Gekocht

Het Instax fotoprintertje

Er zijn zo van die gadgets waar ik wildenthousiast over ben, maar waar ik hier niet altijd over durf schrijven, want dan krijg je binnen de kortste keren de “och, is het weer gesponsord?” reacties naar je hoofd geslingerd. Hier is het ding, ik ben iemand die zot is op gadgets en regelmatig zélf investeer in zulke zaken. En als ik enthousiast ben over iets, dan wil ik daarover kunnen vertellen. Hier. Op mijn blog. Dus ga ik dat vanaf nu lekker doen. NAH!

Het Instax printertje oftewel de Fujifilm Instax Share is zo één van die gadgets waar ik zo graag over wil vertellen, omdat het een belangrijke rol speelt in mijn leven momenteel. “Hoe in godsnaam speelt een printer een belangrijke rol in je leven?” hoor ik je denken. Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar mijn smartphone is eigenlijk vooral een fototoestel waarmee je toevallig ook kan bellen. En sms’en. En dingen kan opzoeken op het internet en zo. Maar in eerste instantie is het een fototoestel. Dat is de functie die ik het meest gebruik.

Al de foto’s die ik de afgelopen maanden heb genomen van Het Meneertje die leven op mijn telefoon (en ze worden ook geback-upt, no worries). Maar ik wil niet dat die foto’s enkel op een scherm te bewonderen zijn. Nope. Als mensen hier over de vloer komen, dan wil ik dat ze die foto’s kunnen zien die ik niet post op Instagram. Lang niet alle foto’s van Het Meneertje vinden hun weg naar een social media platform. Ik ben me net iets te bewust van perverten en aanverwanten die maar al te goed weten op welke hashtags ze moeten zoeken om hun gading te vinden en nee… gewoon nee.

Die geweldige foto van Het Meneertje in zijn zonnige luier? Of die foto waarop hij onnozel aan het doen is in zijn badje? Die foto waar hij gewoon een beetje rond zich heen aan het kijken is, maar er ZO schattig uitziet en helemaal matchy matchy is met zijn speelmat? Die deel ik nergens. Nope. Maar die hangen wel op bij ons in de gang. En die foto’s heb ik geprint met dat Instax Printertje. Met de app van Fujifilm kan ik rechtstreeks foto’s versturen naar het printertje en binnen een paar seconden kan ik een nieuwe foto in de gang ophangen. Lekker handig.

Bij Hema vond ik een metalen rekje waaraan ik ze kan hangen en een fotoalbum waarin ik de oudere foto’s kan bewaren. De bedoeling is dat de foto’s aan het metalen rekje min of meer up to date zijn, hoewel er momenteel ook een foto’s aan hangen van toen Het Meneertje een dag en een week oud waren. Hij was gewoon net iets te koddig toen.

Soit. Ik kocht dat printertje een paar jaar terug omdat het me een leuke gadget leek, maar eigenlijk heb ik er bijzonder weinig mee gedaan. Voor de komst van Het Meneertje nam ik foto’s van mijn eten, de poezen, willekeurige gebeurtenissen in mijn leven,… Er waren weinig foto’s waarvan ik wilde dat ze écht waren en dat ze zichtbaar tentoongesteld werden ten huize Verbeelding. Ik bedoel, je kan nog zo’n perfect plaatje schieten van je lunch, als er volk over de vloer komt en die zien een foto van een slaatje ophangen in de woonkamer, dan gaan ze toch eens raar kijken, denk ik.

Maar sinds kort print ik regelmatig wat foto’s af. Allemaal van Het Meneertje. En wat een gemak om zo’n ding in huis te hebben! Ja, het zijn miniscule fotootjes die eruit komen, maar het zijn tastbare foto’s. Foto’s die je kan doorgeven aan de grootouders of andere familieleden die vragen achter een foto van Het Meneertje. Foto’s waar je met gemak samen met anderen naar kan kijken zonder naar een scherm te moeten staren. Foto’s die je kan bewaren in een fotoalbum en waar Het Meneertje later zelf door kan bladeren. Het heeft wel iets, dat analoge aspect.

Het enige nadeel van het printertje is dat de film die erin gaat best wel kostelijk is. Voor een pak van twee keer tien foto’s betaal je bij Hema 17 euro. Dat is het goedkoopste dat ik tot nu toe heb gevonden. Als iemand anders ergens een betere deal weet, laat het me gerust weten, want ik probeer me nog in te houden met het printen van foto’s. Er worden dan ook dagelijks meerdere foto’s van Het Meneertje genomen. Oeps.

En ooit, ooit laat ik een hele hoop foto’s printen bij een fotoprintservice en dan ga ik een hele mooie fotoalbum maken. Echt waar. Ooit. Maar momenteel doe ik het even met die mini fotootjes en mijn Instax printertje. Tienduust hartjes voor dat printertje.

Mijn printertje is de Fujifilm Instax Share SP-1, maar ik weet niet of je die versie nog gaat vinden in de winkel. Bij Bol zag ik wel de opvolger staan: de Fujifilm Instax Share SP-2*. Blijkbaar is er intussen ook een Fujifilm Instax Share SP-3 en die print vierkante foto’s. Ha!

*De link naar Bol is een affiliate link. Dat wil zeggen dat ik daarvoor een klein bedrag krijg als jij via die link iets koopt. Maar dit bericht is niet gesponsord. Nope. Noch door Fujifilm, noch door Hema. Fujifilm maakte een leuk product en Hema is gewoon een toffe winkel. Ik denk dat we het daarover allemaal wel eens kunnen zijn.

You Might Also Like

 • Irene

  Super tof! Ik zit ook al een tijdje te azen op zo’n printertje. Ik ga het nog eens subtiel tegen mijn vriend zeggen want ik ben jarig volgende maand 😉

 • An

  Een wilde gok zegt me dat je dat op Aliexpress wel goedkoper kan vinden.

 • Lize

  Leuk dat je zo’n printertje hebt.

 • zwartraafje

  Grappige timing want ik lees deze blogpost nadat ik een mapje heb gevuld met foto’s die ik wil laten afdrukken. Voornamelijk foto’s van mijn neefje en nichtje maar ook enkele van de hele hoop (lees: manlief, broers, schoonzusjes en het nieuwe nageslacht) en van blogvriendinnen, … Ik vind het heerlijk dat je dankzij zo’n digitale camera (oftewel mijn gsm) meerdere foto’s kan trekken en vervolgens de leukste kan laten afprinten.

 • Nikki

  Wat een leuk ding! Tip: ik heb net op Ebay 100 filmpjes gekocht voor omgerekend 9 euro inclusief verzenden. Dat verzenden duurt alleen wel een maand…

 • Pin It on Pinterest