Gebeurd

Onlangs gekeken op Netflix

Er werd hier behoorlijk wat Netflix gekeken de afgelopen maanden, maar gelukkig al weer een pak minder dan tijdens de eerste maanden van het leven van Het Meneertje. Toch werd het weer de hoogste tijd voor een lijstje.

Dirk Gently’s Holistic Detective Agency (seizoen 2)
Hier ten huize Verbeelding waren we helemaal gek op het eerste seizoen van Dirk Gently’s Holistic Detective Agency. Het was heerlijk absurd en goed geacteerd. Ik had een beetje schrik voor het tweede seizoen, want zou het wel even goed zijn als het eerste? Zou het even grappig zijn? Zou het even absurd zijn? Het duurde een aflevering of twee, drie voor ik weer helemaal mee was, maar nee, het tweede seizoen stelde absoluut niet teleur. In tegendeel, het doet me naar meer verlangen. Naar zoveel meer. Het is dus aftellen naar seizoen drie, dat er hopelijk snel komt.

RuPaul’s Drag Race
Er is een periode geweest dat Het Meneertje énkel kon dutten als er geluid was. Dus liet ik het eerste, het beste programma op Netflix spelen. Dat was RuPaul’s Drag Race. Bleek dat ook nog eens een superverslavend programma te zijn. Oeps. Het is een mengeling tussen America’s Next Top Model en Project Runway, waarbij er aan de hand van allerhande opdrachten wordt uitgemaakt wie de beste Drag Queen is. En ik sta er serieus van de te kijken wat die queens allemaal kunnen. Het zijn make up artists, ze kunnen naaien en gaan het leven te keer met een lijmpistool, ze kunnen acteren en zingen alsof ze stuk voor stuk musical sterren zijn en ze zien er gewoon fantastisch uit. Echt top tv.

Once Upon A Time
In een ver verleden heb ik een paar seizoenen van Once Upon A Time gekeken. Hoe kan dat ook anders? Ik ben gek op sprookjes en laat sprookjesfiguren nu net centraal staan in deze serie. Maar toen het seizoen aanbrak met de Peter Pan verhaallijn, ben ik afgehaakt. Vraag me niet waarom, maar het zei me allemaal nogal weinig. Een paar weken terug zocht ik naar een nieuwe serie om te kijken en stelde Netflix voor om Once Upon A Time verder te kijken. De eerste afleveringen keek ik met een half oog, maar nu ben ik terug hooked.

Queer eye
Ik was vroeger zo hard fan van De Heren maken de man. Ook in IJsland keek ik regelmatig naar Queer eye for the straight guy. Het is een leuk concept. Dus toen ik het als suggestie zag verschijnen in Netflix, dacht ik: “Hell yeah!”. En het was zelfs nog beter dan ik me kon herinneren. Ja, het is een make over show waarin vijf homo’s een willekeurige man zijn uiterlijk en zijn huis een make over geven, maar het is zoveel meer! Die mannen zijn ontzettend open over zoveel actuele onderwerpen gaande van Black Lives Matter tot geloof dat neerkijkt op homoseksualiteit. Het is hartverwarmend om te zien hoe mensen van mening veranderen eens ze praten met iemand aan de andere kant. En misschien heb ik ook wel een keer of twee een traantje gelaten bij een paar afleveringen. Mijn geloof in de mensheid werd weer een beetje hersteld door het kijken van deze reeks. Hopelijk brengt Netflix nog véél seizoenen uit van deze serie.

The Barkley Marathons
We zijn de laatste tijd ook terug wat meer documentaires aan het kijken. Vroeger keken we massa’s documentaires en om de een of andere reden zijn we daar zo’n beetje mee gestopt. Ik denk dat YouTube zo’n beetje onze docu-tijd in beslag heeft genomen. Onlangs hebben we een flink aantal documentaires toegevoegd aan onze Netflix lijst en we zijn van plan om ze één voor één te bekijken. De eerste op het lijstje was The Barkley Marathons, een ultramarathon trail race waarbij de deelnemers 160km lopen in zestig uur. De race loopt over ruw terrein dat de nodige uitdagingen met zich meebrengt. Knap om te zien hoe willekeurig de organisatie is, maar hoe hard de deelnemers opgaan in de race.

