Gebeurd

De stand van zaken

Dat het hier al een paar weken stilletjes is. Dat dat nu eenmaal zo gaat wanneer het leven een beetje te druk wordt en je tienduust tabs hebt openstaan in je hoofd en er tienduust zaken moeten geregeld worden. Tegenwoordig geef ik op de Facebookpagina van Verbeelding af en toe een korte update en ik bedacht me: “Waarom niet iets gelijkaardigs hier doen?”. Dan is iedereen meteen mee. Zodus… Een stand van zaken.

 • Zwanger. Ik ben nog altijd zwanger. Ayup. Vierendertig weken om exact te zijn. Een hoop oktobermama’s beginnen nu te zeggen dat ze het echt beu zijn, maar ik blijf gewoon lekker mijn ding doen. Zwanger zijn gaat me precies wel vrij goed af. Des te beter zo, denk ik dan. Beebje doet het ook goed volgens de gynaecoloog. Blije mama, blije baby, meer moet dat niet zijn.
 • Zwangerschapsdiabetes. Die is er nog altijd, maar die heb ik met dieet onder controle. Ik kreeg vandaag van de diabeteseducator te horen dat ik één dag minder mag prikken omdat mijn waarden zo stabiel blijven. Ze zei zelfs dat Beebje blij mag zijn met zo’n gemotiveerde mama. Dikke speekselmedaille voor mezelf dus. 😀
 • Werk. Volgende week is mijn laatste werkweek. Daarna neem ik nog een paar weken verlof op en dan begin ik aan mijn moederschapsrust. Dat is natuurlijk wel het voordeel van een uitgerekende datum hebben tegen het einde van het jaar. Je kan je verlof opsparen. Ik kan dus op mijn gemak de komende, ongetwijfeld zwaardere weken opvangen terwijl ik rustig thuis ben (en dus schaamteloos dutjes kan doen wanneer ik wil). En dat verlof komt helemaal op de perfecte moment. Ik kan me echt niet lang concentreren op één taak en lange tijd stilzitten zorgt voor een pijnlijk staartbeentje. Blijkbaar ben ik de uitzondering op de regel die op dit moment in de zwangerschap liever wandelt dan stilzit.
 • De keuken. Wie mij volgt op Instagram heeft gezien dat onze keuken onlangs helemaal gestript werd. Buiten de vier muren bleef er niet veel meer van over. Intussen wordt er druk gewerkt aan een nieuw dak. Hopelijk kunnen de muren daarna snel bezet en afgewerkt worden zodat er daarna een nieuwe keuken in gestoken kan worden. Het plan momenteel is om tegen oktober een semi-functionele keuken te hebben. Dat kan dus evengoed het fornuis, het meubel met de afwasbak en de afwasmachine terugzetten betekenen, maar dat kan dus ook een afgewerkte keuken betekenen. To be continued.
 • Het geboortekaartje. Er is schot in de zaak gekomen, maar ik zou mezelf niet zijn moest ik er geen extreem complex kaartje van hebben gemaakt met veel te veel personages die moeten uitgewerkt worden. Plus ik ben een paar technieken door elkaar aan het gebruiken waardoor ik regelmatig eens iets moet uitproberen en dan terug moet gaan om weer iets anders aan te passen. Zo blijven we bezig. Dus het gaat traag maar gestaag. Maar het gaat een schoon kaartje zijn. Het Vriendje is er fan van, ik blijf er fan van en ik weet van mezelf dat ik mijn eigen moeilijkste klant ben. Het zit dus snor.
 • Lezen. Ik zit terug min of meer in mijn gebruikelijke leesritme. Voor de zwangerschap was dat een boek per week. Nu is het eerder een boek per tien dagen, maar I’ll take it. Momenteel ben The Keeper of Lost Things van Ruth Hogan aan het lezen en het is een schoontje.

Dat zijn zo de zaken waar ik zelf aan denk, maar ik ben hoogstwaarschijnlijk een paar zaken vergeten. Als je nu zelf denkt: “En hoe zit het nu eigenlijk met X?”, geef dan gerust een gil in de reacties. Ik hoop dat ik na mijn laatste werkweek het bloggen weer een beetje kan oppikken en hier weer wat vaker iets kan neerpennen. Om dat makkelijker te maken zit ik ook op een ideetje te broeden. Iets met kortere berichten. Snelle hersenspinsels. A slice of life hier en daar. Blogberichten moeten niet altijd duizend-plus woorden tellen, toch?

You Might Also Like

 • Samaja

  Leuk dat het zo goed met je gaat! Blogberichten moeten wat mij betreft zeker niet altijd een bepaalde lengte hebben hoor, zo van die slices of life, dat is eveneens aangenaam om te lezen. Succes met de laatste loodjes, soigneer jezelf!

 • gerhilde maakt

  Speekselmedaille, echt wel! Heel leuk om te lezen dat het goed gaat. Ik ben trouwens erg benieuwd naar het geboortekaartje! Succes met de laatste weken.

 • Wapiti

  Die stand van zaken ziet er goed uit! Doe zo voort 🙂

 • Lize

  Blij te lezen dat het zo goed met je gaat!
  Blogberichten moeten inderdaad niet altijd lang zijn. Kort en krachtig is ook goed 🙂

 • zwartraafje

  Ik vind speekselmedaille nog steeds zo’n grappig woord maar je hebt ze wel degelijk verdiend. Super knap van je dat je het zo goed volhoudt. Ok, er is natuurlijk een mooie motivatie om je aan te moedigen maar je moet het uiteraard wel nog steeds zelf zien klaar te spelen. Hier is het volop aftellen. Mijn metekindje is berekend voor 14 september dus dat begint nu echt wel te korten. Hun koffertjes staan al een paar weken klaar. Mijn tas met cadeautjes ook. 🙂

  • Kathleen

   Oeh! Dat begint serieus te korten daar! Spannend!

  Pin It on Pinterest