Gebeurd

De series die ik verslond in november

De eerste weken met zo’n pasgeboren baby, dan breng je blijkbaar bijzonder veel tijd door in je zetel. Of dat was hier toch het geval. Uiteraard waren er de kleine uitjes naar de winkel en de nodige boswandelingen, maar die waren eerder sporadisch. En wat kan je beter doen in je zetel dan het ene na het andere serieke op Netflix bingewatchen?

Dus in plaats van boekrecensies, krijg je hier vandaag een overzicht van alle seriekes die we de afgelopen maand verslonden.

Stranger Things (seizoen 2)

Uiteraard. Wat hadden jullie verwacht? Seizoen twee zijn we meteen beginnen bingewatchen van zodra de afleveringen eind oktober op Netflix stonden. Zowel Het Vriendje als ik waren allebei zot van het eerste seizoen. De eighties vibe, de knipoog naar films zoals The Goonies en de algemene look en feel van het programma was een schot in de roos hier ten huize Verbeelding. We waren dan ook serieus aan het uitkijken naar het tweede seizoen en we waren heel benieuwd hoe het zou verder gaan met Eleven, Mike en de anderen.

Het tweede seizoen deed helemaal niet onder voor het eerste. Het verhaal was opnieuw zo ontzettend sterk, de acteerprestaties van die kinderen zijn mindblowing (geef ze allemaal maar een Emmy of twee) en de hele feel van het programma was weer helemaal on point. Nu is het uitkijken naar een derde seizoen, want ik hoop dat dat er komt en ik hoop dat het in deze lijn verder gaat, want Stranger Things blijft toch wel een toppertje.

Jane The Virgin

Jane The Virgin is zo’n heerlijk feel good serieke waar je niet te veel bij moet nadenken. Dat is blijkbaar ideaal als je met een pasgeboren baby zit. Je kan deze reeks perfect even pauzeren, vergeten dat je het gepauzeerd had, drie uur later op play duwen en je bent meteen terug mee. Been there, done that. Zijt er maar zeker van. Of je kan deze reeks ook perfect kijken per scène als je baby besluit een moeilijk momentje te hebben. Scène kijken, baby troosten die terug is beginnen wenen. Scène kijken, baby troosten die terug is beginnen wenen. Been there, done that as well. Ayup.

Het fijne aan Jane The Virgin is dat ze de spot drijven met telenovella’s, maar er zelf ook één zijn, waardoor ze dus regelmatig met zichzelf lachen. Een reeks met zelfspot? Heerlijk gewoon! En alle plot twisten en aanverwanten zorgen er wel voor dat je wil blijven verder kijken. Het is dus niet eenvoudig om exact uit te leggen waarover deze reeks gaat, maar het begint met Jane, die nog maagd is en die artificieel wordt geïnsemineerd. Good times. Good times.

Mindhunter

Dit is een helemaal andere reeks dan Jane The Virgin. Hiervoor moet ons Meneertje slapen of rustig zijn, anders kan ik niet volgen, maar oooh… Ik ben fan. Ooit, lang, lang geleden toen de dieren nog spraken en ik een studiekeuze moest maken, stond criminologie vrij hoog op mijn lijstje. Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in waarom mensen zover gaan om een moord te plegen en seriemoordenaars zijn uiteraard nog een ras apart.

Deze reeks gaat eigenlijk puur daarover. Twee FBI agenten proberen uit te zoeken hoe een seriemoordenaar denkt en waarom hij doet wat hij doet, zodat zij in de toekomst makkelijker seriemoordenaars kunnen profilen en hen hopelijk op tijd kunnen stoppen. Heel de psychologie achter dat onderwerp vind ik razend interessant en daarnaast is deze reeks geweldig in beeld gebracht. In een eenvoudige interviewscène is de spanning soms te snijden.

The Good Place

Deze reeks keken we eigenlijk voornamelijk in september. Of oktober. In ieder geval niet in november, maar iedere week verschijnt er nu een nieuwe aflevering van deze reeks op Netflix en dus kijken we iedere week een aflevering. En ik wou deze serie toch ook even vermelden, want het is een toppertje. Het is een reeks van de maker van Parks and Recreation en Brooklyn Nine Nine, dus daarmee kan je ten huize Verbeelding gewoon niets mis doen. En qua humor, qua personages, qua dialogen,… is het er weer helemaal knal op.

Eleanor wordt wakker in het hiernamaals en dat blijkt verdeelt te worden in twee plekken: The Good Place en The Bad Place. In The Good Place komen enkel de mensen terecht die uitzonderlijk goede daden deden. Eleanor heeft al snel in het snotje dat zij daar niet thuishoort en dat er sprake is van een misverstand, maar ze kan dat natuurlijk niet zomaar zeggen, want dan wordt ze naar The Bad Place gestuurd en daar wil niemand terecht komen.

