Gelezen

Verbeelding Book Challenge 2018

Een nieuw jaar, een nieuwe Verbeelding Book Challenge! Voor het vierde jaar op rij organiseer ik met veel plezier de Verbeelding Book Challenge. Hoera! Jullie blijken dat wel een hele fijne challenge te vinden en ikzelf ben ook wel fan. Dus uiteraard moest er een 2018 editie komen. Uiteraard.

De bedoeling van deze challenge is om diverser te lezen en een keer een stapje uit je comfortzone te zetten. Ik ben bijvoorbeeld niet iemand die van nature naar thrillers gaat grijpen. Ze interesseren me gewoon niet. Maar dankzij de Verbeelding Book Challenge heb ik mijn tanden in een aantal zeer fijne boeken uit dat genre gezet. En ik hoop dat ik dit jaar weer een beetje buiten mijn eigen comfortzone kan lezen zodat ik weer wat nieuwe, interessante boeken kan ontdekken.

 1. Een boek met een dier in de titel
 2. Een boek met een plaatsnaam in de titel
 3. Een boek met een typografische cover (geen foto of illustratie, alleen maar mooie letters)
 4. Een boek geschreven door een auteur die helaas het afgelopen decennia gestorven is
 5. Een boek dat al minstens één jaar ongelezen in je boekenkast of op je e-reader staat
 6. Een boek dat op de Rory Gilmore boekenlijst staat
 7. Een boek met minder dan 100 reviews op Goodreads
 8. Een boek dat begint met “Er was eens”
 9. Een boek waarin de dood centraal staat
 10. Een boek van een auteur met dezelfde initialen als jou (in mijn geval zou ik op zoek moeten gaan naar een KV. Niemand heeft ooit gezegd dat deze challenge makkelijk is hé!)
 11. Een boek dat origineel geschreven is in een taal die je zelf niet vaardig bent (je mag uiteraard een vertaling lezen)
 12. Een boek van een auteur die minstens al tien boeken heeft geschreven
 13. Een boek met minstens 10 uitgaves/herdrukken
 14. Een boek met een X in de titel
 15. Een boek met een alliteratie in de titel
 16. Een boek geschreven door een zoon/dochter van een andere auteur
 17. Een boek waarin een mythologisch wezen voorkomt
 18. Een boek dat zich afspeelt op een eiland, al dan niet bewoond
 19. Een boek waarin tijdreizen voorkomt
 20. Een boek dat zich in de ruimte afspeelt
 21. Een boek waarin kinderen de hoofdrol spelen, maar zonder dat het een jeugdboek is
 22. Een boek waarin de zee een belangrijke rol speelt
 23. Een boek over een alleenstaande ouder
 24. Een boek dat zich afspeelt in China
 25. Een tweedehands boek
 26. Een boek met bloemen op de cover
 27. Een boek waarin een gevangenis voorkomt
 28. Een boek met een portret op de cover
 29. Een boek dat je volledig buitenshuis leest (op de trein, op vakantie, in de tuin, …)
 30. Een boek dat drie van de bovenstaande items combineert

Ik heb zo het gevoel dat dit jaar niet het moeilijkste is als het op de Verbeelding Book Challenge aankomt. Of lijkt het alleen maar zo? Mij lijkt het in ieder geval haalbaar, maar dat zeg ik al vier jaar en ik ben nog nooit geslaagd in de challenge. Oeps! Misschien komt daar dit jaar wel verandering in. Wie weet.

Zin om mee te doen? Zeker doen, zou ik zeggen. 😉
Je kan ons op de hoogte houden van je proces op je eigen blog, Facebook profiel of via de Verbeelding Book Club Goodreads pagina. Als je updates wil plaatsen op Twitter of op Instagram een foto laat zien van je volgende boek, gebruik dan even de hashtag #verbeeldingbc2018. Dan kunnen we met z’n allen volgen! Laat zeker ook een linkje achter naar waar je ons zal updaten in de reacties, want ik ben uiteraard benieuwd naar iedereen z’n proces!

You Might Also Like

 • Becky

  Bedankt, Kathleen! Ziet er heel tof uit en op het eerste zicht inderdaad goed haalbaar 😀
  Ik doe uiteraard weer enthousiast mee en zal mijn updates posten op goodreads.

