Gebeurd

Vragen-staat-vrij(dag)

Een paar weken geleden vroeg ik jullie of jullie vragen hadden voor mij. Dat leek me een leuke manier om wat extra inspiratie te vinden voor deze 40 Dagen Bloggen. Met een aantal vragen ging ik aan de gang om blogberichten te schrijven. Andere vragen ga ik op vragen-staat-vrij(dag) beantwoorden.

 • Jullie overwogen wasbare luiers voor het meneertje. Gebruiken jullie die ook effectief en zou je het aanraden?
  Daarover schreef ik hier al meer.
 • Hoe ontdekken jullie de nieuwe kundes van het Meneertje? Volg je een boek of site om na te gaan wat hij zoal kan/zou “moeten” kunnen?
  Goh. Eigenlijk staren we er ons niet echt blind op. We volgen vooral het ritme van Het Meneertje zelf. Zo begint hij nu duidelijk interesse te krijgen in zitten, dus dan helpen we en begeleiden we hem daarbij in de mate van het mogelijk. Om te weten wat hij ongeveer wanneer zou moeten kunnen, werpen we af en toe eens een blik op Kind&Gezin. Maar als hij bijvoorbeeld zijn eerste woordje nog niet heeft gezegd tegen de tijd dat andere kindjes dat wel hebben gedaan, so be it. Hij zal al die dingen wel doen als hij daar nood aan heeft.
 • Welk beroep zou je(graag) uitoefenen mocht je niet doen wat je doet (ervanuitgaand dat je alle nodige oorkondes en desbetreffende vaardigheden hebt).
  Ik zou heel graag iets met animatiefilm willen doen. Mijn droom als kind was altijd om bij Disney te gaan werken. Ooit. Het liefst al character designer, maar daarvoor moet je steengoed zijn. Daarnaast zou ik maar al te graag mijn kost verdienen als auteur. Ooit zie ik mezelf nog wel een keer een young adult boek schrijven. Ooit.
 • Wil je graag nog kinderen?
  Beginnen met ééntje en dan zien we wel. 😉
 • Wat is het record aantal keren is dat je verhuisd bent op een jaar tijd?
  Haha! In het jaar 2007 ben ik zes keer verhuisd. Ik verhuisde van mijn ouderlijke huis naar Amsterdam om daar stage te doen. Na mijn stage verhuisde ik terug naar mijn ouderlijke huis. Op mijn stageplek had ik een tijdelijk contract aangeboden gekregen, dus verhuisde ik enkele maanden later terug van het ouderlijke huis naar Amsterdam. Binnen Amsterdam verhuisde ik ook nog eens, want tijdelijke woonplek vinden daar is hel. Na mijn avontuur verhuisde ik terug naar het ouderlijke huis. En in december van dat jaar ging ik alleen wonen in mijn oranje studio.
 • Wat zijn je droomreisbestemmingen?
  Aha! Die vraag beantwoordde ik toevallig onlangs in de 10 naar 1 tag, maar de lijst is een pak langer. Ik wil heel graag ooit naar Nieuw-Zeeland gaan. Dat land spreekt serieus tot mijn verbeelding. Moest iemand mij zeggen: “Je krijgt van ons een vliegtuigticket naar eender waar in de wereld, maar je moet hier en nu beslissen, waar ga je naartoe?” dan is de kans zeer groot dat ik Nieuw-Zeeland zeg. Daarnaast zou ik heel graag Japan een keer bezoeken, het liefst tijdens bloesemseizoen. Een roadtrip door de USA en Canada zie ik ook zitten. Het liefst van al in zo’n omgebouwd busje of tiny house. Hippiegewijs en zo. En er zijn nog landen hoor. Er zijn landen waar ik heel graag naartoe wil, maar waarvoor ik nog niet genoeg reiservaring heb. Cuba is er zo eentje.
 • Hoe is het om buiten het geliefde Leuven te wonen (als in: welke leuke dingen kan je nu in de buurt gaan doen?)?
  Ik mis het soms wel, mijn geliefde Leuven. We wonen niet verschrikkelijk ver, maar het is toch een verschil met even op de fiets springen en in het centrum staan. Ik zou maar al te graag wat dichterbij wonen, maar het is onbetaalbaar voor een jong koppel. Hier is het allemaal nogal hetzelfde en soms zelfs een beetje saai. Hetgeen ik het meeste doe hier in de buurt is wandelen, wandelen en wandelen. Ki-lo-me-ters. Voor de rest hebben we ook een fijne bibliotheek (zeer belangrijk!) en er is een boekenwinkel. Sinds kort is er ook een leuk stoffenwinkeltje binnen wandelafstand. Meer heb ik eigenlijk niet echt nodig. 😀
 • Heb je zo nog leuke plaatsjes ergens tussen Brussel en Leuven?
  Blijkbaar leerde Saar Stonemanor kennen via deze blog en daardoor stelde ze deze vraag. Een ander plekje dat ik zeer warm kan aanbevelen, en dan vooral aan de creatievelingen onder ons, is LucasCreativ in Veltem. Het is een grote winkel vol met verf, penselen, potloden, knutselmateriaal, brush pennen,… De natte droom van iedereen die een beetje bezig is met tekenen of schilderen. Volgens mij kunnen heel wat bullet journalers ook wel hun gading vinden.
 • Bonus: Komen de boekenfilmpjes ooit nog terug? 
  Ik zag net de reactie van Jessica verschijnen waarin ze liet weten dat ze de boekenfilmpjes miste. En ja, er werden al lang geen filmpjes meer gemaakt. Ik weet het. De afgelopen maanden werd er bijzonder weinig gelezen en er werden ook vrij weinig boeken gekocht, dus veel materiaal om filmpjes mee te maken is er momenteel niet. Maar daar kan natuurlijk altijd weer verandering in komen.

Dezelfde vragen staken een aantal keren de kop op: hoe combineer ik mijn bijberoep met Het Meneertje? Hoe staat het met de verbouwingen? Hoe gaat het met de slapeloosheid? Die dingen komen nog aan bod de komende tijd. Aan die onderwerpen kan ik met gemak een heel blogbericht besteden, dus dat ga ik dan ook doen. Moest je je vraag er dus nog niet tussen zien staan, geen paniek. Het kan zijn dat ik er een apart blogbericht rond uitwerk of dat ik ze aankaart tijdens een andere vragen-staat-vrij(dag).

Heb je zelf nog prangende vragen waar je écht een antwoord op wil krijgen? Stel ze gerust in de reacties.

You Might Also Like

 • Le petit requin

  Zes keer??? Respect!
  En die fascinatie voor Nieuw-Zeeland, die snap ik helemaal 🙂

 • Nele

  Zo leuk altijd om te lezen! Ik durf zoiets niet want heb in mijn hoofd dat het niet kan dat 1 iemand een vraag voor mij heeft ?.

 • Jessica

  Ik herken de reiskriebels. Ik zou vaker op citytrip moeten gaan. Gewoon even weg van het dagelijkse (werk)leven en gewoon genieten.

 • Klara

  Geen prangende vraag, maar herkenning: ik heb eens als jobstudent mee de jaarlijkse inventaris bij LucasCreativ gedaan… zaaaalig om op ontdekking te gaan tussen al dat materiaal waarvan ik niet wist dat het bestond!

 • Leen

  Nieuw-Zeeland daar wil ik ook ooit nog geraken. Al raakt mijn enthousiasme al eens getemperd wanneer ik op Twitter een foto van een giga NZ-spin zie passeren, maar gelukkig ben ik dat een paar maanden later altijd weer vergeten;

 • Pin It on Pinterest