Gebeurd

Vragen-staat-vrij(dag)

Een paar weken geleden vroeg ik jullie of jullie vragen hadden voor mij. Dat leek me een leuke manier om wat extra inspiratie te vinden voor deze 40 Dagen Bloggen. Met een aantal vragen ging ik aan de gang om blogberichten te schrijven. Andere vragen ga ik op vragen-staat-vrij(dag) beantwoorden.

 • Ik ben wel benieuwd naar jouw hoofdberoep en wat je daar precies doet?
  Het staat in de zijbalk: “Geeft overdag voornamelijk websites grafisch vorm bij Statik.”. Voornamelijk websites, zeg ik wel, want af en toe komt er wat ander grafisch werk aan te pas. Zo maak ik al eens wat illustraties of heel af en toe zelfs eens wat drukwerk. Daarnaast hou ik me bezig met het uitwerken van html-nieuwsbrieven. Het is een hatelijk werkje, maar iemand moet het doen. Begin juli werk ik daar al weer tien jaar. Zotjes gewoon.
 • Welke blogs lees je zelf?
  Dat varieert eigenlijk heel hard. Er is wel een harde kern die ik blijf volgen en die ook in mijn feed reader zitten. Denk daarbij aan bloggers zoals Kelly, Romina, Team Confetti, Gerhilde, Annelyse, Dietemiet, De Zuster Van, Evi, Liesellove, Miss Pixie,… Ik probeer het aantal blogs in mijn feed reader te minimaliseren. Daarnaast zijn er bloggers die ik tegenkom, die ik superinteressant vind, waar ik in één keer een half blogarchief van lees, om vervolgens nog eens sporadisch over hun virtuele vloer te gaan. Zo heb je Vanessa, Puurder Leven, ACupOfLife, Annelies,… Vaak lees ik hun blogs als ik een update zie passeren in mijn Facebook feed. Dus als het Facebook algoritme me goed gezind is, dan lees ik sommige van die blogs vaker.
 • Waar haal je je inspiratie voor je creatieve bezigheden?
  Pfoeh. Dat is best wel een moeilijke vraag. Vaak word ik getriggered door iets dat ik zie, lees of hoor. Onlangs maakte ik bijvoorbeeld een illustratie van een octopusmama nadat iemand in de Facebookgroep met oktobermama’s waar ik lid van ben, het had over dat we allemaal OctoMoms zijn. Ik zag het beeld gewoon zo voor mij door de omschrijving. Hetzelfde geldt voor geboortekaartjes. Ik vraag op voorhand aan de klanten of ze een idee hebben van wat ze willen. Van de omschrijving die ze me dan doorgeven, vertrek ik.
  Waar ik ook veel inspiratie uit haal voor bijvoorbeeld blogberichten of handige hulpmiddeltjes, zijn vragen die gesteld worden of mensen die met een bepaald probleem zitten. Zo maakte ik de naaiplannenplanner omdat ik zelf met een probleem zat, namelijk dat mijn naaiplanning pure chaos was. Ik heb trouwens gemerkt dat dingen doen, prutsen en experimenteren, ook heel wat inspiratie met zich meebrengt. Creativiteit zorgt voor inspiratie en inspiratie zorgt voor creativiteit.
  Wandelen zorgt vreemd genoeg steeds voor inspiratie gaande van blogberichten tot zotte ideeën die ik ooit eens wil uitwerken. Volgens mij is het de combinatie beweging en frisse lucht. Dus ik wandel best veel. In je zetel zitten en wachten tot er een muse passeert is echt niet de manier om creatief te zijn.
 • Heb je door je zwangerschapsdiabetes nieuwe lekkere recepten ontdekt?
  Yes. Toch wel een aantal. Ik kocht twee kookboeken tijdens mijn zwangerschap (en de zwangerschapsdiabetes) waaruit ik heel wat lekkers heb gemaakt. Het recept dat ik onlangs postte van de gevulde paprika’s is een variant op een recept uit Deliciously Ella Elke Dag. Het andere kookboek is Het ultieme low carb kookboek van Jane Faerber. Zeker een toppertje. Daarnaast heb ik via Pinterest het één en het ander gevonden waarmee ik dan zelf wat ben gaan experimenteren.
 • Kan je me nog een Beauty and the Beast hervertelling aanraden?
  Als ik je lijst zag, dan vrees ik dat ik daar nog weinig aan heb toe te voegen. 😀
 • Wil je je favoriete eet-adresjes met ons delen?
  Aah! Er zijn zoveel geweldige adresjes! Sowieso zijn de ViaVia reiscafés keihard de moeite. Je hebt er geen gigantische keuze, maar alles wat ze serveren is superlekker. En met een spaghetti zit je altijd goed. Onlangs zijn we voor het eerst na de geboorte van Het Meneertje daar nog eens gaan eten en ik kon het niet laten om een spaghetti te nemen. Conclusie? De spaghetti van de ViaVia geeft me goede bloedsuikerwaarden. Hoera! Daarnaast is er natuurlijk de Houtsiplou in Brussel. Daar schreef ik eerder dit artikel al over. Ook in Brussel is Umamido de moeite (en ik zag dat er nu ook ééntje is! Woehoe!). Je kan er heerlijke noodles eten. En vlakbij de Umamido is Monk eigenlijk wel een aanradertje. Het is een heerlijk bruin café, maar tegelijk lekker hip. Ik heb er nog nooit iets gegeten, maar de huisgemaakte limonade is lang niet slecht. Een lezer stelde trouwens in de reacties over Houtsiplou voor om zeker eens Peck 47 te proberen. Dat is intussen gebeurd en staat tegenwoordig ook op het lijstje met leuke eetplekjes in Brussel. Merci voor de tip! En uiteraard kan je nooit iets verkeerds doen met een Balls’n Glory. Nog in Leuven heb je sinds kort LifeBar waar ze enkel plant based voedsel serveren. Eén van de oprichters is een ex-klasgenootje van mij en amaai, topplekje voor als je lekker maar gezond wil eten.
 • Welk boek hoop je ooit nog een keer te scoren op het Boekenfestijn?
  Hmm… Ik ga eigenlijk nooit met een specifiek boek in gedachten naar het Boekenfestijn. Ik loop er meestal gewoon rond en ik kijk naar wat er mijn aandacht trekt. Ik denk dat als je een specifiek boek wil, dat je daarvoor beter kan zoeken op tweedehandssites of in boekenwinkels dan op het Boekenfestijn. Het Boekenfestijn is er eerder om te snuisteren en je te laten verrassen.