Welke reeksen hebben jullie de afgelopen tijd verslonden? Tips zijn altijd welkom, want ik heb zo’n donkerblauw vermoeden dat ik de komende maanden mijn televisie-schade van de afgelopen jaren serieus ga inhalen. 😉

You Might Also Like

 • Elke

  Met je boekenreviews doe ik meestal niet veel 😉 maar hier ben ik heel blij mee, vroeg me bij mijn laatste post af (na het ontdekken van Stranger Things 1) of er nog zo pareltjes op NetFlix stonden want het is soms moeilijk door de bomen het bos te zien en hoewel er hier amper echt televisie wordt gekeken, is zo een goeie serie zo af en toe heel erg welkom! Merci voor de tips!

 • Goofball

  grappig, ik heb nog geen enkele van jouw series gezien. Ik keek ook veel Netflix tijdens de moederschapsrust.

  Ik heb House of Cards uitgekeken, momenteel volg ik Dedicated Survivor (die 2 series zijn elkaars tegenpool: bij de een is de president evil, bij de andere de meest goeie persoon die per ongeluk president is).
  Ik heb ook Gimore Girls bekeken, Suits, The Crown (beetje saaier), …

 • Le petit requin

  Van de series die je hier beschrijft, heb ik er nog geen enkele gezien (of t.t.z. Strangers things met een half oog, maar dat was niet genoeg om te overtuigen, dus ik ga nog eens kijken met twee ogen 😉
  Zelf kijk ik uit naar seizoen 2 van The Crown; vond seizoen 1 heel geslaagd. Verder Narcos (maar dat heb je misschien al wel gezien?) en – niet op Netflix, maar zeker de moeite – Tabula Rasa, te beijken op VRTnu.

 • Kruimel

  Ik ben momenteel verslingerd aan Riverdale en Once upon a time.

 • Evi

  Er wordt bij ons tegenwoordig bitter weinig televisie gekeken, maar Tabula Rasa ben ik wel aan het volgen. De series die jij bekeek kende ik nog niet maar ze zien er wel interessant uit.

 • Marjolein@flaflinko

  Zalige tips, ik zie er alvast enkele tussen staan die ik zeker ga proberen. Andere volg ik zelf al! 😀

 • Sofie

  Oh Stranger Things is zooo goed! <3 Winona Ryder.

 • Ilse

  Suits had mij helemaal in de ban.
  Op jouw aanraden begin ik aan mindhunter ( en misschien ook wel aan jane the virgin ☺️)

 • Joyce

  Hee, ik begon vandaag ook aan Mindhunter! Stranger Things en Jane the Virgin vond ik keizalig (tip: volg op Instagram Brett Dier, da’s Michael. Ik kon die in Jane the Virgin niet luchten, maar die kerel is in ‘t echt zoooo raar dat ik hem nu zalig vind. Seriously, check zijn Instagram!), maar The Good Place kon me niet boeien. Ik keek net The Fall uit en dat vond ik ook wel goed. En Orange is the New Black, dat heb ik gebinged op een week of 3 toen ik net bevallen was van onze miekes. Good times. <3 Ik heb al zo veel goeie series gezien op Netflix dat ik ze onmogelijk nog allemaal kan opnoemen.

 • nobutterfly

  tabula rasa, nog even online beschikbaar, omg dat is goed

  en ook via vrt.nu: fortitude en la forêt, die laatste ga je misschien niet meer vinden tegen dat je dit leest

  en outlander, altijd outlander

 • Evi

  Wij hebben Stranger Things ook verslonden in november. Wij hadden het eerste seizoen zelfs nog niet gezien, maar waren meteen fan. Je tip van The Good Place ga ik eens bekijken, want kende ik ook nog niet. Wij zijn ook bezig met Star Trek: Discovery. Ook heel goed, maar het is season break nu. The Walking Dead kijken we op Fox. Ik had precies ook goesting in Riverdale, omdat dat er nogal sfeervol uitziet. Heb je dat al gezien en indien ja, is het een aanrader?

  • Kathleen

   Riverdale heb ik nog niet gezien, dus ik kan jammer genoeg niet zeggen of dat een aanrader is.

   • Evi

    Ik ben ondertussen beginnen kijken naar Riverdale. Het is allemaal heel ‘high school’ en iedereen is veel te mooi om goed te zijn, maar het is wel sfeervol, dus ik blijf kijken! 🙂 We zijn ook begonnen met The Good Place. Het is nu ons vaste halfuurtje voor het slapengaan momenteel.

  Pin It on Pinterest