Gelezen

Nog wat graphic novels

Nu Het Meneertje steeds vaker en vaker de nacht doorslaapt, is mijn leesmoment tijdens de nachtvoedingen weggevallen. Daardoor lees ik bijzonder weinig. Al een maand ben ik nu aan het doen over de laatste nieuwe Jojo Moyes. Ik geniet er keihard van, maar ik kom er gewoon niet toe. Wat ik wel nog steeds regelmatig lees zijn graphic novels, want die zijn lekker snel uit.

Monstress
Monstress duikt al maanden overal op. Het is volgens velen een aanrader van formaat en dus kon ik het niet langer negeren. Ik bestelde het eerste deel en was helemaal verwonderd door de prachtige tekenstijl. Het lijkt heel hard op manga, zonder echt pure manga te zijn. Er zit een behoorlijk Westers tintje aan. De tekening zijn ook supergedetailleerd. Naar sommige plaatjes was ik minutenlang met open mond aan het kijken. Echt ongelofelijk dat iemand zoiets kan maken. En niet alleen de tekenstijl is prachtig, maar ook het verhaal is nogal apart. De wereld die gecreëerd wordt en de mythologie zijn echt uniek. Een meisje dat haar trauma aan een oorlog die jaren geleden woedde probeert te verwerken, draagt een ontzettend krachtig monster met zich mee. Letterlijk. Het duurde even voor ik mee was met het verhaal, dat wel, maar eens ik mee was, kon ik niet meer stoppen. Deel twee ligt hier intussen al een tijdje klaar, maar ik wacht op het juiste moment om er aan te beginnen. Het is zo’n graphic novel waar ik tijd voor wil maken en waarvoor ik wakker genoeg wil zijn om alles goed te begrijpen zodat ik zeker niets mis van het verhaal.

Lumberjanes
Lumberjanes stond al maanden op mijn te-lezen-lijstje. Het is getekend door onder andere de geweldige Noelle Stevenson, die ook Nimona maakte. Haar stijl is echt schitterend. Dus van zodra ik hoorde dat zij een nieuwe strip op de markt had, wist ik dat ik hem wilde lezen. Lumberjanes gaat over een groepje meisjes die samen op kamp zijn. Ze proberen badges te halen en doen hun best om deel te nemen aan de kampactiviteiten, maar al snel komen ze oog in oog te staan met een stel bovennatuurlijke wezens. Met veel humor gaan ze de strijd aan en het is vooral die humor die ervoor gezorgd heeft dat ik intussen ook deel twee en drie heb gelezen. Intussen telt de reeks al acht of negen delen, dus ik heb nog wat leespret in het verschiet.

Giant Days
Het eerste deel van Giant Days kocht ik onlangs nog maar. In een van de laatste delen van Lumberjanes stond er een voorsmaakje van deze graphic novel en die viel precies wel bij mij in de smaak. Deze strip volgt drie vriendinnen aan de universiteit. In tegenstelling tot de twee vorige reeksen, komen er in deze reeks geen magische elementen. Of toch alleszins niet in het eerste deel. En dat vond ik eigenlijk wel fijn. Normaal gezien ben ik helemaal pro vreemde monsters en wilde avonturen, maar af en toe kan zo’n slice of life met een flinke dosis humor ook wel serieus smaken. Dus ik denk dat ik me binnenkort zeker ook aan deel twee van deze reeks wil wagen.

Heb jij de laatste tijd nog interessante strips of graphic novels gelezen? Laat gerust je suggesties achter in de reacties.

You Might Also Like

  • Romina

    Ik ga dat genre toch eens moeten proberen hé.

  • zwartraafje

    Die stijl van Noelle Stevenson is heel herkenbaar. Tijdens mijn vorige bezoekje aan de bibliotheek nam ik de graphic novel van Marissa Meyer’s Iko mee maar ook De man van nu van Hanco Kolk en Kim Duchateau, Stockholm Zuid van Jens Lapidus en Peter Bergting (een titel met een plaatsnaam! 😉 ) en Fables van Bill Willingham. Straks hoop ik nog Lady Mechanika (Het tablet van het lot) van Chen, Benitez, Montiel en Gareia te lezen en misschien ook nog Pinokkio van Chauvel en McBurnie. Ik blijf hopen dat ze bij de bibliotheek meer Graphic Novels gaan aanschaffen vermits ik die zelf niet snel zal aanschaffen.

  • Nele

    Ik was redelijk platgeslagen door dit boek https://www.goodreads.com/book/show/34119223-ontaard-verklaard. Weinig vrolijkheid, stemde tot veel nadenken. Geen idee of dat het soort is dat je zoekt.

  • Pin It on Pinterest