Gebeurd

Kortjes

Het is alweer even geleden dat ik hier een blogje schreef, maar er is zoveel gebeurd de afgelopen weken en dagen. Dus ik dacht jullie snel even up to speed te brengen met wat kortjes. Het is lang geen volwaardig blogbericht, maar dan weten jullie wel wat er allemaal speelt achter de schermen.

 • Het Meneertje is goed begonnen bij de opvang. Zijn wenmomentjes waren een succes en ook zijn eerste volle dagen heeft hij met glans doorstaan. Zoals we dachten was hij er volledig klaar voor en daardoor gaat hij er met veel plezier heen. Ikzelf heb er even wat moeite mee gehad, wat ik eigenlijk niet had verwacht (ik steek het allemaal op de hormonen), maar na een uurtje of twee was dat ook weer voorbij.
 • Bij de opvang hebben we een heen-en-weer boekje gekregen. Dat is een soort dagboekje waarin de juffrouwen laten weten hoe de dag is geweest en eventuele vragen doorgeven. Ouders noteren er dan in hoe lang het kind heeft geslapen, wanneer het heeft gegeten etc. In de heen-en-weer boekjes van onze opvang is er plaats over gelaten voor extra notities. Drie keer raden wie die extra plaats aan het vol tekenen is? Eén van de juffrouwen liet al weten fan te zijn. 😀
 • Hoe noem je de mensen die in een kinderdagverblijf werken en zorgen voor de kindjes? Juffrouwen? Tantekes? Opvoedsters? Begeleidsters? Soit. Ik ben er nog niet uit. Momenteel noem ik ze juffrouwen, maar dat voelt niet helemaal juist.
 • Nadat Het Meneertje en ik een zware verkoudheid hebben gehad, had ook Het Vriendje het te pakken, alleen was het bij hem precies een beetje erger. Hij hoestte zijn longen net niet uit zijn lijf en zijn keelontsteking werd opeens ook een oogontsteking. Dolle pret. Daardoor was mijn eerste dag helemaal alleen thuis niet afgelopen maandag, maar pas vandaag.

 • De Meststoffen Meetup twee weken geleden was trouwens weer een geweldig succes. We waren met minder mensen dan andere edities, maar de sfeer zat er weer dik in en het eten was overheerlijk. We deden een high tea bij Host in Berchem en dat is een dikke dikke dikke aanrader.
 • Ik ben niet altijd even goed bezig met mijn prediabetes dieet de laatste tijd. De high tea, een brunch, ijsjes tijdens die warme dagen vorige week,… Oeps. Het gewicht blijft min of meer stabiel en mijn nuchtere waarden blijven goed, daar niet van, maar ik moet terug echt wat beter opletten met mijn koolhydraten en suiker. Het is zo makkelijk om te zeggen: “Ach kom, we maken er een uitzondering van”. Alleen wordt alles opeens een uitzondering en ben je weer bijna iedere dag zoetigheid aan het eten. Oeps. Ik ga me dus herpakken. Echt waar. Beloofd.
 • Nu dat ik tijd heb om creatieve dingen te doen en te maken, weet ik niet waar eerst te beginnen en sla ik een beetje tilt. Zo typisch. En ik besef dat ik op zo’n momenten gewoon IETS moet doen, maakt niet uit wat. Dus maakte ik vandaag een tijdelijke tattoo en schrijf ik dit blogbericht. Het is een begin.

