Gebeurd

#ouderzonden Het ene ding dat ik zoonlief perfect kan weigeren momenteel

Het is weer tijd voor een #ouderzonden blogbericht. Hoera! #Ouderzonden is een blog challenge waarbij iedere week aan de hand van de zeven hoofdzonden het ouderschap wordt besproken. Ik ben intussen vier maanden mama, maar ik wou toch graag meedoen. Nah!

Gula (onmatigheid – gulzigheid – vraatzucht) – 1 maart
Wat kan je kinderen (of je kind?) nooit weigeren wanneer ze erom vragen?

Dit was by far de makkelijkste #ouderzonden tot nu toe. Het Meneertje vraagt nog maar bijzonder weinig. Wat wil je ook? Hij is nog maar vier maanden. Wat hij vraagt, zijn allemaal basisbehoeften, dus tegen geen enkele van die behoeften ga ik nee zeggen. Als hij honger heeft en hij wil een melkske, dan krijgt hij dat. Als hij gewoon even wat aandacht wil en een dikke knuffel nodig heeft, dan krijgt hij die. Als hij wat moeilijk in slaap kan vallen overdag en wat hulp nodig heeft daarbij, dan loop ik toertjes door de woonkamer en zing ik verschillende varianten van ik zag twee beren. Wie kan er nu een kind van vier maanden ook maar iets weigeren?

Wat ik wel al eens durf zeggen tegen zoonlief is: “Nee, lieve schat, mama haar vlecht is niet om op te eten”. Maar dat is zowat het enige. Ik overweeg intussen om mezelf een mamakapsel te laten aanmeten. Je weet wel: kort, weinig onderhoud. Dat soort kapsel. Ik heb iets in gedachten, alleen moet ik dan ook even mijn kappersfobie zien te overwinnen en nee. Nope. Nope. Mentaal lukt dat nog effe niet.

Momenteel doe ik dus nog even niet echt mee aan het weigeren van dingen. Maar daar zal ongetwijfeld nog wel verandering in komen. To be continued en al.

You Might Also Like

 • Eilish

  Is je vlecht doneren aan Think Pink geen stimulans om de kappersangst te overwinnen?

  • Kathleen

   Dat is sowieso het plan met deze vlecht. Ik deed het een paar jaar geleden ook al. Maar die kappersfobie, ze zit diep, vrees ik.

 • gerhilde maakt

  Met die kappersfobie zou ik niet voor een te kort kapsel gaan precies, dan moet je net vaak naar de kapper. Maar nog eens je vlecht doneren, kan ik alleen maar aanmoedigen! Ik ben mijn haar weer aan het laten groeien, maar die derde donatie zal pas voor 2019 zijn, denk ik.

 • Literasa

  Ik denk dat een halflang kapsel jou wel zou staan! Als het echt kort is, moet je het vaak laten bijknippen (wil ik nooit meer). Maar aan de andere kant ben ik wel jaloers op jouw mooie vlecht, zo’n mooi haar!

 • Goofball

  Ik herinner mij toen ik de eerste keren “Nee” moest beginnen zeggen tegen mijn kinderen, dat dat opeens een raar gevoel was. Ik besefte opeens dat ik uit de fase van het pure verzorgen was en moest beginnen aan de fase van opvoeden.

 • zwartraafje

  Kan je het niet Princess Leia gewijs opsteken? Zo’n twee gevlochten oorverwarmers nodigen misschien minder uit om aan te trekken en op te sabbelen.

 • Pin It on Pinterest