 • Eilish

  Ik deed nog nooit mee met de challenge maar haalde wel veel boekentips bij anderen die wel meededen, wat mij ook al eens iets anders liet lezen dan ik gewoon ben.
  Misschien moet ik toch eens proberen dit jaar, al maak je het mij niet gemakkelijk met die initialen (dat zijn 4 letters bij mij)

 • Evi

  Oh superleuk! Ik neem ook dit jaar met heel veel plezier opnieuw deel & ga updates hoofdzakelijk op mijn blog en de social media kanalen die daaraan gelinkt zijn delen.

 • Hilde

  Leuke thema’s Kathleen. Maar euhm…puntje 11 …een boek lezen in een taal die je niet vaardig bent …lees ik dan inderdaad liefst de vertaling van 😉

  • Kathleen

   Daarom staat er ook bij dat je een vertaling mag lezen, hé 😉

   • Hilde

    Leek me inderdaad logisch…

 • Nele

  Dankjewel voor weer een nieuwe uitdaging. Ik doe voor het derde jaar op rij mee. En op dag 1 van het nieuwe jaar kan ik al puntje 1 afvinken. Ik las “ Een halve hond heel denken” uit. Hoe cool is dat?

 • Sofie

  Ik ben een reeks aan het lezen en dacht om niet mee te doen maar als ik het zo lees, dan krijg ik er toch weer zin in <3

 • Lize

  Leuk dat er opnieuw een book challenge is maar ik twijfel om mee te doen… Zou ik niet beter de challenges van 2016 en 2017 eerst afwerken? Ik ga er eens een nachtje over slapen 😉

 • Silke

  Zoveel zin in! Dikke merci voor alweer een heerlijke uitdaging <3

  Ik heb de VBC 2017 net niet gehaald… ben nog bezig aan het boek voor mijn 30ste puntje, maar het is een ferme klepper, dus ik vink het toch maar alvast af 😉

 • Laurence

  Super dat je weer een nieuwe challenge opgesteld hebt, tussen het voor-je-baby-zorgen door! Ik ben momenteel bezig in de verzamelde sprookjes van Hans Christian Andersen dus er is alvast één puntje dat ik gemakkelijk zal kunnen afstrepen ?

 • Sara

  Ik neem nooit als doel dat ik alle puntjes haal, maar ik vind het altijd tof om boeken te zoeken die bij één of meerdere punten horen. Het afgelopen jaar heb ik daardoor toch een aantal boeken gelezen die ik anders niet meteen zou kiezen.
  Dus, bedankt om weer een mooi lijstje te maken Kathleen! ?

 • tiny

  Oh zalig! Door mee te doen aan je challenge van 2017 heb ik een heleboel boeken uitgezocht die ik anders nooit zou lezen en dat is me goed bevallen. Ik heb nog nooit zoveel gelezen als vorig jaar, dus ja, ik doe enthousiast mee. Ik ben nu net een boek aan het lezen wat origineel in het Spaans werd geschreven en verder dan “dos cervezas” kom ik niet, dus die telt al! 🙂

 • Dorien

  Opnieuw een boeiende challenge! Merci Kathleen!
  Staat deze al als topic op goodreads in de Verbeelding Bookclub?

 • fieke

  Oh, bedankt voor alweer een leuke uitdaging! Ik ben zeker dat er weer buiten mijn comfortzone gelezen zal worden. Zin in!

 • gerhilde maakt

  Vorig jaar deed ik niet mee, maar ik maakte net een overzicht van de puntjes die ik kan schrappen zonder effectief mee te doen. Best een verrassend resultaat! Dit jaar doe ik wel mee, op de laatste dag van elke maand verschijnt een overzicht op mijn blog.

 • Voornemens 2018? | Loesje Zaakjes

  […] Verbeelding Bookchallenge Kathleen heeft weer een bookchallenge opgesteld en ik popel altijd om mee te doen. Maar aangezien ik de Game […]

 • Kathleen

  Dju, spijtig dat mijn boek nog niet af is, anders had je dat voor nummer 10 kunnen gebruiken.
  Sorry hoor.
  Maybe next year.

 • katrijn

  KV –> De muze en het meisje natuurlijk 🙂

  • Kathleen

   Zeer goede suggestie. 😉

   • katrijn

    Geen idee of het je stijl is – niet meteen in lijn met waar je normaliter enthousiast over bent, maar benieuwd wat je ervan denkt – andere visies/kritiek zeker welkom met boek twee in gedachten!

 • Mijn 5 favoriete boeken van 2017 | Fiekefatjerietjes

  […] zit weer volop in mijn leesflow, en ik heb geweldig veel zin in de nieuwe Verbeelding Book Challenge. Dit jaar wil ik graag voor elk puntje een ander boek lezen. (Vorderingen kunnen jullie HIER […]

 • Brabbeltjes

  Ik ga me er dit jaar wel eens aan wagen. Heel blij dat je de challenge ook dit jaar weer laat doorgaan!

