Gebeurd

To #40dagenbloggen or not to #40dagenbloggen

De Vasten staat weer voor de deur. Vorig jaar organiseerde ik tijdens die periode 40 Dagen Bloggen, waarbij de deelnemende bloggers zich voornamen om veertig dagen aan een stuk te bloggen. Ik deed uiteraard zelf ook mee en genoot er wel van om mijn blogje wat extra aandacht te geven.

Aswoensdag zit er weer aan te komen en ik twijfel of ik het opnieuw wil organiseren dit jaar. Er kwamen veel positieve reacties op vorig jaar. Bloggers stonden er van versteld dat ze echt iedere dag met iets nieuws op de proppen konden komen. Ik merkte het zelf ook. Als er geen druk achter zit, dan denk ik vaak: “Ik schrijf morgen wel iets, ik kan nu toch effe niets verzinnen”. Mañana en al. En dan verschijnt er hier een week niets. Of twee weken. Oeps. Maar het is net als er wel druk achter de ketel zit, dat ik de beste dingen schrijf. Ik ben een deadlineridder. Mijn beste werk maak ik vlak voor de deadline. En ja, deadlineridder is een woord. Nah.

Soit. Vorig jaar zag mijn leven er behoorlijk anders uit. Er was nog geen klein meneertje dat regelmatig om aandacht en melkskes vroeg. Ik had zeeën van tijd omdat ik halftijds werkte en ik sliep behoorlijk goed, waardoor ik met gemak volzinnen kon produceren en ideeën kon bedenken voor leuke blogberichten. Maar het kriebelt wel om terug wat meer aandacht te besteden aan deze blog, want de laatste weken was het gene vette.

Als ik het zo op een rijtje zet, weet ik meteen ook het antwoord. Ik hoor het stemmetje in mijn hoofd zeggen wat ik zo vaak vorig jaar tegen anderen heb gezegd. Het is geen verplichting. Er is geen 40 Dagen Bloggen politie. Het moet plezant blijven. Je gaat een uitdaging aan, maar als het niet lukt, dan lukt het niet. Niemand gaat er je vies om bekijken.

Dus ja. To 40 Dagen Bloggen it is.

En oh! Je kan meteen ook de #ouderzonde uitdaging van Romina en Annelore ermee combineren. Twee vliegen in een slag! Hoppa!

You Might Also Like

 • Le petit requin

  Mijn deelname vorig jaar was een ramp, aangezien ik op de tweede dag alles on hold zette om voor mijn grootmoeder te gaan zorgen in België. Ik keek het net nog eens na en er verschenen ochottekes 5 berichten, waaronder eentje om mijn deelname aan te kondigen en twee (!) om te zeggen dat het niet ging lukken, maar dat ik toch wel nog vanalles ging posten (yeah right, dát is goed gelukt 🙂 ).
  Maar zoals je zegt: niks moet en als het niet lukt, lukt het niet. En aangezien 2018 mij heeft moeten beloven om een braver jaar te zijn (ik wilde er niet aan beginnen anders 😉 ), ga ik er vanuit dat ik dit keer wél meer tijd ga hebben… Ik ga mij dus rap eens inschrijven en dan zien we wel waar ik eindig 🙂
  En zelfs als gij niks bij elkaar geschreven krijgt, is volgens mij iedereen nog altijd content met “enkel” een foto van jouw veel te schattig meneertje 😉

 • Evi

  Jaaaaa! Geweldig fijn nieuws dat je deze challenge ook dit jaar organiseert 🙂 Ik doe mee! 🙂 🙂

 • Lottes Anekdotes

  Vorig jaar liep het volledig in de soep bij mij, maar nu ik mijn leven weer wat meer op orde heb, wil ik opnieuw proberen om eraan mee te doen 🙂

 • Lize

  Leuk! Ik doe graag terug mee 🙂 Momenteel staat het bloggen weer op een laag pitje en vorig jaar heeft de 40 dagen bloggen challenge goed geholpen.

 • Miss Pixie

  Yeeeeeees!
  Ik doe graag weer mee!

 • Davina

  Ik deed vorig jaar met veel plezier mee, maar ik weet niet of het nu te rijmen valt met mijn andere voornemens…

 • Andaloes

  Er is geen 40 Dagen Bloggen politie en je weet toch dat er op zondag ook niet moet gevast worden? Anders ben je meer dan 40dagen bezig ?