Heb je zelf nog prangende vragen waar je écht een antwoord op wil krijgen? Stel ze gerust in de reacties.

You Might Also Like

 • gerhilde maakt

  Wat een eer! Zo blij om deel te mogen uitmaken van de harde kern. Ik kijk uit naar de high tea. 🙂

 • Lize

  Het eten in de ViaVia is inderdaad altijd lekker. Jammer dat ik er zo weinig geraak.

 • Goofball

  Ooit gaan we elkaar toch eens moeten tegenkomen in de ViaVia eh? We zitten wel altijd in die in de Parkstraat.
  Lifebar: nog nooit van gehoord en nochtans moet ik daar al een paar keer voorbij gewandeld zijn. Hmm, moet ik onthouden.

  Hmm ik heb door mijn zwangerschapsdiabetes nooit goeie recepten ontdekt…’k heb toen gewoon keihard om mijn tanden gebeten en afgeteld tot het voorbij was. Nu (als pre-diabeet die maar bleef bijkomen) ben ik wel aan het dieten en nu heb ik wel de bedoeling dat ik langzamerhand mijn eetgewoonten blijvend wat bijstel. Dus nu heb ik meer interesse in andere recepten. Voorlopig merk ik dat ik vooral keiveel vis begin te eten en meer groenten. ‘k ben aan het afvallen en ‘k merk dat ik al minder “uitreken” hoelang het nog duurt eer ik mijn gewicht gewoon wil stabiliseren en wanneer ik dan weer ietsje meer mijn goesting mag eten.

 • Evi

  Net als Gerhilde ben ik ook enorm vereerd! En kijk ik ook uit naar de high tea 🙂

 • Pin It on Pinterest