 • Khadetjes

  Ewel hupla, ik lees hier werkelijk al jaren mee maar ik liet de challenge altijd aan me voorbij gaan. Ik zag dat je net mijn 2018 plan een duim omhoog gaf, dus allé, ik dacht, misschien moet ik die twee maar eens met elkaar combineren 😉

 • 2018, tijd voor actie | brabbeltjes

  […] comfort zone, en dat wil ik dit jaar iets anders aanpakken. Daarom neem ik dit jaar ook deel aan de Verbeelding Book Challenge van […]

 • Update Verbeelding Book Challenge 2017 – gerhilde maakt

  […] meer puntjes kan schrappen als ik iets creatiever nadenk, maar voor mij is dit best oké. De nieuwe Verbeelding Book Challenge staat sinds gisteren online en hoewel een paar puntjes mij niet echt aanspreken, doe ik toch mee! […]

 • Le petit requin

  Tof, tof, tof! Ik heb wreed veel goesting om er weer in te vliegen en merkte zonet dat mijn allereerste boek van dit jaar nog niet eens op Goodreads te vinden is en dus al meteen goed is voor puntje 7, aangezien mijn review meteen ook de allereerste zal zijn 😉
  Op zich heb ik het gevoel dat het vrij haalbare puntjes zijn, maar dat dacht ik vorig jaar ook en toen is de challenge weliswaar gelukt, maar dan wel enkel doordat ik in de laatste week van 2017 nog snel drie passende boeken las 🙂 Maar hey, ‘t is net fijn als er uitdaging in zit natuurlijk, merci dus om er toch maar weer eentje in elkaar te steken!

 • CreativEls

  Dit lijkt mij inderdaad een haalbare challenge. Ik heb dan ook besloten voor het eerst de uitdaging aan te gaan en mee te doen. Voor een aantal punten kan ik al boeken aanduiden die ik al gelezen heb maar dat is uiteraard niet de bedoeling. Vele punten heb ik al kunnen plannen met boeken die op mijn nog te lezen lijst staan. Voor sommige punten wordt het nog een zoektocht maar dat is net leuk.
  Mag ik wel eventjes de “ambetanterik uithangen ? Moet het niet decennium zijn voor puntje 4 ? Decennia is meervoud voor decennium. Als je bedoelt een auteur die tijdens de afgelopen 10 jaar overleed moet het decennium zijn volgens mij, bedoel je de afgelopen 20 jaar of meer kan je decennia gebruiken.

 • Samaja

  Ik vind het precies wel moeilijker dan vorig jaar. Overigens besliste ik dan ook maar om mee te doen in het najaar, maar ik kon zoveel puntjes invullen met de boeken die ik al had gelezen, dat ik de challenge toch gehaald heb :-). Ik ga het dit jaar ook zo doen, gewoon vertrekken vanuit de boeken die ik al uit mezelf wil lezen en die dan eventueel aanvullen met boeken geïnspireerd door je challenge. Ik zie wel waar ik strand. Overigens een dikke merci voor dit initiatief, ik denk dat je zoveel mensen veel leesplezier bezorgt!

 • zwartraafje

  Goh, ik had me voorgenomen om me dit jaar te beperken tot een Goodreads-challenge en het lezen van zoveel mogelijk eigen ongelezen boeken. Maar nu ik dit leuke lijstje lees krijg ik alweer zin om toch maar mee te doen.

 • Leesdoelen 2018 – goannelies

  […] op 30. Ik heb bewezen dat het haalbaar is. En het is niet toevallig ook het aantal puntjes van de Verbeelding Book Challenge, waaraan ik ook dit jaar opnieuw deelneem. Ik ben doorheen het jaar niet super bewust met de […]

 • Hermien - KouweKleren

  Wat leuk om eens op een andere manier boeken te kiezen dan op de standaardcombinatie titel – kaft – flaptekst. Ik heb me eerst maar eens voorgenomen om 4 dagen in de week een boek te lezen – hoe lang of hoeveel bladzijdes maakt niet uit – om boeken weer meer in mijn systeem te krijgen. Misschien stoomt dat me wel klaar voor de challenge van volgend jaar!

