Gebeurd

Kwartaaldoelstellingen: deel 3

Begin dit jaar nam ik me voor aan de slag te gaan met kwartaaldoelstellingen. Een jaar is te lang om aan de slag te gaan met doelstellingen. Negentig dagen is ideaal. De hoogste tijd om eens terug te blikken op het derde kwartaal. Spoiler alert: het was weer gene vette. Oeps.

Ik had al in mijn vorige update aangegeven dat ik vermoedde dat dit kwartaal bijzonder rustig ging worden en dat ik het ook graag rustig aan wilde doen. Mijn zwangerschap loopt min of meer gelijk met de kwartalen (op twee weken na ongeveer). Dus ik wist dat dit derde kwartaal zou gelijk lopen met het derde trimester, wat doorgaans wordt gezien als het zwaarste trimester.

  • Creativiteit. Bobbinhood. Ik moet met schaamrood op mijn wangen bekennen dat ik nog steeds niets met de zeefdrukset van Bobbinhood heb gedaan. Oeps. Ik zit regelmatig naar creaties van anderen te kijken op Instagram, maar de inspiratie komt gewoon niet. Dan denk ik: “Oeh, misschien moet ik wat meer kleurtjes inkt bestellen!” hoewel dat uiteraard niets uitmaakt. Je kan genoeg leuke dingen maken met één of twee kleuren. Soit. Nu ik volop in het naaien van babykleedjes ben gevlogen, gaat die inspiratie misschien wel komen, want zo stofjes vinden die honderd procent je ding zijn, dat is toch niet altijd even evident. Als je ze dan zelf kan maken, dan maakt dat het allemaal weer wat interessanter.
  • Gezondheid. Blijven verder doen zoals ik bezig was. Toen ik de vorige kwartaaldoelstellingen opstelde, had ik de diagnose zwangerschapsdiabetes nog niet gekregen. Op gebied van gezondheid ben ik dus eigenlijk niet kunnen blijven verder doen zoals ik bezig was. Ik heb zelfs nog béter mijn best gedaan. Ha! De afgelopen weken en maanden heb ik al bij al niet al te veel klachten gehad buiten dan de spanningshoofdpijnen waarmee ik naar de kiné ben gegaan en de zwangerschapsdiabetes die ik keihard mijn bitch heb gemaakt. Ik ben goed naar mijn lijf blijven luisteren en heb duidelijk mijn grenzen afgebakend. Dat ben ik van plan verder te zetten tijdens de komende weken en maanden. Nu zit dat Beebje nog veilig in mijn buik en heeft alles wat met mijn gezondheid te maken heeft invloed op die kleine buikbewoner. Maar zelfs als Beebje geboren is, gaat mijn gezondheid een grote rol in het leven van die spruit spelen. Als ik mij niet goed voel, dan kan ik niet goed voor Beebje zorgen. Zo simpel is het. Dus ik blijf lekker verder doen zoals ik bezig was, maar misschien met een extra koek of pizza hier en daar eens ik van mijn zwangerschapsdiabetes vanaf ben. 😉
  • Sociaal zijn/Buiten komen. Er was nog eens een Meststoffen Meetup. Er waren een paar coworkmiddagen met Team Tuttefrut. Er was een naaimiddagje. Zelfs nu ik thuis ben, trek ik nog af en toe richting Leuven om te gaan meidenlunchen met collega’s. Het enige waar ik een beetje van baalde was dat ik de Blogcocktail niet kon bijwonen omdat ik geveld was door een stevige verkoudheid. Volgende keer beter! Of misschien niet de volgende keer, want de volgende Blogcocktail is 20 oktober en met een Beebje dat uitgerekend is op 19 oktober weet je nooit. Maar je weet wat ik bedoel.
  • Werk. Het bijberoep babyproof maken. Ik heb afgelopen maandag alles wat met mijn bijberoep te maken heeft afgerond. De out of office staat ingesteld. Je kan je tot februari volgend jaar niet meer inschrijven voor cursussen en tot dan neem ik ook geen nieuwe opdrachten meer aan voor geboortekaartjes en aanverwanten. Er werd best wel wat content geproduceerd de afgelopen weken en maanden om de komende tijd te overbruggen, maar lang niet zoveel als ik had gewild. Ergens vind ik het best wel eng, zo op de pauzeknop duwen voor mijn bijberoep waar ik de afgelopen jaren zoveel tijd en energie in heb gestoken, maar it is what it is. We maken er het beste van, zoals altijd, en daarna zien we wel weer.

Kwartaaldoelstellingen voor het vierde kwartaal maak ik niet. Nope. Nope. No way, José. Mijn enige doel tijdens de komende maanden is om mijn Beebje te leren kennen en te leren hoe je omgaat met een pasgeborene. Dat in combinatie met het dramatische slaapgebrek dat zo’n pasgeborene met zich meebrengt, zal meer dan genoeg uitdaging zijn op zich. Als ik tijdens die eerste maanden als kersverse mama tussendoor eens een boek kan lezen, een blogbericht kan neerpennen, een schets kan maken of een babykleedje in elkaar kan zetten, dan zal ik mij al zeer zeer zeer gelukkig prijzen.

Wat zijn jouw doelstellingen voor dit kwartaal/dit seizoen/de komende maand? Of op welke goede voornemens die je aan het begin van het jaar maakte, wil jij je de komende maanden richten?

You Might Also Like

Pin It on Pinterest