Gebeurd

Dit is de allereerste keer

Ik zag dit stokje voor het eerst bij Evi passeren en het leek me wel leuk om dit over te nemen op mijn blog. En daarmee heb je meteen de eerste eerste keer van dit blogbericht gehad. Ha! Er gaan er nog veel volgen.

 • Wanneer heb je voor het eerst gevlogen?
  Tijdens de herfstvakantie dat ik in het vijfde leerjaar zat zijn we naar Tunesië afgezakt. Dat was de eerste keer dat ik heb gevlogen. Ik moet toen een jaar of tien, elf geweest zijn. Spannend wel.
 • Waar ging je voor het eerst naar school?
  Ik wilde het gemeentelijke basisschooltje in ons dorp zeggen, maar dat klopt helemaal niet. Voor we verhuisden naar het dorp waar ik ben opgegroeid woonden we vrijwel naast het groot gevang van Leuven. I kid you not. Ik herinner me daar bijzonder weinig van, maar het is zo. Mijn eerste jaren in de kleuterklas bracht ik door in SKLO te Leuven, als ik het goed heb. Of Heverlee, want het ligt net buiten de Leuvense ring.
 • Waar (en wanneer) ging je voor het eerst zonder ouders op vakantie?
  Ik vermoed dat dat één van de CM-kampen was. Mijn eerste CM-kamp was naar Heer-sur-Meuse toen ik ergens in een van de laatste jaren van de lagere school zat. Ik heb geen idee exact hoe oud ik was. Tien? Elf? Twaalf? Soit. Ik heb fijne herinneringen aan alle CM-kampen die ik heb meegedaan en ik heb er een paar vrienden voor het leven aan overgehouden.
 • Wat weet je nog van de allereerste keer dat je alcohol dronk/proefde?
  Op dat gebied ben ik een gigantische laatbloeier. Ik herinner me niet dat ik ooit eens genipt heb aan een glas wijn of bier op een feest. Alcohol zei me gewoon niets. Nog altijd niet. De eerste keer dat ik echt bewust een glas alcohol bestelde en het helemaal opdronk, was een piña colada. Daarover schreef ik zelfs nog een blogbericht. En om mezelf te quoten: “Het was lekker, maar niet eens zo lekker als mijn smoothie variant er op. De smaak van alcohol is toch niets voor mij. Té aanwezig.“. Wat ik me eigenlijk vooral herinner, was dat toen we later naar de film gingen, ik totaal gedesoriënteerd geraakte toen ik uit de wc’s kwam. Ik heb een belachelijk goed gevoel voor richting omdat ik heel visueel ingesteld ben. Als ik een keer ergens ben geweest, dan is de kans zeer groot dat ik mijn weg perfect op geheugen kan terugvinden. Opeens niet meer weten waar de uitgang van de wc’s was, was bijzonder beklijvend en het is iets wat ik me altijd zal herinneren.
 • Wat is de eerste single/lp/cassettebandje/cd die je zelf kocht (of kreeg)?
  Backstreet Boys van de gelijknamige groep. Jawel. Ik kreeg voor mijn plechtige communie een radio/cd-speler en die cd kreeg ik er ook bij. Grijsgedraaid. Serieus. Backstreet4Life en al.
 • Wie was de eerste dode mens die je zag?
  Die heb ik nog niet gezien en ik wil dat precies nog wel effe zo houden, thank you very much.
 • Weet je nog iets van de eerste keer dat je de zee zag?
  Nope. Geen idee. Ik herinner me wel ergens een strand vermoedelijk in het zuiden van Frankrijk dat bezaait lag met kwallen. Het kunnen ook een handvol kwallen geweest zijn, maar dat ik de hoeveelheid kwallen in mijn hoofd heb vertienvoudigd of zo. Oeps.
 • Waar stond het bed waarin je voor het eerst sliep nadat je je ouderlijk huis hebt verlaten?
  Ik weet niet of ik technisch gezien mijn ouderlijke huis toen al had verlaten, maar na mijn zesde middelbaar ging ik een jaar met AFS naar IJsland. Mijn eerste gastgezin was een alleenstaande vrouw. We woonden in een appartement in Reykjavik, vlakbij het winkelcentrum Kringlan. Helaas ben ik moeten verhuizen wegens familiale omstandigheden, maar ik kwam toen bij een geweldig gastgezin terecht.
 • Wie was de eerste niet-Vlaming – iemand met een andere culturele achtergrond – waar je mee hebt gepraat?
  Oeh! Geen idee! Ik was wel een kei in vriendjes maken op vakantie. Ik herinner me een Nederlands vriendinnetje dat ik ergens op een camping in Zuid-Frankrijk heb ontmoet toen ik klein was. Telt dat? 😀
 • Wat was de eerste plek die je bezocht buiten Europa?
  Dat was die bestemming waar ik naartoe gevlogen ben toen ik het eerst het vliegtuig nam: Tunesië.
 • Wat weet je nog van de eerste keer dat je je partner voor het eerst helemaal bloot zag?
  Dat hij er heel goed uitzag. Hello, nekkid man! 😉

