Gebeurd

De 17 van 2018 – maand 3

Aan het begin van het jaar maakte ik een lijst met zeventien doelstellingen voor het jaar 2018. Het leek me leuk om iedere maand een kleine update te geven zodat jullie, indien nodig, mij een schop onder mijn kont kunnen geven. Bekijk hier de originele 17 van 2018 lijst.

 • Nummertje 1: Iedere dag een secondje maken van Het Meneertje. Still going strong.
 • Nummertje 4: Een bmi bekomen van 23. Ik zit een beetje op een plateau als het op mijn gewicht aankomt. Al weken geeft de weegschaal min of meer hetzelfde getal weer. Mij hoor je niet klagen over mijn huidige gewicht, maar er kan nog altijd wel wat af.
 • Nummertje 5: Een verjaardagstaart maken uit het Momufuku Milk Bar kookboek. Ik zei al in een eerdere update dat dit misschien moeilijk gaat worden met de diagnose prediabetes. De laatste weken zijn we hier ten huize Verbeelding wel heel hard aan het experimenteren geslagen met suikervrije baksels. Het ene baksel is een succes. Het ander is dan weer een compleet misbaksel. Maar er wordt dus gebakken en wie weet heb ik over een paar maanden genoeg kennis over suikervrij bakken dat ik een recept uit dit boek zo kan aanpassen dat het lekker en toch suikervrij en koolhydraatarm is. Wie weet.
 • Nummertje 6: 12x naaien. Naaien is er niet van gekomen deze maand, maar stof kopen, dat kan ik blijkbaar als de beste. #sorrynotsorry
 • Nummertje 14: Eindelijk eens besluiten wat ik nu eigenlijk wil doen met het bijberoep. Ik ben er nog lang niet uit wat ik nu net wil doen, maar ik heb er wel even de tijd voor kunnen nemen om hierover na te denken. Langzaam maar zeker begint er idee en een vaag plan te ontstaan. Dat is een begin, toch?

En dat was het. Echt. Schandalig, ik weet het. Het is eigenlijk niet eens een update waardig, maar ik doe het toch. Nah. Eerlijk is eerlijk: maart was hier best wel een zware maand, maar volgende maand is er weer een nieuwe maand vol nieuwe kansen. Na de Paasvakantie gaat Het Meneertje naar de opvang. Ik vermoed dat ik dan terug wat meer tijd voor mezelf en voor mijn zotte projecten ga hebben. We gaan er dus vanuit dat de update voor maand 4 wat interessanter wordt dan deze.

Fingers crossed.

Hoe gaat het met jouw doelstellingen voor het jaar onzes heeren 2018? Moeten we je een schop onder je kont geven of valt het allemaal wel goed mee?

You Might Also Like

 • Mona Zane

  Ik ben aan het leren breien op eigen houtje. Klinkt misschien ouderwets :-). ‘s Avonds na het werk ben ik vaak moe door mijn ogen omdat ik niet zo goed zie. Om te tekenen of tv te kijken heb ik dan minder zin. Als kind breidde ik heel graag: dekentjes en zo voor mijn pop. Ik heb die breipriemen weer opgepakt, wol besteld en de eerste brillenhoes en sjaal zijn klaar. Ik ben nu bezig met vingerloze handschoenen en tegen de winter hoop ik om mijn eerste brui af te hebben. Een trui met heel veel vrolijke kleuren. Volgens mijn dokter is de nieuwe hobby een goede keuze. Omdat breien heel routineus is, gebruik je een ander hersengebied dan het visuele, waardoor ik de vermoeidheid minder voel.

 • zwartraafje

  Als het goed komt met puntje 5 mag je me zeker het recept bezorgen. Ik maakte vroeger ook wel eens suiker-arme baksels maar vond die doorgaans een pak droger dan gewoon gebak. Een heerlijk gebakje dat zowel koolhydraat -als vetarm is lijkt me nog steeds een gat in de markt te zijn.

 • Pin It on Pinterest