Gebeurd

Ik zag twee beren

Eigenlijk had ik me voor ons Meneertje geboren werd nog eens moeten verdiepen in kinderliedjes, want het is er erg mee gesteld hier ten huize Verbeelding. En zingen helpt om die kleine uk rustig te krijgen. Niet dat ik een geweldige zangeres ben (hallo understatement van het jaar), maar kinderliedjes dat lukt me nog nét. En zo kwam het dat ik eindeloos veel keren “ik zag twee beren” zong terwijl ik kilometers door het huis aflegde.

Het kan het slaaptekort zijn of gewoon mijn eigen brein dat iedere keer dezelfde tekst zingen een beetje beu werd, maar uiteindelijk begon ik er varianten op te verzinnen en die wil ik maar al te graag met jullie delen. Een aantal varianten kende ik zelf al (giraffen die de meester straffen en mussen die de juffrouw kussen), maar er kwamen er een hele hoop bij die op weinig tot niets slagen. Wie weet zijn jullie zelf op zoek naar wat variatie in kinderliedjesland, dus hierbij.

 • Ik zag twee beren broodjes smeren (een klassieker)
 • Ik zag twee beren hun baard af scheren
 • Ik zag twee giraffen de meester straffen
 • Ik zag twee giraffen een sigaretje paffen
 • Ik zag twee mussen de juffrouw kussen (oelalala!)
 • Ik zag twee vinken naar een website linken
 • Ik zag twee vissen in de wc pissen (propere vissen wel)
 • Ik zag twee parkieten elkaar beschieten (ola! een duel!)
 • Ik zag twee stieren een feestje vieren
 • Ik zag twee vlooien de was opplooien (die mogen hier ook eens langskomen)
 • Ik zag twee vossen de heuvel op crossen
 • Ik zag twee mollen achter een bal aan hollen
 • Ik zag twee padden een muur met graffiti bekladden (soms moet je wat sneller zingen om het te laten kloppen 😉 )
 • Ik zag twee uilen het bos vervuilen (foei, uilen, foei!)
 • Ik zag twee walvissen die elkaar heel hard missen (awwww)
 • Ik zag twee slakken in hun broek kakken (of was dat nu ons Meneertje?)
 • Ik zag twee slakken op een beat hakken (hakkeuuh!)
 • Ik zag twee slakken een lekkere taart bakken (slakken zijn toffe dieren voor dit liedje)
 • Ik zag twee slakken hun nagels lakken (zie je wel, slakken, eindeloze mogelijkheden)
 • Ik zag twee slakken stickers plakken (yup, slakken all the way)
 • Ik zag twee kamelen een pizza delen
 • Ik zag twee kamelen een flatscreen stelen (de snoodaards)

Bon, ik denk dat ik weer een paar hobby’s moet oppikken, want dat komt hier anders helemaal niet goed. Die lijst is echt al opvallend langer dan ik dacht. Oeps. Maar wat moet een mens anders doen als dat klein Meneertje rustig wordt van de hemelse liederen die z’n mama zingt? Ahum. Kuch.

Zeg eens, zijn er nog varianten die ik vergeet of die ik kan toevoegen aan mijn repertoire. Kwestie van niet altijd terug te vallen op die twee beren en de rest van de zoo die ik al bij elkaar heb gesprokkeld.

Dit blogbericht slaat op niets en werd u gebracht door een stevig slaaptekort. Mijn oprechte excuses aan iedereen die dit gelezen heeft en de afgelopen tien minuten van z’n leven nooit meer terugkrijgt. Ook mijn oprechte excuses aan iedereen die de komende dagen met dit liedje in z’n hoofd gaat zitten. 

You Might Also Like

 • Kris10

  Haha! Idem dito hier. Onze vissen durven ook weleens een penalty missen. Indrukwekkende lijst!

  • Kathleen

   Oooh! Da’s nog een goeike!

 • Lobke

  Zit dit jaar in mijn theater van mijn vierdes (inclusief mussen die de juffrouw kussen ?). Ik heb ook bijen die autorijden, slangen die de was ophangen en nog eentje met apen maar weet het niet meer juist.
  Hier was zingen trouwens ook een topper om te kalmeren. Hier is veel in een klein stationnetje gezongen geweest ?.

 • Lottes Anekdotes

  Hahahaha, ondanks het feit dat ik het liedje nu niet meer uit mijn hoofd ga krijgen, heb ik toch smakelijk moeten lachen met jouw variaties!

 • Kim

  Hier met onze vierjarige onlangs ook varianten zitten verzinnen: haaien die het gras afmaaien, bijen die met een auto rijen, poezen die liggen te soezen, vliegen die heel hard liegen, apen die heel luid gapen, leeuwen die luidop geeuwen, slangen die de was ophangen, ratten die een verkoudheid vatten, meeuwen die de boel bijeen schreeuwen, olifanten die lanterfanten, kamelen die een koekje delen, en ga zo maar door 🙂 Een kinderliedje dat dus nog een hele tijd na de babyperiode kan blijven meegaan! 😉

 • Samaja

  Ik zag twee slangen de was ophangen :-).

