Gebeurd

Sunshine Blogger Award

In de 40 Dagen Bloggen Facebookgroep werden al een paar stokjes gedeeld voor moesten we zonder inspiratie komen te zitten. En laten zaterdagen nu eenmaal de dagen zijn waarop ik niet altijd evenveel inspiratie heb om te bloggen dus hierbij een stokske. Deze keer ga ik aan de slag met de Sunshine Blogger Award van Evi.

Ik ga alvast even melden dat ik de regels van de Sunshine Blogger Award niet ga volgen. Mijn oprechte excuses. Normaal gezien moet ik elf andere bloggers taggen en elf nieuwe vragen verzinnen, maar het is al laat en mijn bed roept. Morgen is het weer vroeg dag. Dus ik beantwoord even snel deze vragen en dan kruip ik onder de wol. Wie weet verzin ik binnenkort zelf nog wel wat vragen, maar nu even niet. Mea culpa.

 • Hoe ben je op je blognaam gekomen?
  Ik ben iemand met een levendige verbeelding. Misschien heb je het al een keertje gemerkt. Het is een van mijn kenmerkende karaktertrekken. Dus ja. Keuze snel gemaakt. En gelukkig ben ik beginnen bloggen in de prehistorie, dus heb ik deze domeinnaam weten te strikken. Ha!
 • Waarom blog je?
  De belangrijkste reden is omdat ik het graag doe. Ik schrijf graag, ik deel graag informatie met andere mensen en maak mensen graag warm voor dingen waar ik zelf enthousiast over ben. Een blog blijkt ideaal te zijn als je dat wil doen.
 • Hoe blijf je het bloggen volhouden?
  Ik doe het graag en zet niet te veel druk op mezelf. Het moeten niet altijd superinteressante artikels zijn met ontzettend veel diepgang. Soms mag het al eens een stokje zijn zoals dit. Soms mag het een slice of life zijn zoals ik die liedjes zing over Cotton Eye Joe en hoe ik dan de tekst vergeet. Ik probeer het leuk voor mezelf te houden door regelmatig eens iets anders dan anders te doen zoals deze 40 Dagen Bloggen. Want verandering van spijs doet eten en al. Soit. Als het leuk is voor mezelf, dan hoop ik dat jullie dat merken en daardoor ook genieten van wat er hier verschijnt.
 • Wat is de grootste voldoening die je al uit je blog haalde?
  Waar ik echt heel veel voldoening uit haal is als mensen me laten weten dat ze door mijn blog terug aan het lezen zijn geslagen. Lezen ligt heel nauw aan mijn hart en ik geloof keihard dat mensen die veel lezen, zich makkelijker kunnen inleven in de problemen en zorgen van anderen. Je weet wel, empathisch en zo. Als iedereen een beetje empathischer zou zijn, dan zou deze wereld wat beter worden, denk ik.
 • Is er iets dat je absoluut niet lust?
  Ik ben algemeen gezien geen moeilijke eter. Dat was ooit anders, ik geef het toe. Meestal zal ik eten wat de pot schaft, maar ik heb soms problemen met bepaalde texturen. Zo had ik het in de 10 naar 1 tag al over dat ik appelmoes met brokjes niet graag eet en dat is omwille van de textuur. De vraag bij zo’n combinatie van heel mals eten met brokken is altijd: slikken of kauwen. Ik heb dat dus ook met soep met stukken groente erin of yoghurt met stukjes fruit. Het is niet zozeer niet lusten, maar een textuur ding.
 • Wat is het engste wat je ooit al hebt moeten doen?
  Er zijn zoveel enge dingen die ik al heb gedaan. Eén echt eng moment dat me altijd zal bijblijven is tijdens een schooluitstap waarbij we aan speleologie gingen doen. Ik ben vrij klein en heb geen claustrofobie, dus speleo op zich is geen probleem. We hadden allemaal een eigen zaklamp mee. Op een bepaald moment moesten we alleen door een stuk van de grot gaan. Terwijl ik aan het kruipen was, viel de zaklamp die ik mee had uit. Gewoon uit. Knopje aan. Knopje uit. Knopje aan. Knopje uit. Niks hielp. Gelukkig ben ik zo iemand die in een stresssituatie net iets helderder dan anders gaat denken en klopte ik met de zaklamp hard op de rots voor mij. Bam. Licht terug aan. Ik ben zonder kleerscheuren of trauma uit de grot geraakt, maar dat ene moment dat die lamp uitviel… Pfoeh. Klein paniekske toch wel.
 • Koffie of thee?
  Thee. Ik heb nog nooit koffie gedronken en we hebben zelfs geen koffiezetapparaat in huis. Laat staan dat ik zou weten hoe zo’n toestel werkt. Zelfs een Senseo is één groot mysterie voor mij.
 • Wat staat er op je bucketlist?
  Daarvoor verwijs ik je met veel plezier door naar mijn life list. 😀
 • Is er iets wat je absoluut niet kan?
  Dansen. Ik vrees dat ik geen gevoel voor ritme heb.
 • Waar blink jij in uit?
  Pfoeh. Dat is een moeilijke. Ik vroeg het net even aan Het Vriendje en hij antwoordde: “In overal een verhaal in te vinden”. Yup. True.
 • Als je ons 1 boek mocht aanraden om zeker te lezen, welk zou dat dan zijn?
  Ik weet dat niet iedereen er even grote fan van is, maar ik blijf De Alchemist van Paulo Coelho een topper vinden. En volgens mij moet ik dat boek binnenkort zelf ook nog eens lezen. Ik haal er iedere keer als ik het lees nieuwe dingen uit. Het bezorgt me iedere keer zoveel inspiratie en goesting om iets te maken van mijn leven.