 • Verbeelding Book Challenge 2018 – Deel 1 | brabbeltjes

  […] Ik neem deel aan de Verbeelding Book Challenge! Kwestie van mijn leesdoel dit jaar te halen (30 boeken lezen) én eens wat genres te lezen waar ik anders niet naar grijp. Meer uitleg vind je bij Kathleen. […]

 • Tiny en de Verbeelding Bookchallenge 2018 | tiny blogt

  […] is Kathleen van de blog Verbeelding, die dit elk jaar opnieuw organiseert. Ook als je zelf niet blogt, kun je mee doen, handig is dan […]

 • Cathy

  Juij! ik doe absoluut weer mee! Ik deed vorig jaar voor het eerst mee en kon voor het einde van december alle puntjes afvinken! ? 30 boeken gelezen en slechts één boek voor twee puntjes gebruikt (maar anderzijds ook twee boeken gelezen voor één puntje)! Het is me enkel niet meer gelukt om mijn overzicht voor 2017 nog te delen hier. Ook voor 2018 goed gestart, de teller staat intussen op 3 en bezig aan een vierde boek. Moet alleen nog eens bekijken voor welke puntjes ik ze kan gebruiken! Bedankt voor deze jaarlijkse uitdaging!

 • 2018 | Wonder-wanderland

  […] doe weer mee aan de Verbeelding Book Challenge, met veel goesting en ontzettend veel leesplezier. Kom hier, bredere […]

 • Lottes Anekdotes

  Noooo, dit heb ik volledig gemist begin januari. Ik probeer nog snel mee te doen 🙂

 • Uitgelezen in Januari 2018 | Loesje Zaakjes

  […] doen weer mee met de nieuwe Verbeelding Book Challenge van Kathleen. Ik wilde eerst niet mee doen omdat ik bezig ben aan de reeks van Game of Thrones en ik zag niet […]

 • Verbeelding Book Challenge 2018 | uitgelezen in januari | Fiekefatjerietjes

  […] de vierde keer op rij neem ik dit jaar deel aan de Verbeelding Book Challenge. Want: lezen is geweldig en #nevernotreading en al.  Heel wat volgers hier zijn ook […]

 • Conny

  Ik heb nog nooit meegedaan, maar ga het voor dit jaar proberen. Zie mijn blog: papillon60.blog https://wordpress.com/post/papillon60.blog/6522)

 • Bloggerlovin #24 | Zwartraafje

  […] – Annemieke Dingen die me abnormaal hard irriteren #2 Mijn top 10 TV shows van het moment Verbeelding Book Challenge 2018 2018 Wishlist van een fangirl 7 series over robots en tech The Friday Five: Leukste dingen van […]

 • Gelezen: Vergeef me (Anja Feliers) – Femke vertelt

  […] september-december, probeer ik dit jaar 30 boeken te lezen. Dit doel heb ik gekoppeld aan de “Verbeelding book challenge“, omdat ik diverser wil gaan lezen. Ik hou van detectives en de laatste jaren las ik […]

 • Update: Verbeelding Book Challenge 2017 | Zwartraafje

  […] jaar opnieuw lees ik de Verbeelding Book Challenge van Kathleen, een lijstje met 30 puntjes die samen een mooi gevarieerde leesuitdaging vormen. De eerste jaren […]

 • Verbeelding Book Challenge 2018 | uitgelezen in februari | Fiekefatjerietjes

  […] de vierde keer op rij neem ik dit jaar deel aan de Verbeelding Book Challenge. Want: lezen is geweldig en #nevernotreading en al.  Heel wat volgers hier zijn ook […]

 • Mijn selectie voor de leesclub #3 – gerhilde maakt

  […] lezen. Na twee keer voorstellen, was mijn inspiratie zowat op. Gelukkig was daar Kathleen met haar nieuwe leeschallenge! Eén van de puntjes is om een boek te lezen ‘een boek dat op de Rory Gilmore boekenlijst […]

 • Verbeelding Book Challenge 2018 | uitgelezen in maart – fiekefatjerietjes

  […] de vierde keer op rij neem ik dit jaar deel aan de Verbeelding Book Challenge. Want: lezen is geweldig en #nevernotreading en al.  Heel wat volgers hier zijn ook […]

 • Verbeelding Book Challenge 2018 | uitgelezen in april – fiekefatjerietjes

  […] de vierde keer op rij neem ik dit jaar deel aan de Verbeelding Book Challenge. Want: lezen is geweldig en #nevernotreading en al.  Heel wat volgers hier zijn ook […]

