statig landhuis, maar door omstandigheden werd dat landhuis een vergane glorie en verloor de familie hun fortuin. Nu is het landhuis opgekocht geweest door de Osgood familie en staat de Madam er weer helemaal. Alleen werd er tijdens de laatste opknapwerkjes een lijk gevonden onder de perzikboom die op het domein stond. Al snel komen geheimen uit het verleden naar boven waarin zowel de Jackson als de Osgood familie een rol spelen. In hun zoektocht naar de waarheid ontstaat er een onwaarschijnlijke vriendschap tussen Willa Jackson en Paxton Osgood.

The Peach Keeper is tegelijk een heel typisch boek voor Sarah Addison Allen en tegelijk ook weer niet. Er zijn heel wat elementen die terugkeren in al haar verhalen zoals een klein stadje in het Zuiden van de Verenigde Staten van Amerika, de nodige familiale banden, vriendschappen die ontstaan en de nodige liefdesperikelen. Dat vleugje magie hoort er ook gewoon bij. Ze laat al die elementen steeds terugkomen in al haar boeken en ze doet dat goed. Daar waar haar andere boeken misschien meer in het teken van familie, vriendschap en de nodige verliefdheden staan, stond in dit boek het grote mysterie natuurlijk nogal centraal. Maar het werkte.

En het zijn vaak de personages die de boeken van deze schrijfster maken. Ze zijn tegelijk heel stereotiep, maar ook heel herkenbaar en een tikkeltje magisch. Zo blijkt het lijk niemand minder dan een rondreizende verkoper te zijn, die iedereen rond zijn vinger wist te draaien. Of het pure charme was of met de nodige magie, wie zal het zeggen. Daarnaast is er Rachel die het karakter van haar klanten helemaal kan analyseren door de koffie die ze bestellen. Die magie zorgt voor interessante en kleurrijke personages en de personages dragen echt de verhalen van Allen, in al haar boeken, en zij zorgen er voor dat je helemaal in het boek gezogen wordt.

Al bij al is het zeker geen hoogstaande literatuur en het is zeker niet supervernieuwend, vooral niet als je al een keer iets hebt gelezen van deze auteur, maar ik heb er van genoten. Haar boeken voelen altijd een beetje aan als een warm deken of als oude vrienden waarmee je kan blijven praten. En dat gevoel alleen al, zorgt ervoor dat ik nog heel veel boeken van haar wil lezen.

Het boek is helaas nog niet verschenen in het Nederlands, maar u kan bij uw betere online boekenhandel wel terecht voor een kopie van de originele, Engelse versie. Onder andere bij Bol vind je de digitale versie voor €6,99 en de papieren versie voor €11.

You Might Also Like

Pin It on Pinterest