Gebeurd

40 Dagen BloggeR

In de 40 Dagen Bloggen Facebookgroep werden al een paar stokjes gedeeld voor moesten we zonder inspiratie komen te zitten. Babs ging zelfs een stapje verder en maakte een 40 Dagen BloggeR stokje, speciaal voor de deelnemers van 40 Dagen Bloggen. Zotjes gewoon! Dat stokje kon ik niet laten liggen.

Stel jezelf en de blog eens voor in max. 20 woorden
Kathleen – 32 – Grafisch vormgeefster – Blogger sinds de prehistorie – Dromer – Prutser – Creatief geval – Kersverse mama – Kluns – Boekenworm – INFP – Chaoot – Zelfspot

Waarover ging je eerste blogbericht?
Het eerste blogbericht dat nog op deze blog staat is een blogbericht waarin ik vloek over een WordPress update. Tegenwoordig geven zulke updates niet meer al te veel problemen, maar back in the day kon er wel een keer iets mislopen. Ik heb toen blijkbaar een paar oudere berichten overgezet naar een archiefblog. Yups. Mijn allereerste blogbericht OOIT dat verscheen op een andere blog als deze en ging kort samengevat over hoe cool een online dagboek wel niet is. En wow. En zo. Dat. Ja.

Veranderde de blog van stijl en inhoud in de loop der jaren?
Nogal. Ik blog al vele vele jaren en ik heb me nooit vastgepind op één specifiek onderwerp. De interesses die ik heb, die zijn zo’n beetje een rode draad voor de inhoud van mijn blog. Onder het motto: waar het hart van vol is, stroomt de mond van over. Dus er zijn maanden geweest dat er hier allerhande naaiprojecten verschenen. Er zijn maanden geweest dat ik schreef over mijn stage in Amsterdam. De laatste maanden schrijf ik vooral over Het Meneertje. Dus de inhoud wisselt nogal.
De stijl is uiteraard ook wel wat gewijzigd, maar ik denk dat er al jaren dat vleugje humor en zelfspot in mijn berichten zit. Dat gaat niet meteen verdwijnen. Denk ik. Hoop ik.

Wat wil je graag nog bijleren om je blog te verbeteren?
Ik weet het eigenlijk niet zo goed. Ik ben gekomen op een punt dat ik min of meer tevreden ben met deze blog en hoe die is. Zotjes hé? Het heeft maar… bwah… twaalf jaar geduurd. Maar naar planning en organisatie kan ik nog altijd veel leren. En dat is zeker niet alleen naar mijn blog toe. Nope.

Als je slechts één blogpost mocht kiezen om je nieuwe lezers te laten lezen, welkeen zou dat zijn?
Hallo moeilijke vraag. Misschien is mijn manifesto geen slechte plek om te beginnen. Dan leer je mij meteen wat beter kennen en als je die manifesto maar niets vindt, dan vermoed ik dat je mij en mijn blog ook maar niets vindt. Dan kan je beter je tijd hier niet verdoen. NAH!

Op welke (blog)skills van een andere #40DagenBloggeR ben je stiekem jaloers?
Eigenlijk wil ik vooral leren van de mensen die ik bewonder. Zo las ik onlangs bij An over hoe zij haar planning heeft gemaakt voor 40 Dagen Bloggen en heb ik haar meteen een berichtje gestuurd om te zeggen dat ze daar maar eens een workshop/cursus rond op poten moet zetten, want ik heb zo’n workshop/cursus nodig in mijn leven! Serieus. Lees haar blogbericht en dan weet je meteen wat ik bedoel. Daarnaast bewonder ik bloggers zoals Romina en Liesellove die echt supermooie foto’s gebruiken om hun blogberichten op te fleuren. De helft van de tijd gebruik ik gratis stockfoto’s en dat terwijl een foto meer zegt dan duizend woorden, toch?

Voor welke samenwerking mogen ze je altijd contacteren?
Ik ben een gigantische Disneyfan. In hart en nieren en alle andere mogelijke organen. Dus als Disney ooit een samenwerking met mij wil aangaan, dan zou ik dat super vinden.