 • Verbeelding Book Challenge 2018 | uitgelezen in mei – fiekefatjerietjes

  […] de vierde keer op rij neem ik dit jaar deel aan de Verbeelding Book Challenge. Want: lezen is geweldig en #nevernotreading en al.  Heel wat volgers hier zijn ook […]

 • Update Verbeelding Book Challenge #2 | Zwartraafje

  […] jaar opnieuw lees ik de Verbeelding Book Challenge van Kathleen, een lijstje met 30 puntjes die samen een mooi gevarieerde leesuitdaging vormen. De eerste jaren […]

 • Update Verbeelding Book Challenge #3 | Zwartraafje

  […] jaar opnieuw lees ik de Verbeelding Book Challenge van Kathleen, een lijstje met 30 puntjes die samen een mooi gevarieerde leesuitdaging vormen. De eerste jaren […]

 • Verbeelding Book Challenge 2018 | uitgelezen in juni – fiekefatjerietjes

  […] de vierde keer op rij neem ik dit jaar deel aan de Verbeelding Book Challenge. Want: lezen is geweldig en #nevernotreading en al.  Heel wat volgers hier zijn ook […]

 • De Verbeelding Book Challenge 2018 – deel 1 | Samajatalk

  […] lukte aardig. Ik heb de challenge toen zonder al teveel moeite volbracht en het kriebelde om ook in 2018 mee te doen. Ik vind het dit jaar echter een pak moeilijker. Ik had al een hele hoop boeken op […]

 • Verbeelding Book Challenge 2018 | uitgelezen in juli – fiekefatjerietjes

  […] de vierde keer op rij neem ik dit jaar deel aan de Verbeelding Book Challenge. Want: lezen is geweldig en #nevernotreading en al.  Heel wat volgers hier zijn ook […]

 • Verbeelding Book Challenge 2018 | uitgelezen in september – fiekefatjerietjes

  […] de vierde keer op rij neem ik dit jaar deel aan de Verbeelding Book Challenge. Want: lezen is geweldig en #nevernotreading en al.  Heel wat volgers hier zijn ook […]

 • Verbeelding Book Challgenge 2018 | uitgelezen in oktober – fiekefatjerietjes

  […] de vierde keer op rij neem ik dit jaar deel aan de Verbeelding Book Challenge. Want: lezen is geweldig en #nevernotreading en al.  Heel wat volgers hier zijn ook […]

 • Verbeelding Book Challenge 2018 | uitgelezen in november – fiekefatjerietjes

  […] de vierde keer op rij neem ik dit jaar deel aan de Verbeelding Book Challenge. Want: lezen is geweldig en #nevernotreading en al. Heel wat volgers hier zijn ook […]

 • Update Verbeelding Book Challenge 2018 | Zwartraafje

  […] jaar opnieuw lees ik de Verbeelding Book Challenge van Kathleen, een lijstje met 30 puntjes die samen een mooi gevarieerde leesuitdaging vormen. De eerste jaren […]

 • Terugblik op mijn doelstellingen van 2018 | brabbeltjes

  […] lezen: ik had mezelf als doel gesteld om 30 boeken te lezen, gebaseerd op de Verbeelding Book Challenge van Kathleen. Ik las effectief wel andere boeken dit jaar. Boeken die ik niet spontaan zelf zou […]

 • Tiny en de update: Verbeelding Bookchallenge 2018 | tiny blogt

  […] is Kathleen van de blog Verbeelding, die dit elk jaar opnieuw organiseert. Ook als je zelf niet blogt, kun je mee doen, handig is dan […]

 • Blogger Lovin #24 | Zwartraafje

  […] – Annemieke Dingen die me abnormaal hard irriteren #2 Mijn top 10 TV shows van het moment Verbeelding Book Challenge 2018 2018 Wishlist van een fangirl 7 series over robots en tech The Friday Five: Leukste dingen van […]

 • Verbeelding book challenge 2018 – Vierde en laatste kwartaal – Le petit requin

  […] volle vijf dagen voor de “deadline” las ik het laatste boek voor de Verbeelding book challenge. Tijd voor de finale update dus, waarbij ik hieronder enkel nog die boeken beschrijf die er in het […]

 • Verbeelding book challenge 2018 – Tweede kwartaal – Le petit requin

  […] We zijn halfweg het jaar; tijd dus om eens te kijken hoe het staat met de Verbeelding book challenge: […]

 • Verbeelding book challenge 2017: vierde en laatste kwartaalupdate – Le petit requin

  […] daarna: tijd voor de challenge van 2018 natuurlijk! […]

 • Pin It on Pinterest