Gebeurd

Wat mag je hier verwachten de komende zes weken?

Het is dan misschien vandaag dan wel Valentijn, maar die feestdag kan me gestolen worden. Gelukkig is er vandaag nog een andere feestdag waar ik wél naar heb uitgekeken: Aswoensdag. Niet dat ik ontzettend Katholiek ben, integendeel zelfs, maar het is het begin van 40 Dagen Bloggen. En ik heb er zin in!

De afgelopen dagen heb ik al een beetje nagedacht over wat ik hier allemaal wil schrijven. Er zijn al een paar concrete onderwerpen en een paar blogberichten werden zelfs al uitgeschreven. Hoera! Ik besloot me dit jaar een beetje te beperken in onderwerpen waarover ik wil schrijven. Vorig jaar ben ik nogal in het wilde weg beginnen bloggen en hoewel de inspiratie gelukkig bleef komen, denk ik dat ik toch verder geraak met een kader om binnen te werken. Dus koos ik een paar onderwerpen waarmee ik aan de slag ga de komende zes weken.

 • Het prille moederschap en alles wat daarbij komt kijken. Hieronder valt ook de bloguitdaging #ouderzonden. Lekker makkelijk. Ik heb intussen al een blogbericht klaarstaan over de wasbare luiers die we gebruiken, maar ook over de items die hier de afgelopen vier maanden het leven wat makkelijker hebben gemaakt. Een aantal maanden geleden schreef ik nog op deze blog dat het hier geen mamablog zou worden. Helaas is het spreekwoord “waar het hart van vol is, loopt de mond van over” nogal van toepassing op mij. #sorrynotsorry
 • Prediabetes en alles wat daarbij komt kijken. Ik moet heel mijn verhaal daarover nog doen, hoe de diagnose is vastgesteld en hoe ik het verder wil aanpakken om te voorkomen dat ik binnen dit en afzienbare tijd de diagnose Type 2 krijg. Daarnaast hoop ik ook een paar recepten te delen waarvan ik weet dat ik er zelf goed op reageer.
 • Naaisels, creatieve uitspatting en aanverwanten. De naaimachine kent hier opnieuw hoogdagen en natuurlijk moet ik af en toe een keer iets laten zien, toch?
 • Vragen staat vrij. Die vragen die jullie stelden, die moet ik natuurlijk ook beantwoorden. Ah ja. Je mag er hier gerust nog altijd stellen.
 • De gebruikelijke categorieën. De 17 van 2018. Een boekrecensie hier en daar. Dat soort dingen zal hier ook nog wel verschijnen.
 • En allerhande tussendoortjes, want als de uitdaging een beetje is zoals vorig jaar, dan gaat er gaandeweg weer héél veel inspiratie bijkomen.

Het kriebelt, jongens. Het kriebelt keihard! Ik heb er zin in. Hopelijk zien jullie het ook zitten om hier dagelijks een leuk, interessant of onnozel blogbericht te komen lezen.

Nieuwsgierig naar de andere deelnemers van 40 Dagen Bloggen? Je kan hier een overzicht vinden.

You Might Also Like

 • Delphine The Green Petrolhead

  Ik vrees dat ik een beetje een zeeeer specifiek onderwerp gekozen heb waardoor ik 40 dagen bloggen nog geen 4 dagen zou kunnen volhouden. Ik ben nochtans een mens van 1001 interesses en anekdotes 🙂

 • v_bijengezoem

  Deze keer doen wij niet mee, maar we gaan zeker heel wat lezen !

 • Nikki

  Leuk! Ben vooral benieuwd naar je ervaringen met het moederschap, want inderdaad: waar het hart (of de buik, in mijn geval) van vol is, loopt de mond van over 🙂

 • fieke

  Hier ook benieuwd naar je blogberichten over het moederschap! Het wordt een drukke blogleestijd vrees ik…
  Vandaag is het de eerste dag van 40 dagen bloggen, en ik heb (nog) geen plan. We zien wel waar het ons brengt 🙂

 • Kreanimo

  Bedankt in ieder geval om 40 dagen bloggen weer op te starten!

  Ik ben benieuwd!

 • Nicole

  De kop is eraf. Een fijne 39 blogdagen nog ?

 • Evi

  Ik kijk er al naar uit 🙂

 • Wieb

  Succes. Je plannen zien er goed uit.

 • Romina

  We gaan het gewoon keihard doen.

 • Silvie

  Super tof idee!
  Ik ben behoorlijk nieuw in bloggerland en heb de challenge nog maar net ontdekt. Gelukkig zit ik in New York en kan ik dankzij het tijdsverschil nog net op de valreep op tijd starten! ?
  Benieuwd om alle deelnemers te leren kennen!
  Yes We Can! ?

 • Kimberly

  Super leuk idee. Ik had het gisteren net nog op tijd gezien en doe graag mee. Hopelijk komen er wat leuke blogs uit mijn hoofd. Alvast veel succes.

 • 40 Days of Blogging - Walking Through The Pages

  […] What is 40 days of blogging, I can hear you ask? Well, it’s an initiative by one of the bloggers that originally got me into blogging, Verbeelding (Imagination). Now, her blog is in Dutch, so the name as well as the challenge are explained in Dutch (40 Dagen Bloggen) […]

 • Pin It on Pinterest