Gemaakt

De kerstoutfit van Het Meneertje

In een ver verleden begon ik ooit met naaien omdat ik, als ik ooit kinderen had, zelf kleertjes voor hen wilde maken. Intussen is er zo een eigen bloedje in mijn leven en werden de naaimachines terug vanonder de eindeloze hoeveelheden stof gehaald. En uiteraard zag ik mijn kans schoon om een kerstoutfit te maken voor Het Meneertje.

Mijn zus en ik, wij trokken een paar weken geleden richting Stoffenspektakel in de Brabanthal. Het was al een paar jaar geleden dat ik nog naar dat event was geweest, want om eerlijk te zijn heb ik massa’s stof liggen waar ik ooit een keer iets mee ging maken. Een jurkje of een rokje voor mezelf. Misschien zelfs een broek. Of een hemd voor Het Vriendje. Meer stof dan dat ik in mijn leven ga kunnen verwerken, vermoed ik. Maar mijn voorraad bestaat voornamelijk uit katoentjes. Voor babykleren kan je best aan de slag gaan met tricots en andere rekbare stoffen. Dus ik moest wel nieuwe stofjes kopen. Sja. Het zijn echt geen excuses of zo. Echt niet. 😉

Nadat ik al menige meter had gekocht die zondagochtend, kwamen we aan het kraam van Stoffen van Leuven. Meteen viel mijn oog op een rood gebreid stofje met rendieren. De tekening was niet te groot en niet te klein en de stof was nét rekbaar genoeg. Daar en dan ontstond het idee om een foute kersttrui te maken voor Het Meneertje. En misschien kon ik ergens nog wel een foute kersttrui voor Het Vriendje en mij scoren. Dan konden we zo naar alle kerstfeesten gaan als gezinnetje met de foute truien. Giechelend kocht ik een half metertje stof.

En zo geschiedde. Ik ging aan de slag met het Lap Neck Tee patroon van Brindille and Twig en in geen tijd zat die trui in elkaar. Babykleren maken, jongens, dat is helemaal de max. Daar waar ik jaren kleren voor mezelf heb gemaakt en heb gevloekt op de snit, de gigantische hoeveelheden stof en wat nog niet (knoopsgaten! blinde ritsen!), moet je bij zo’n babykleren echt nauwelijks nadenken over iets. Patroondelen uitknippen. Instructies volgen. Done and done. Het resultaat mocht er zijn.

Ik heb een hele poos niet genaaid en dat was puur omdat ik afknapte op hoe ingewikkeld het soms is om kleren voor jezelf te naaien. Maar nu ik kleren kan naaien voor Het Meneertje, heb ik de smaak terug helemaal te pakken. Met Black Friday sloeg ik een hele voorraad patroontjes in bij Brindille and Twig en ik heb zo’n vermoeden dat ik in de nabije toekomst nog heel wat kleertjes voor hem ga maken. Mark my words.

Er ligt misschien zelfs al een nieuw projectje klaar. Geknipt en al. Nu nog even alles in elkaar steken. To be continued dus.

You Might Also Like

 • gerhilde maakt

  Mooie trui! Het leek mij eerder gebreid, maar ik ken dan ook niets van naaien. Ik had echt geen idee dat er gebreide stofjes bestonden. Zo heerlijk dat je weer aan het naaien bent geslagen wel!

 • Joke

  Superleuk truitje!!!

 • Wapiti

  Mooi ‘fout’ truitje, maar de baby zelf is veel mooier!

 • Goofball

  Leuke stof!

 • Pin It on Pinterest