Gebeurd

Meststoffen Meetup bij Mr. Bean

Het was weer de hoogste tijd om eens samen te komen met de deelnemers van Meststoffen voor jouw Blog, de online cursus rond bloggen die ik een paar jaar geleden op poten zetten. We waren al een keertje samengekomen in Antwerpen en al eens in Gent en nu was het tijd voor een samenkomst in mijn home town Leuven.

Het probleem met Leuven is dat het een studentenstad is. Horeca uitbaters beseffen dat maar al te goed, dus een leuk plekje vinden om te brunchen op een zondag met een grote groep is niet evident. Ik had er mijn hoofd al eens over gebroken en ook Gerhilde, die alle meetups tot nu toe organiseerde, geraakte er even niet uit. Uiteindelijk contacteerde zij Thomas van Mr. Bean, een leuke koffiebar vlak achter het station van Leuven. Hij was zo sympathiek om zijn zaak speciaal voor ons te openen op een zondag. Tienduust hartjes voor Thomas.

Mr. Bean en ik, wij hebben sinds een paar maanden een band. In juni had ik er afgesproken met een potentiële klant en omdat ik veel te vroeg was voor de afspraak, had ik mij er neer gevleid in een stoel en was ik beginnen werken op mijn laptop. Er is een heel groot raam waardoor je het verkeer in het oog kan houden. Ideaal als je je gedachten een beetje wil laten rondzwerven. Omdat de sfeer er zo fijn was en ik wel eens vaker wilde werken bij Mr. Bean, plaatste ik een oproep voor Team Tuttefrut om te vragen of iemand met mij wilde co-worken bij Mr. Bean. En zo geschiedde. Intussen werd er daar al een paar keer gewerkt (of iets minder gewerkt en wat meer getetterd, maar details) en ik blijf het een geweldig plekje vinden. Mr. Bean was dus geen vreemde voor mij toen ik daar op die laatste zondag van juli binnenstapte.

Er waren een aantal tafels tegen elkaar geschoven zodat er één lange tafel werd gevormd waar we met z’n allen aan konden zitten. Er waren heerlijke bagels (ééntje extra had gemogen) en slaatjes, vers fruitsap en wat bubbels, gezellige babbels en desserts die overheerlijk roken. Brownies zo groot als bakstenen, Oreo cheesecake om u tegen te zeggen en chocolademuffins waarbij je spontaan begint te kwijlen. Die laatste, die moest ik aan mij laten voorbijgaan natuurlijk, maar er was een vegan alternatief met een beetje kokosbloesemsuiker en daar heb ik toch met veel plezier mijn tanden in gezet. Maar op mijn to-do lijst na mijn zwangerschap staat wel “een dessertke bij Mr. Bean gaan eten”. Liefst zo’n brownie zo groot als een baksteen, want toen Annelies, die naast mij zat, haar brownie begon aan te vallen, kon ik even alleen nog maar die heerlijke brownie ruiken. Die geur. Man, man, man.

Maar zoals altijd was het gezelschap weer helemaal top. Als je zo samenkomt met een bende bloggers raak je nooit uitgepraat, zo lijkt het wel. Er werd niet alleen over bloggen gepraat, maar ook over baby’s (mijn bolle buik zat daar voor iets tussen), over wonen in Boston, over MailChimp, over boeken (uiteraard) en over zoveel andere dingen. Mijn batterijen worden altijd helemaal opgeladen na zo’n toffe middag in fijn gezelschap. En doordat ik met deze dame naar huis reed, kreeg mijn middag nog een staartje én een toffe babbel erbovenop.

Met andere woorden: het was weer de moeite en helemaal voor herhaling vatbaar. Moest je er zelf willen bij zijn de volgende keer, schrijf je dan zeker in voor de Meststoffen cursus en je krijgt de uitnodiging per mail zodra er weer een Meetup op poten wordt gezet. Dat is trouwens een dubbele win: een interessante cursus én uitnodigingen krijgen voor Meststoffen Meetups. Yup.

En natuurlijk is even langsgaan bij Mr. Bean ook helemaal de moeite. Mr. Bean zit op nog geen vijf minuten wandelen van Leuven Station in Kessel-Lo (Leuvensestraat 5). Dus als je een keer je trein mist of je zoekt een makkelijke plaats voor een afspraak in Leuven voor mensen die met de trein komen: Mr. Bean is the place to be.

You Might Also Like

 • v_bijengezoem

  Het was een leuke namiddag en een heel toffe babbel !

 • Lize

  Leuk verslag! Echt jammer dat ik er niet bij kon zijn maar kijk wel uit naar het volgende co-workmoment 🙂

 • Resaarcle

  Het was top. We moeten dringend op zoek naar een volgende toplocatie voor een volgende meetup! ?

 • lilith

  Zo tof! Thomas is het lief van mijn baas. Kleine wereld, weeral! 🙂

 • gerhilde maakt

  Dank voor je verslag en het linkje! Foto’s zijn altijd extra fijn. Zo jammer dat ik deze moest missen, maar de volgende keer ben ik er zeker bij.

 • lilith

  (niet dat ik een baas heb. Pakt mijn chef bij de Standaard Magazine)

 • Greet

  Het was een fijne middag! Jammer dat het niet te doen is om op zo’n meeting met iedereen te babbelen, maar dat is alvast een goede reden om ook de volgende keer van de partij te zijn.

 • Lottes Anekdotes

  Ik kon er deze keer helaas niet bij zijn wegens een beetje te ver van mijn woonplaats en een drukke agenda, en zo te zien heb ik echt iets gemist. De volgende keer doe ik extra hard mijn best!

 • KellyJade

  Oho dat ik die bakstenen van brownies heb moeten missen zeg! Maar vooral dat ik de gezellige babbels heb moeten missen… volgende keer ben ik zeker weer van de partij!

 • goofball

  Klinkt leuk!

  ‘k ben nog maar 1 keer bij Mr Bean geweest en jawel, dat was ook op een zondag waar hij speciaal opendeed voor een organisatie. Sympathieke mr bean dus.

 • Evi

  Het was superleuk! Heel fijn ook dat ik Mr. Bean leerde kennen, ga daar in de toekomst nog gaan 🙂

 • fieke

  Ja, het was weer supergezellig! De leuke babbels overtreffen altijd alles, maar de locatie en het eten was ook top deze keer. Geweldig dat Thomas vegan eten had voorzien, maar voor mij had het – net zoals voor bijna alle anderen, hoorde ik achteraf – nog iets meer mogen zijn. Ik kijk al uit naar de volgende editie. Misschien moeten we eens iets doen in één van die hotspots in Aalst, waar Kelly altijd zo vol lof over is 🙂

 • Pin It on Pinterest