 • Tine

  Wij zingen hier nog steeds van het ‘moriaantje zo zwart als roet ‘ bij het slapengaan. Ze zijn nu 3,5 en 5 jaar oud 🙂 en variatie hierop is verboden

 • Sofie

  Kraaien die een poesje aaien, mieren die feest vieren, … leuk topic. Ik kende bij mijn eerste ook te weinig liedjes, 10 kleine visjes werd dan bovengehaald maar ook five little ducks. Een meertalige opvoeding 🙂

 • fieke

  Haha, zalig! Ik stel me hierbij ineens een prentenboek voor. Misschien hét gat in de markt? 🙂

  • Kathleen

   Die bedenking maakte ik me dus daarnet ook! Hmm…

   • Kir

    Jaaaaaaaaaaaaa

 • Nele

  SCHITTEREND 🙂 🙂
  Mijn kroost is intussen 9 en 10 jaar oud en ze vullen graag verder aan: bijen die auto rijden, slangen die de was ophangen, apen die noten rapen, koeien die heel hard loeien (of was het groeien?), kamelen die zich hard vervelen, mezen die een boekje lezen, wolven die minigolfen … …
  maar waar ze nu echt zot van zijn, zijn de liedjes van de luisterverhalen van het Geluidshuis. Een echte aanrader! (en als je niet zo lang kan wachten, er bestaan ook luisterverhalen voor kleuters van het Geluidshuis over kabouter Korsakov) 🙂

 • Cindy

  De Beren Cd’s waren hier groot succes en onze negenjarige zingt nog steeds graag mee met Jan, Piet, Joris en Korneel! En ook hier zijn we allemaal fan van de verhalen en liedjes van Het Geluidshuis.

 • Ellen

  Wij haalden onze studentencodex boven voor inspiratie, maar ondertussen helpt ‘handjes draaien’ van kapitein Winokio ook om het geheugen op te frissen. Succes!

 • Esther

  Bij de oudste heb ik vaak youtube gebruikt om mijn geheugen qua kinderliedjes op te frissen. Nu zijn de cd’s Handjes draaien en Koekenbakkenvlaaien van Kapitein Winokio een grote hit. Op deezer vonden we dat Cara Vanderauwera ook eens een album heeft opgenomen met kinderliedjes.
  Maar daarnaast worden hier vooral heel veel liedjes verzonnen 😀

  By the way nog een tip voor binnen een jaartje: JOOKI. Dat is een slimme muziekspeler voor kinderen. Je kindje kan zelf, zonder tablet of smartphone, zijn favoriete muziek opzetten door leuke figuurtjes op een luidspreker te plaatsen. Onze 1-jarige is er zelfs al weg mee. Een beetje reclame want de uitvinders komen uit de buurt : http://www.jooki.rocks

 • goofball

  ik zit hier met grote smile

 • Saartje

  Koeien die bootje roeien is een officiële.
  Freken die om aandacht smeken, die hadden we meestal vast tijdens het zingen (maar 1 wel)…
  Ik denk dat wij vaker wel dan niet de tekst vervormen. Van alle liedjes eigenlijk, “de wielen van de bus” leent zich daar bijvoorbeeld ook goed toe!

 • Alfonsiene

  Moeten die vlooien geen mutsen plooien? 😀

 • Sara

  Bij ons was ‘bij de bron’ uit het junglebook een echte topper. Ook leuk om gewoon te neuriën als je niet helemaal overtuigd bent van je eigen zangtalent. Of je zet gewoon de film op, dat kan ook natuurlijk ?.

 • Charlotte

  Man, wat een nostalgie. Daar verzonnen wij steevast de meest belachelijke variaties op! Helaas ook geen zo’n goed geheugen hier, maar zo ‘on the spot’ komen de volgende in mijn hoofd springen: apen die nootjes rapen, slangen die de was op hangen, bijen die auto rijen, draken die dekens haken of ambras maken, konijnen die in een gat verdwijnen, geiten die de juffrouw bijten (die juffrouw ziet nogal af in da liedje), iets van lama’s in mooie pyjama’s, koeien die bootje roeien, kippen die haren knippen, schapen die heel diep slapen, paarden met lange baarden, hazen die bellen blazen, etc. 😉

 • Romina

  Ik zong gewone liedjes. Eternal Flame x 1000 ❣️

  Ik zag twee dolfijnen in het water verdwijnen
  Ik zag twee garnalen eten halen
  Ik zag twee kamelen elkaar bevelen

 • Josie

  De mijn zijn intussen al 4 en 6 en qua kinderliedjes ken ik eigenlijk nog altijd weinig anders dan ik zag 2 beren. Daar kom je dus al een eind mee 🙂 Voor de rest van jongs af aan goede smaak indrillen, hier thuis staat StuBru gewoon heel de dag op en daar dansen ze ook geregeld op. Al hadden we nu ik goed nadenk ook wel een cd van Kaatje in de auto liggen.

 • Kathleen

  Ik zag twee muizen ramen kuisen,
  ´k zag twee slakken pinten pakken.
  en ´k zag twee spinnen The Voice van Vlaanderen winnen.

 • Chloé

  Merci voor dit bericht! Helemaal niet nutteloos, want het is momenteel de favoriete schijf van onze peuter, die elke dag tijdens de wandeling naar de crèche gezongen moet worden ? Bon, ik ga dit lijstje uit m’n hoofd leren!

 • Blogger Lovin #23 | Zwartraafje

  […] #Echtepostiscool editie 5.0 & ik deed mee! A day in the life of … : Zoekwoorden alfabet! Ik zag twee beren Mijn smoesjes om NIET aan een book buying ban te […]

 • Pin It on Pinterest