Gebeurd

40 Dagen Bloggen: Vragen staat vrij

Volgende week woensdag begint de Vasten en dat is meteen ook het begin van 40 Dagen Bloggen, een bloguitdaging waarbji je 40 dagen blogt tijdens de Vastenperiode. Vorig jaar slaagde ik er helaas niet in om aan de veertig blogberichten te komen, maar ik zat toen ook in het eerste trimester van mijn zwangerschap. Dit jaar ga ik ervoor en wil ik het zeker halen. Geen excuses.

Gisteren vroeg Klara in de reacties op mijn vorige bericht of het misschien een idee was om iets te schrijven over dat zwangerschapsdiabetesdieet. Want wat eet je dan net? Klara is ongetwijfeld niet de enige die met vragen zit. Misschien wil jij ook graag iets weten over mij, over Het Vriendje, over Het Meneertje, over mijn werk, over wat me ‘s nachts wakker houdt,… En ik kan alleen maar inspiratie uit jullie vragen putten. Ideaal zo aan de vooravond van de 40 Dagen Bloggen uitdaging, toch?

In het verleden deed ik al een paar keer een rondje “vragen staat vrij” waarbij jullie vragen mochten stellen in de reacties en ik er daarna een blogbericht aan besteedde. Dus daar gaan we nu terug even mee aan de slag. Zeg eens, lieve mensen, wat wil je graag over mij te weten komen? Met welke prangende vragen zit je? Wil je weten welke shampoo ik gebruik? Misschien wil je weten wat het record aantal keren is dat ik al verhuisd ben op een jaar tijd? Of vraag je je af welke schoenmaat ik heb? Nu is je kans! Grijp ze, zou ik zeggen.

Zin om mee te doen aan 40 Dagen Bloggen? Je kan hier meer informatie vinden en je inschrijven. Het is niet makkelijk, maar een beetje uitdaging moet af en toe kunnen, toch?

You Might Also Like

 • Katrien

  Awel, ik ga graag de uitdaging aan! Eens niet nadenken en gewoon doen :),

 • Beer

  Als ik enkele vragen mag stellen…(geheel vrijblijvend)
  Jullie overwogen wasbare luiers voor het meneertje. Gebruiken jullie die ook effectief en zou je het aanraden?
  Hoe ontdekken jullie de nieuwe kundes van het Meneertje? Volg je een boek of site om na te gaan wat hij zoal kan/zou “moeten” kunnen?

  En dan van totaal andere orde…
  Welk beroep zou je(graag) uitoefenen mocht je niet doen wat je doet (ervanuitgaand dat je alle nodige oorkondes en desbetreffende vaardigheden hebt).

  • Kathleen

   Supervragen! Over de wasbare luiers staat er alvast een blogbericht ingepland. Met de rest ga ik ook aan de slag!

 • Elke

  Hoe gaat het met de keuken? En met de katten (een fotoverslagje zou leuk zijn!) En hoe is het om buiten het geliefde Leuven te wonen (als in: welke leuke dingen kan je nu in de buurt gaan doen?)? Wat zijn je droomreisbestemmingen? Wat moet ik zeker weten vooraleer ik naar IJsland vertrek? (Voor een weekje maar hoor, deze zomer)

 • Le petit requin

  Hihi, ik was ook al van plan om eens zo’n “Ask me Anything” te doen tijdens 40 dagen bloggen. Nog nooit gedaan en hoewel ik op zich wel meer dan genoeg ideeën heb om 40-en-nog-meer dagen te vullen, is vraagjes beantwoorden wel simpeler en minder tijdrovend dan het uitwerken van een aantal van mijn concepten 🙂
  Aangezien je het zelf als vraag voorstelt: wat is het record aantal keren is dat je verhuisd bent op een jaar tijd? Zou vroeger nooit als vraag in mij zijn opgekomen, maar aangezien ik in 2017 zonder enige twijfel mijn eigen record verbrak met drie keer en dat al vrij dodelijk vond, ben ik wel benieuwd of jij nog beter doet 🙂
  Verder ben ik ook wel benieuwd naar jullie verbouwingen, al snap ik het ook wel als je dat misschien niet per se wilt laten zien (‘t is een beetje een beroepsafwijking om bij mensen te willen binnenkijken vrees ik…). En lukt het eigenlijk om je bijberoep te combineren met het Meneertje? Of zie je het zitten om dat terug op te starten eens het zover is (ben even kwijt of je nu al terug aan het werk bent of langer dan drie maanden voorzien had thuis te blijven)? Want vooral de geboortekaartjes lijken mij niet zo makkelijk combineerbaar: je kan het ontwerp natuurlijk wel al maken, maar de definitieve afwerking met geboortedatum, gewicht e.d. is toch altijd last-minute werk he.

 • fieke

  Ha, leuk! Ik durf dat precies zelf niet aan, zo’n AMA. Maar ik heb wel enkele vraagjes voor jou!
  – Af en toe lees ik hier (of op je social media) dat je regelmatig last hebt van slapeloosheid. Is dat niet ontzettend vermoeiend in combinatie met een baby? En heeft Meneertje daar ook last van?
  – Hoeveel boeken heb je al verzameld voor Meneertje? Eerlijk antwoorden! 😉

 • Lize

  Leuk idee om de 40 dagen bloggen wat meer gevuld te krijgen 😉
  Ik ben wel benieuwd naar jouw hoofdberoep en wat je daar precies doet?
  Wil je graag nog kinderen?

 • Evi

  Oh wat leuk! Ik plan zelf ook nog eens zo een AMA post tijdens de 40 dagen bloggen challenge. Net als Sofie ben ik erg benieuwd naar die slapeloosheid, het effect ervan en wat je eraan doet. En ik ben ook wel eens benieuwd naar hoe je erin slaagt om alle ballen in de lucht te houden nu Meneertje er is 🙂

 • Samaja

  Ik zou wel wat meer over je tijd in IJsland willen weten (dat kwam misschien al eerder aan bod?, maar ik las toen nog niet mee).
  Welke blogs lees je zelf?
  Waar haal je je inspiratie voor je creatieve bezigheden?

 • SaarBlogs

  Een tijdje geleden sprak je over de Engelse snoepjes van de Stone Manor – ik ben ondertussen helemaal verliefd geworden op die winkel. Heb je zo nog leuke plaatsjes ergens tussen Brussel en Leuven?
  Ook over die slapeloosheid, het jongleren met alle vele dingen PLUS het Meneertje en je hoofdberoep zou ik wel wat meer willen weten! (Curieuzeneuze hierzo 🙂 )

 • Vragen staat vrij (4/40) – nenoo.be

  […] is er de inspiratielijst van Kathleen waar ik wel wat kan uithalen, maar zag ik dat ze ook een Ask me Anything doet én waarom zouden we dat hier ook niet gewoon doen? Ik vind dat wel een beetje raar zo, want […]

 • zwartraafje

  Ik las net dat we hier nog steeds vragen mogen stellen dus …
  – Heb je door je zwangerschapsdiabetes nieuwe lekkere recepten ontdekt?
  – Kan je me nog een Beauty and the Beast hervertelling aanraden? Ik heb er ondertussen al vrij veel gelezen maar blijf op zoek gaan naar nieuwe exemplaren.
  – Wil je je favoriete eet-adresjes met ons delen?
  – Welk boek hoop je ooit nog een keer te scoren op het Boekenfestijn?

 • Pin It on Pinterest