Gebeurd

De 17 van 2018 – maand 2

Aan het begin van het jaar maakte ik een lijst met zeventien doelstellingen voor het jaar 2018. Het leek me leuk om iedere maand een kleine update te geven zodat jullie, indien nodig, mij een schop onder mijn kont kunnen geven. Bekijk hier de originele 17 van 2018 lijst.

 • Nummertje 1: Iedere dag een secondje maken van Het Meneertje. Still going strong. Ik toon de montages hier bewust niet omdat ze iets meer privé zijn, maar ze worden wel degelijk gemaakt. Daar gaan jullie mij in moeten vertrouwen.
 • Nummertje 4: Een bmi bekomen van 23. Tijdens de vorige update zat ik nog aan een bmi van 24,06. Intussen ben ik weer een beetje gewicht kwijt en zit ik aan een bmi van 23,69. Ik heb nog 2,5kg te gaan tot het streefgewicht dat ik voor ogen had. Dat is allemaal zeer haalbaar. Als ik aan dat streefgewicht zit, dan ga ik net geen tien kilo minder wegen dan voor mijn zwangerschap en dan heb ik een bmi van 22,77. Dus ja. Blijven gaan met die banaan.
 • Nummertje 6: 12x naaien. Ik naaide tijdens het naaiweekend drie items voor Het Meneertje. Van die drie items waren er twee meteen te klein. Hip hoi. Maar ik naaide wel. Dus dat telt. Ik zit dus nu in totaal aan vijf genaaide items. Dat is bijna halverwege! Go team!
 • Nummertje 9: mezelf een nieuwe garderobe aanmeten. Wie goed gelezen heeft en wat hoofdrekenen heeft gedaan bij nummertje 4 weet dat ik intussen iets van een zeven kilo ben afgevallen. Dat is meer dan een kledingmaat. Die nieuwe garderobe kon dus echt niet langer worden uitgesteld. Dus de afgelopen twee zaterdagen trok ik naar Leuven centrum om daar kleren te passen en uiteraard ook een hoop van die kleren te kopen. Ik ben intussen vijf broeken, vijf shirtjes, een trui, twee beha’s en een jas rijker. Volgens mij kan dat wel tellen als “een nieuwe garderobe”. Ik ben ook helemaal buiten mijn comfortzone gegaan en draag momenteel skinny jeans. Skinny jeans. Ik. Nooit gedacht. En ik heb een roze trui. Dat ook. Dus ja. Dit puntje mag ik afvinken, vind ik. Yup.

En dat was het eigenlijk voor februari. Geen gigantische vooruitgang, maar de puntjes waar vooruitgang bij is geboekt, zijn meteen wel de belangrijkste. Misschien maar goed dat ik daar dan net het meeste tijd en energie in heb gestoken. Daarna kan ik tijd steken in al die andere puntjes die er voor de fun op staan.

Hoe gaat het met jouw doelstellingen voor het jaar onzes heeren 2018? Moeten we je een schop onder je kont geven of valt het allemaal wel goed mee?

You Might Also Like

 • Delphine The Green Petrolhead

  De schop onder de kont is van toepassing…
  -> iedere avond gezicht wassen + nachtcrème. Euhhhh….
  -> iedere avond yoga voor het slapengaan. Toch al één keer gedaan 🙂

  • zwartraafje

   Zo herkenbaar. Ik neem me steeds voor om zowel gezichtscrème als bodylotion te smeren en vergeet dat echt ie-de-re keer. Als ik dat nog lang blijf volhouden zie ik er binnenkort uit als een uitgedroogde mummy. Ook mijn TaiChi-oefeningen zijn stilgevallen. Die zou ik dus ook terug moeten opstarten. Maar goed dat ik geen voornemens maak aan het begin van het jaar want dan waren ze ongetwijfeld allemaal mislukt.

 • Wieb

  Een lichte schop kan ik wel gebruiken… Maar ach… Op sommige gebieden lig ik wel op schema… Dat vind ik al heel wat ..

 • Leen Vandebergen

  Een skinny jeans! Wauw! En zoveel nieuwe kleren ineens!! Heerlijk!

 • Pin It on Pinterest