Beebje

Laatste maand, laatste dag

Exact over een maand is mijn uitgerekende datum. Negentien oktober. Toevallig ook de verjaardag van mijn papa. En als geboortekaartjesmaker ken ik het gezegde “laatste maand, laatste dag” maar al te goed. Die laatste maand wil ook zeggen dat er ongetwijfeld heel wat mensen zich wekelijks, of wie weet zelfs dagelijks, gaan afvragen: “Is Beebje er al?”.

Ik heb eerlijk gezegd geen zin om op alle sms’jes en berichtjes via diverse social media met die vraag te antwoorden. Naarmate we dichter en dichter bij die negentiende oktober gaan komen, gaan het er waarschijnlijk ook steeds meer en meer worden. Ik ken mezelf trouwens goed genoeg en weet dat ik op de helft van die berichtjes ga vergeten te antwoorden, waardoor een deel mensen dan gaat denken dat ik al bevallen ben als ik na drie dagen nog niet geantwoord heb. En dat brengt de nodige misverstanden met zich mee. En de nodige slap stick waarschijnlijk ook wel. F.C. De Kampioenen zou er niks tegen zijn.

Dus wat doe je dan als je een beetje zelfkennis en daarnaast nog wat kennis van zaken hebt? Inderdaad. Dan maak je een website puur om die ene vraag te beantwoorden. Ik moet iets doen met mijn vrije tijd, toch? ๐Ÿ˜€

You Might Also Like

 • Elisse

  Haha, awesome Kathleen! ๐Ÿ˜€

 • Wapiti

  Hilarisch!!! maar wel een goed idee!!!

 • Kr=10

  Ik werd er bij de eerste zwangerschap ook gek van: om de haverklap telefoon (20 jaar geleden was er nog niet veel meer) om te vragen hoe het was… Bij de tweede dochter hebben we dus heel bewust drie weken bij de echte uitgerekende datum geteld en die datum overal verteld. Toen ze uiteindelijkeen weekje “te vroeg” geboren werd, had ik tenminste die laatste periode in (relatieve) rust doorgebracht.

 • Tifosanele

  Geweldig!

 • Alfonsiene

  Haha! Zalig gewoon ๐Ÿ˜€ Ik ergerde mij ook altijd aan die vraag. Als de baby er is, gaan we dat echt niet verzwijgen hoor mensen…

 • fieke

  Hahaha, geweldig! ๐Ÿ˜€

 • gerhilde maakt

  Schitterend!

 • Mrs. T.

  Humor!

 • jessie

  Haha, de max!!! Veel succes!!

 • Goofball

  hahahahaaaa gij zijt geweldig

  • Goofball

   wat er mij doet aan denken: geen discussie bij jou over vervroegd inleiden in week 38 of 39?

   • Kathleen

    De gynaecoloog kwam er tijdens onze vorige afspraak zelf mee af dat ze de laatste studies rond zwangerschapsdiabetes en inleiding had nagelezen. Daaruit zou blijken dat als je de diabetes onder controle hebt met dieet, je tot 40 weken en zelfs 40+6 mag gaan. Dus ik heb geen vervroegd inleiden boven mijn hoofd hangen. Gelukkig. Ik kus mijn twee pollekes voor mijn gynaecoloog.

 • Kruimel

  Kathleen, je bent geniaal en hilarisch.

  (En ik moest voor mezelf aan deze denken: http://kruimels.blogspot.be/2006/06/did-you-have-baby-yet-je-had-gebeld.html#links)

 • Eef

  Hilarisch!!! Ik heb tot in het verloskwartier nee geantwoord, om 3 uur later te sms-en dat de dochter geboren was.

 • Lies

  Zalig!
  Ik vraag dat nu eigenlijk zelden aan zwangere vrouwen, ik ga er van uit dat ze wel iets laten weten als het zo ver is.

 • Willie

  Geweldig ! Opzetten als service, volgens mij is daar best veel vraag naar ๐Ÿ™‚

 • Lize

  Goed gevonden!

 • zwartraafje

  Super! Maar euhm, gaan diezelfde mensen je nu niet elke dag een mailtje sturen om te vragen of die site nog steeds up-to-date is? ๐Ÿ˜‰

  Oh ja, ik kreeg deze week ook goede punten van de diabetoloog. Blijkbaar zijn mijn gemiddelde waarden (ondanks de andere aandoeningen) erg mooi doordat ik ze zo stipt opvolg. Alleen wat jammer dat ze zo onvoorspelbaar zijn geworden. Vroeger kon ik vrijwel alles voorspelen en kon ik eigenlijk zonder te meten op de symptomen reageren. Momenteel lijkt mijn suiker net alles averechts te doen (zakken na taart bijvoorbeeld, of op een uur tijd van 280 naar 47 zakken tijdens een yogales) en dat is wreed ambetant.

 • Le petit requin

  Hahaha, jij bent toch echt een zalig mens he jij!

 • Blogger Lovin #22 | Zwartraafje

  […] eens een fotoshoot Spellslinger Blogtour: Bullet Journal layout gebaseerd op het boek Vogelvrij Laatste maand, laatste dag #30Daysofreadathon; Gratis printable boekgerelateerd ‘Tea […]

 • Pin It on Pinterest