Gebeurd

De 17 van 2018 – maand 1

Aan het begin van het jaar maakte ik een lijst met zeventien doelstellingen voor het jaar 2018. Het leek me leuk om iedere maand een kleine update te geven zodat jullie, indien nodig, mij een schop onder mijn kont kunnen geven. Bekijk hier de originele 17 van 2018 lijst.

 • Nummertje 1: Iedere dag een foto nemen van Het Meneertje. Ik heb deze een beetje aangepast en veranderd naar iedere dag een video maken van Het Meneertje. Op 1 januari installeerde ik de app 1 second everyday op mijn smartphone. De bedoeling is dat je daarmee iedere dag een video van één seconde opneemt. Op het einde van de maand of van het jaar kan je dan een leuke compilatie maken. In januari slaagde ik er in om iedere dag zo één seconde te filmen en de compilatie is super. Het is zo’n geweldige manier van herinneringen bijhouden dat ik er intussen helemaal fan van ben en ik kan iedereen die app van harte aanraden. Dus ik heb dit puntje een beetje aangepast, maar heb het voor de maand januari alvast tot een goed einde gebracht. Go team!
 • Nummertje 4: Een bmi bekomen van 23. Lang verhaal kort: ik deed mijn follow up suikertest en kreeg de diagnose prediabetes. Ooit schrijf ik daar nog wel een keer een heel uitgebreid blogbericht over. Beloofd. Maar intussen ben ik terug overgeschakeld op mijn zwangerschapsdiabetesdieet. De weegschaal was rond de feestdagen weer even naar omhoog aan het gaan, maar er zijn intussen weer twee kilo’s af waardoor ik het minste weeg dat ik vermoedelijk in vijf jaar heb gewogen. Ik zit intussen aan een bmi van 24.06. Nog drie kilo te gaan en dan zit ik aan een bmi van 23.
 • Nummertje 6: 12x naaien. Ik naaide al twee kledingstukken in de maand januari. Hoppa! Het ene was de Rolled Hem Romper voor Het Meneertje en het andere was een raglan shirtje voor het nichtje van Het Vriendje. Komend weekend ga ik op naaiweekend, dus hopelijk krijg ik dan weer een beetje werk verzet. Het Meneertje gaat mee, dus echt doornaaien zit er niet in, maar we maken er het beste van.
 • Nummertje 7: 6x lezen uit de boekenkast. Ahum. Kuch. Lezen staat op een laag pitje momenteel. De eerste paar maanden na de geboorte van Het Meneertje las ik nog relatief veel omdat ik las tijdens de nachtvoedingen. De laatste tijd slaapt Het Meneertje regelmatig door waardoor er dus geen nachtvoeding meer is en dus ook geen leesmoment meer is.
 • Nummertje 9: Mezelf een nieuwe garderobe aanmeten. Dus. Bekentenis van de dag. Ik loop nog altijd rond in mijn zwangerschapsjoggingbroeken. Ik heb letterlijk één gewone broek waar ik met gemak in pas, maar ik haat die broek. Dus als ik moet kiezen, dan doe ik liever die joggingsbroeken aan. Doordat ik nu weer aan het afvallen ben, beginnen die serieus af te zakken. Als in: het kruis hangt regelmatig ter hoogte van mijn knieën. Jawel. Ik moet dus dringend werk maken van die nieuwe garderobe, maar ik wil gericht en bewust kleren kunnen kiezen, kunnen voelen en kunnen passen, misschien met wat professioneel advies erbij. En momenteel vind ik daar nog even geen tijd voor. Vandaar dat ik die kleren niet online koop. Als je me binnenkort ziet en je denkt: “Tiens, waarom hangt die haar kruis nu aan haar knieën?”… Daarom dus.

Hoe gaat het met jouw doelstellingen voor het jaar onzes heeren 2018? Moeten we je een schop onder je kont geven of valt het allemaal wel goed mee?

You Might Also Like

 • Klara

  Over je zwangerschapsdiabetesdieet: is het een idee om eens een blogpostje te maken over de dingen die je eet (zowel snacks als gerechten die je “voor echt” klaarmaakt)? Succes ermee!

 • Delphine The Green Petrolhead

  Wel done nondepi die eerste maand! Benieuwd naar de volgende maanden.

 • Goofball

  oooh dat van die 1sec video klinkt super super cool. ‘k ga die app eens bekijken. Bedankt voor de tip.

  Heb je ook pre-diabetes. Ik dus ook. Net nog bloedcontrole laten doen. Ik pak nu al anderhalf jaar medformax, eerste half jaar 1 pilletje per dag en mijn bloedwaarden en gewicht waren super zonder dat ik veel moeite moest doen. Er was zelf risico op hypo’s dus ‘k mocht halveren om dan wellicht te stoppen. Poeh, ‘k ben dus langzaam maar zeker beginnen verdikken, dus ‘k mag niet stoppen. En mijn gewichtstoename moet ik ook stoppen en ik zie dieten niet zitten. Ik vond het diabetesdieet echt vreselijk en enkel vol te houden omdat het voor zo’n goed doel was en ik een einddatum had. Help. Kan jij mij motiveren. ‘k moet echt iets wijzigen aan mijn eetgewoontes :(.

 • Pin It on Pinterest