Gebeurd

Big week. Huge week.

Het belooft een zotte week te worden hier ten huize Verbeelding. Het Meneertje begint namelijk aan zijn kinderdagverblijfavontuur en dat is natuurlijk niet niets. Langs de ene kant kant kijk er ik er heel hard tegen op, langs de andere kant kijk ik er keihard naar uit. Om het kort samen te vatten: het is allemaal nogal dubbel.

Het Meneertje gaat gelukkig naar een kinderdagverblijf waar ze wenmomenten organiseren. We moeten dus niet van de ene dag op de andere dag zomaar ons kind achterlaten bij hen. Nope. We bouwen langzaam op. Dinsdag en woensdag gaan we samen een uurtje naar de opvang zodat de begeleidsters kunnen zien hoe wij omgaan met Het Meneertje en wat hij graag heeft etc. Donderdag gaat hij dan twee uurtjes alleen en vrijdag de volle vier uur helemaal alleen. Volgende week maandag wordt zijn eerste volledige dag. Ik vind het wel fijn dat we op die manier kunnen opbouwen.

Maar het is wel duidelijk dat we allebei klaar zijn voor wat verandering. Zes maanden ben ik thuis geweest met hem. Zes. Er waren de nodige ups, maar zeker ook de nodige downs. Ik ben mezelf verschillende keren tegengekomen. Vooral de tijd niet hebben om creatief uiteen te kunnen barsten heeft me zwaar parten gespeeld met momenten. Sowieso is zorgen voor een kind verschrikkelijk zwaar, dus ik heb nog meer bewondering gekregen voor leerkrachten, maar zeker ook voor kinderverzorgers. Petje af.

En volgens mij begint Het Meneertje nu ook nood te krijgen aan wat nieuwe gezichten. Als we ergens komen waar er andere kindjes zijn, dan is hij altijd heel gefascineerd door hen. Dus hij krijgt weer wat nieuwe dingen om naar te kijken en ik krijg terug een beetje tijd om creatief uiteen. Win. Win.

Zelf moet ik pas eind mei terug gaan werken bij het hoofdberoep. Dat geeft me nog een paar weken om het bijberoep terug op te pikken, maar ook om even te bekomen van de afgelopen zes maanden. Even de tijd kunnen nemen om een paar boeken uit te lezen of om urenlang in een snikheet bad te weken. Of om af te spreken met mensen en niet een hele volksverhuis te moeten organiseren voor je de deur uit kan.

Maar ik kijk vooral uit naar het uitwerken van een hele hoop ideeën. Die hebben zich uiteraard blijven opstapelen de afgelopen maanden. Uiteraard. En daar moet nu wel écht iets mee gedaan worden. Het voelt een beetje alsof ik een hele tijd mijn plas heb moeten inhouden en we zijn nu op het punt gekomen dat, als ik niet snel op een toilet zit, ik gewoon ga ontploffen. Mijn excuses als dat een beetje een te grafische voorstelling is, maar het is de beste manier waarop ik het kan omschrijven.

Dus de komende weken ga ik mijn creatieve blaas ledigen. Dat dus. U weze gewaarschuwd.

You Might Also Like

 • v_bijengezoem

  Die bewondering voor kinderverzorgsters, kleuterjuffen, juffen etc. is er hier ook hoor. Chapeau en fijn dat zij dat graag doen. Veel succes deze week !

 • liese

  komt helemaal goed Kathleen!

 • Delphine The Green Petrolhead

  Die plas-tische beschrijving kon er wel door 🙂

  • Kathleen

   Ooooh! Dat ik dat woordgrapje heb laten liggen! Schandalig!!

 • Goofball

  Oh da’s wel fijn dat je het zo langzaam aan kan faseren. Zoiets is zeker dubbel, maar de verandering zal jullie wel goed doen. En toch leuk dat jullie een volle 6 maanden samen gehad hebben…dat is weinig mama’s gegund. Dus nu tijd voor verandering! En die maand mei zal je zeker deugd doen.

  Ik vond de standaard moederschapsrust te kort, maar toen ik na 4-5 maanden terug aan de slag ging, snakte ik toch ook weer naar mijn professionele activiteiten!
  Succes allebei

 • gerhilde maakt

  Grappige omschrijving, ik ben benieuwd!

 • Mirthe

  Succes! Bij ons was het moeilijker voor ons dan voor hem. ?

 • fieke

  Een grote stap voor moeder en kind! Voor mij persoonlijk was de start van de opvang – en nog meer de start van zelf terug te kunnen gaan werken – een boost voor mijn moederschap. Ook hier tonnen bewondering voor onze verzorgsters, ik zou het echt nooit kunnen…
  Fijn dat je nog even hebt om te bekomen voor je moet gaan werken. Ik ben ook al benieuwd naar alle creatieve uitspattingen en boekreviews!

 • Evi

  Komt helemaal goed hoor! Net als bij Fieke was ook hier de start van opvang en zelf terug gaan werken een enorme boost voor het moederschap. Laat die creatieve uitspattingen maar komen! Maar vergeet ook niet te genieten van de me-time momenten 😉

 • Katrien Roosen

  Super… genieten! ?

 • Annelies

  Ik kijk uit naar je nieuwe creatieve uitspattingen! Geniet maar!!!

 • zwartraafje

  Dzju, ik las die titel dus meteen in een Cheetos-stemmetje. De laatste weken kwam ik niet toe aan het lezen van mijn blogfeed maar ik hoop dat de overgang vlot verlopen is voor zowel het Meneertje als zijn ouders. Hopelijk heb je ondertussen al heel wat creatieve ideëen kunnen uitwerken. Ik beeld me nu trouwens een met inspiratie gevulde blaas voor en dat had waarschijnlijk interessanter beeldmateriaal opgeleverd dan het blaasonderzoek dat ik begin maart liet doen. 🙂

 • Pin It on Pinterest