The Keepers
Heb ik ooit al een keer verteld dat ik fan ben van true crime? Podcasts zoals Serial en reeksen zoals Making a Murderer zijn helemaal mijn ding. The Keepers hoort ook in deze categorie. De documentaire begint met de moord op een jonge non, Catherine Cesnik in 1969. Er wordt onderzocht wie er achter die moord zou kunnen zitten, want jaren later is er nog altijd niemand opgepakt of veroordeeld voor die moord. Maar al snel komen een paar geheimen uit het verleden aan het bod en vertellen leerlingen van de non wat er allemaal speelde in hun school. Wat begint als een documentaire over de moord op een non, wordt al snel een documentaire over pedofilie in een Katholieke school.

Welke reeksen keken jullie onlangs nog? Wat zijn volgens jou dikke dikke dikke aanraders op Netflix en moet ik zeker op mijn lijst zetten?

You Might Also Like

 • Moederschip

  The sinner!

  • Evelyne

   Die zit enkel in Nederland op Netflix. ? Wij Belgen mogen op ons kin kloppen…

   Zelf ben ik helemaal in de ban van Supergirl, The flash en Legends of tomorrow (Arrow not so much). Hersenloos vertier ?

 • Lize

  Ik heb sinds maandag Netflix maar ik heb er nog niet naar gekeken (wegens geen tijd). Jouw tips komen zeker van pas!

 • zwartraafje

  Die eerste wil ik super graag zien maar we hebben geen Netflix én ik denk dat dat maar goed is ook. Netflix kijken én mijn tbr wat omlaag lezen lijkt me geen productieve combinatie.

 • Klara

  Big Little Lies!

  • Kathleen

   Staat die op Netflix?

   • Klara

    Geen idee, we hebben geen Netflix… ‘t Is pas op Canvas geweest, maar daar heb je niet veel aan natuurlijk ;o)

 • Eef

  Door jou heb ik vorig jaar het eerste seizoen van Dirk Gently gekeken, het volgende staat klaar in de lijst. “Once upon a time” vind ik ook geweldig! En dat komt goed uit want door een rugoperatie mag ik tijdelijk helemaal niks doen (buiten wandelen).
  Naast enkele Aziatische series (Erased, Prison playbrook en Black) kan ik ook “The mortified guide”, “A series of unfortunate events” en “Altered carbon” aanraden om eens te proberen. Verder kijk ik ook redelijk wat anime, maar da’s weer wat heel anders.

 • Annelies

  ‘Once upon a time’ vond ik zalig, al had ik ook even een ‘eeeeuuuh-moment’, maar ik ben blijven verder kijken. Nu kijken we naar ‘Under the dome’, een serie die al wat ouder is maar we waren direct hooked.

 • Jessica

  Ik ben zot van Gilmore Girl’s. Ik mis je boekenfilmpjes trouwens 😉 Ik haalde er altijd weer leesinspiratie uit en werd er ook intens vrolijk van. Maar ik snap dat je daar momenteel niet echt veel tijd voor hebt. 😛

  • Kathleen

   Die boekenfilmpjes zullen ooit wel weer eens terugkomen. Momenteel wordt er ook niet zoveel gelezen, laat staan dat er veel boeken gekocht worden, maar wie weet komt daar wel weer verandering in.

 • Madame boerenerf

  Deze week nog gelezen in een interview dat er geen derde seizoen komt van Dirk Gently. Heel jammer.
  The detour is wel een leuke sitcom. Verder atypical, imposters, you’re the worst, young sheldon en glow.

  • Kathleen

   Noooooesssss! Geen derde seizoen van Dirk Gently?! Wat moet ik nu doen met mijn leven?!?

  Pin It on Pinterest