 • fieke

  Superleuk! Ik schrijf me in, maar ga niet meer elke dag bloggen zoals vorig jaar. Maar ik ga – naast uiteraard wel regelmatig bloggen – wel 40 dagen nadenken over wat ik met mijn blog wil doen, en uitzoeken hoe ik dat wil doen 🙂

 • Samaja

  Hm, ik weet niet of ik de tijd ga hebben om 40 dagen te bloggen deze keer. Maar kom, ik sta altijd open voor wat extra inspiratie :-). Dus ja, ik schrijf me in.

 • zwartraafje

  Haha, ik ben nog steeds aan het proberen om niet opnieuw te hervallen in het dagelijks bloggen. Voor nu lukt het me om me te beperken tot 4 à 5 posts per week en ik vrees dat ik zo weer aan dagelijks bloggen kom wanneer ik mee doe met 40 dagen bloggen. Ik ga het dus zelf overslagen maar wel volop genieten van enkele favoriete bloggers die plots frequenter iets delen.

 • Irene

  Ja ik doe ook mee! 😀 Lang getwijfeld, maar ik ga de uitdaging aan. Waarom niet hé 🙂

 • v_bijengezoem

  oh, wij deden vorig jaar ook mee, maar dat was duidelijk te veel. Elke dag bloggen lukt echt niet, we zullen zien, misschien doen we wel gewoon mee voor de fun en de onderwerpen die ons beiden aanspreken. Succes aan alle deelnemers.

 • Myriam

  Ik doe mee!

 • tifosanele

  Yep! Ik doe weer mee, count me in! En nu weet ik op voorhand dat we effectief 40 dagen moeten bloggen (en niet zoals ik vorig jaar verkeerdelijk dacht 34…) Een gewaarschuwd vrouw is er dit jaar echt wel twee waard 😉

 • Séverine

  Als ik het zo lees mag je je frequentie toch een beetje zelf bepalen tijdens de periode van 40 dagen? ? Elke dag iets relevants tevoorschijn toveren lijkt me onbegonnen werk. Wanneer start de challenge precies?

 • trijnewijn

  Ik doe weer mee, ook al strandde ik op #19dagenbloggen. Wie weet haal ik wel meer dan de helft dit jaar 🙂

 • Talitha

  Ik heb precies hetzelfde wat betreft deadlines en daarom erger ik me al een tijdje aan mijn lage en onregelmatige blogfrequentie. Ik ben niet zo van de challenges, maar deze ga ik toch graag eens aan dit jaar!

 • Oeps, I did it again – second part of my life

  […] Ezels en stenen. Ik schreef me weer in voor #40 dagen bloggen […]

 • Anna

  Jaaaaa leuk! Ik doe mee!

 • Wieb

  Elke dag bloggen doe ik eigenlijk altijd al… Dus ook zonder challenge gaat mij dat al dan niet lukken. Want een heilig moeten is het al lang niet meer.
  Succes allemaal.

 • De jaarlijkse skitrip | Wonder-wanderland

  […] deze vastentijd doe ik mee met #veertigdagenbloggen, met dank aan Verbeelding. Join […]

 • #projectblogboek 20: schrijf over die ene gebeurtenis die je leven veranderde | Wonder-wanderland

  […] door Het Blogboek van Kelly Deriemaeker, en #veertigdagenbloggen, met dank aan Katleen van Verbeelding. […]

 • Vastentijd 2018: de uitdagingen – Dit is Leen

  […] Jawel! Net als vorig jaar zette Kathleen van Verbeelding een blogchallenge op poten, waarbij het de bedoeling is dat je veertig dagen lang elke dag een blogpost de wijde wereld instuurt. *slik* Kathleen zorgt voor thema’s en blogonderwerpen en schema’s en al. Ik heb me, net als vorig jaar, ingeschreven, maar net als vorig jaar doe ik het vooral om inspiratie op te doen, niet om effectief elke dag te gaan bloggen. Ik vind mijn tempo van drie blogposts per week voldoende. Inschrijven voor #40dagenbloggen kan hier. […]

 • Pin It on Pinterest