Aaah, stokjes. De ideale filler als het opeens half negen ‘s avonds is en je denkt: “Fok! Ik heb geen blogbericht ingepland vandaag!”. Doe je mee aan 40 Dagen Bloggen en heb je ook wat filler nodig? Neem gerust dit stokje over. Of ook als je niet deelneemt aan 40 Dagen Bloggen en gewoon wat vraagjes wil beantwoorden op je blog. Be my guest.

You Might Also Like

 • Goofball

  ha dit lijstje deed ik vorige week. Opvallend veel gelijkenissen vind ik . yep, ook uitwisselingsstudent geweest! Moh, SKLO bijgod, bij mij om de hoek.

 • Lize

  Stokjes zijn inderdaad ideaal voor tijdens 40 dagen bloggen 🙂

 • Romina

  Spice Girls, forever.

 • Samaja

  Ik heb het onlangs al eens ingevuld. Haha, we zijn hier toch met velen van dezelfde generatie. Ik was ook helemaal wild van de Backstreet Boys :-).

 • Chloé

  Ik kreeg ook een ghettoblaster en het debuutalbum van BSB voor mijn communie! ?

 • Evi

  Wat fijn dat je die overnam 🙂 En zalig, de Backstreet Boys! Ik had trouwens een vriendin die toen we beide studeerden in Leuven haar kot een paar huizen verder dan het gevang had. En iedere keer dat ik daar ‘s avonds met de fiets voorbij kwam vond ik dat toch wel een klein beetje creepy.

 • Lucie

  Handig, alle antwoorden op je security questions!!! (Moehahah :))

  • Kathleen

   Bahaha! Nee, nee. Dat zou een beetje stom zijn.

 • zwartraafje

  Zo en nu eens testen hoe erg het gesteld is met mijn geheugen … 😉 Mijn allereerste eigen cd was er eentje van Tsjajkovski. Jaja, den Pjotr Iljitsj. Want ik hoorde die mens zijn muziek heel graag als 10-jarige. Ik kreeg hem van mijn ouders omdat ik mijn zelf 50 ste insulinespuit had gezet. Yep, ik kreeg Diabetes toen er nog gewoon spuitjes werden gebruikt in plaats van pennen en insuline-pompen. Gelukkig werd er in de afgelopen jaren heel wat nieuwe zaken ontdekt wat Diabetes betreft. Wel een beetje jammer dat ik enkel bij die eerste 50 iets kreeg. Anders had ik nu waarschijnlijk het exacte aantal injecties kunnen neerpennen én ik heb zo’n vermoeden dat dat aantal iets indrukwekkender zou zijn als 50.

 • Leen Vandebergen

  OMG Heer-sur-Meuse. Ik ging daar als tien-jarige op kamp met de CM. Wie weet zijn we elkaar wel gekruist 😉

 • A list of firsts - Walking Through The Pages

  […] do know, however, that this morning I realised I’d run out of inspiration. So I looked to the #40DaysofBlogging orginator for some inspiration… And this is what I’ve come up with: a list of […]

 • Pin It on Pinterest