Waar, wanneer en hoe lang blog je meestal?
Momenteel is het nogal all over the place. Als er geen huishoudelijke taken zijn én Het Meneertje doet een dutje of slaapt, dan begin ik er aan. De afgelopen weken resulteert dat in Kathleen die rond een uur of negen begint aan het bloggen en dan eigenlijk té moe is om nog een volzin te produceren. Oeps. Meestal werk ik ergens tussen een kwartier en een halfuur aan een blogbericht en doe ik dat terwijl ik in de zetel zit.

Wat is je ultieme blogessential (naast de computer)?
Tegenwoordig is dat mijn hoofdtelefoon. Ik schrijf de afgelopen weken meestal ‘s avonds in de zetel, maar dan zit Het Vriendje naast mij zijn ding te doen: YouTube kijken, gamen, lezen waarbij hij ongeveer ALLES dat in het boek staat wil vertellen aan mij,… Om mij dan beter te kunnen concentreren zet ik wat muziek op. Plus het helpt ook ontspannend, vooral als je oh, ik zeg maar, Enya op zet of zo. Ge moogt lachen zoveel ge wil, Enya is chill AF! NAH!

Welke bloggers die deelnemen aan #40DagenBloggen volg je op de voet en lees je zo vaak mogelijk?
Er zijn zoveel deelnemers dit jaar en het is echt te gek voor woorden om ze allemaal te volgen. Ik ga regelmatig eens kijken bij MissPixie omdat ze keigoed bezig is met haar blog en haar workshops. An van Nononsonsmoms snijdt ook vaak onderwerpen aan die ik razend interessant vind. Kris10 is er een blogger waar ik sinds kort vaak eens over de virtuele vloer ga, voornamelijk omdat onze leefwereld zo hard op elkaar lijkt. Plus die korte berichtjes zijn de max om tussendoor effe te lezen. Ik zou beter soms ook eens wat kortere berichten schrijven. Ha! Daarnaast zijn er de favorieten die ik sowieso lees zoals Kelly, Annelyse, Romina, Evi, Liesellove,…

Hoe vergaat het bloggen je tijdens de #40DagenBloggen? Hoe pak je het aan? En zou je volgend jaar weer meedoen?
De eerste weken ging het relatief vlot, maar dat is altijd het geval bij een challenge. Het Meneertje was toen nog redelijk aan het dutten, dus ik kreeg een pak meer gedaan. De afgelopen anderhalve week is het wat moeilijker aan het worden. De inspiratie is er nog altijd, maar de energie en tijd ontbreekt me soms. Ik blijf mijn best doen, dat zeker wel, maar af en toe ga ik wat uhm… creatiever om met bepaalde berichten. Ik hoop dit weekend weer een buffer te kunnen opbouwen zodat ik de komende week niet meer ‘s avonds achter de computer moet kruipen om toch nog snel snel snel een bericht uit te werken. Er zijn nog altijd twee skipdagen die ik mag inzetten. Hoera! En geloof me vrij, die gaan ook ingezet worden. Nah.

Deel 1 tip of bemoedigend woordje om de andere bloggers een duwtje in de rug te geven.
Blijven gaan met die banaan! Specifiek voor deze 40 Dagen Bloggen: een blogbericht met enkel een foto of eentje dat bestaat uit drie zinnen is ook een blogbericht. Er is geen 40 Dagen Bloggen politie die je kletsen op je blote poep komt geven als je eens wat creatiever omgaat met de invulling van je blog. Echt niet. Want moest die politie bestaan, dan zou ik die waarschijnlijk zijn als bedenker van deze challenge en… ain’t nobody got time for that!

Post hieronder een foto van hoe je nu aan het bloggen bent. Het leven zoals het is.

You Might Also Like

 • Romina

  Als wij samen naar Disney gaan trek ik foto’s voor ons allebei! Merci voor ‘t compliment. Komende van u is dat wel wat #fangirl

 • Babs

  Geweldig! Ik zie dat mijn berichten toch korter en korter worden. En inderdaad ik kreeg nog geen 40 dagen blogger politie aan de deur. Oeffff

 • Lize

  Leuk om jouw antwoorden op deze vragen te lezen.

 • Evi

  Oh nu ben ik aan het blozen zeg, genoemd worden tussen je favorieten! Net als Romina #fangirl 🙂

 • An van Nononsonsmoms.be

  Amaai, zo veel lieve woorden van jou – de madam die me leerde bloggen! Ik bloos ervan. x

 • Pin It on Pinterest