You Might Also Like

 • Lien

  Aaaah, de alchemist. Die heb ik ook al verschillende keren gelezen, met telkens toch een hoop jaren ertussen… door het (kuch) ouder (kuch) worden, of nee, door in een andere levensfase te zitten, of anders in je vel te zitten of je hoofd is met andere dingen bezig, is de leeservaring telkens anders. En dan haal ik er inderdaad ook telkens iets anders uit. Hartjes voor dit boek!

 • Sanne Platteau

  Dat van die texturen! Echt lachen dat ik niet de enige ben die dat zo ervaart. Sorry ? Appeltaart met ijs, of een ijscoupe met fruit… wie bedenkt zoiets?!

  • Kathleen

   Haha! Appeltaart is inderdaad niet mijn favoriete taart. Of cake met stukjes appel erin. Nog zoiets. Soit.

 • Sunshine blogger award | Yet Another Blog

  […] bij Kathleen, omdat de tijd dat bevriende bloggers mij stokjes toewierpen, al ettelijke jaren achter mij […]

 • gerhilde maakt

  Bij mij is textuur ook een belangrijk deel van iets wel of niet lusten. Helaas kan ik mij er maar moeilijk over zetten en lust ik nog altijd niet veel …

 • Evi

  Ik zou ook wel een paniekske ervaren hebben daar in die grot 🙂 En De Alchemist heb ik nog niet gelezen dus daar moet ik eens werk van maken!

 • fieke

  Brr, die grot, ik zou dat ook echt niet tof vinden!
  En hier zit er ééntje die door jou(w Book Challenge) weer is beginnen lezen. Hartjes!

 • Alfonsiene

  Nog nooit koffie gedronken? :O Nu ben ik efkes flabbergasted…

 • zwartraafje

  Hier nog iemand die geen koffie drinkt en dus ook geen koffiezet of senseo in huis heeft. Gelukkig bestaat er nog zoiets als filters voor wanneer er is iemand op bezoek komt die wel fan is van dat bittere drankje.

 • Moederschip maand-ABC – Moederschip

  […] zuigen, wachten tot het ijs gesmolten is of het fruit wak wordt? Ook Kathleen van Verbeelding schreef er al een stukje over. Daarop kwam toch wel wat reactie in de commentaren dus ik ben lang niet de enige met dit […]

 • Pin It on Pinterest