 • Intussen ben ik me aan het amuseren met Lens. Dat is de Instragram Stories/Snapchat van Patreon. Dus enkel mijn supporters krijgen die filmpjes te zien. Aangezien ik acht supporters heb, ligt de lat een pak lager dan bijvoorbeeld op Instagram en daardoor durf ik er al wat meer te doen.
 • Het Meneertje begint te kruipen en ik ben daar mentaal niet klaar voor. Plus het huis heeft nog wat werk op vlak van babyproofing. Dus ja. Je kan natuurlijk moeilijk zeggen: “Hey Meneertje, wil je alsjeblieft nog bwah… een week of twee wachten met dat kruipen zodat mama en papa het huis wat veiliger kunnen maken voor jou?”. Nope. Helaas. We doen ons best in ijltempo.
 • Ik ben mijn spiegelreflex camera de laatste tijd weer wat vaker aan het gebruiken en man, ik ben zo blij dat ik die terug van onder het stof heb gehaald. Het lijkt wel alsof ik alles van instellingen opnieuw moet leren, maar ik heb een geweldig model in huis dat het niet erg vindt om het onderwerp te zijn van zowat al mijn foto’s. Ik zou hem niet meteen het meest geduldige model noemen, maar hij geeft me wel genoeg tijd om mijn instellingen aan te passen zodat de foto’s er toch nog goed uitzien. En zelfs na de tiende of twintigste foto staat hij nog altijd paraat met de breedste glimlach die je je kan inbeelden.

 • Ik sta één boek achter met mijn Goodreads reading challenge. Eén. Andere jaren had ik mijn dertig boeken al lang gehaald. Er moet dus dringend wat meer gelezen worden als ik de dertig boeken wil halen dit jaar. Ik ben gisteren wel aan een nieuw boek begonnen namelijk Het licht dat we verloren van Jill Santopolo. Tot nu toe is het veelbelovend.
 • Er is een heerlijke nieuwe buurtbar geopend vlakbij ons thuis en ik ben echt fan. Tot voor kort spraken een vriendin die hier vlakbij woont en ik altijd af in Leuven, wat te gek is voor woorden aangezien we zo dicht bij elkaar wonen. Nu hebben we dus eindelijk een gezellig plekje vlakbij. Het Meneertje was mee tijdens onze brunch date en hij heeft zich geweldig goed gedragen.
 • Ik heb een mok met daarop een illustratie die ik zelf maakte, professioneel geprint en al. Zo geweldig om te zien. En de surface pattern design kriebel is weer volop aanwezig.
 • Nog iets waar ik tegenwoordig van geniet is outfits uitkiezen voor Het Meneertje. Nooit gedacht dat ik mij daar mee zou bezighouden, maar ja dus. Begin april ben ik wat nieuwe kleren gaan kopen voor hem omdat hij uit zijn vorige kledingmaat aan het barsten was en nu combineer ik met veel plezier die nieuwe spulletjes met de tweedehands spulletjes die ik van mijn zus heb gekregen. Het is een hobby gelijk een ander, denk ik dan.

Voila. Allemaal korte berichtjes in één, maar hopelijk krijgen jullie daardoor een beetje een idee van wat er allemaal speelt. Ik dacht de draad van de blog wat sneller terug op te pikken na 40 Dagen Bloggen, maar life happened. Zo gaat dat dan.

You Might Also Like

 • Kir

  Kinderverzorgster!

 • josie

  Begeleidsters zei ik altijd 🙂

  Oh de eerste dagen creche, spannend. Wij hadden geen boekjes maar lijsten en dan probeerde ik bij het ophalen al die info (wanneer laatst gegeten, geslapen en kaka gedaan) in mijn kop te stampen zodat ik een beetje wist waar ik de komende uren aan toe was. Pfieuw het lijkt al zo ver gelegden (nochtans maar 2 jaar)

 • Silke

  Ik zeg ook kinderverzorgsters 🙂

 • Lucie

  Ik heb op de blog https://www.hetateliervanevav.be/ een workshop gezien over papercutting. En dat leek me wel iets voor jou, maar dan met uw machien ipv met een mesje. Ik vind de juiste post niet meer terug, want ik ben ver in de geschiedenis gaan kijken 🙂

 • Evi

  Zo fijn dat jullie Meneertje het goed doet in de crèche 🙂 Wij zeggen trouwens begeleidsters, maar geen flauw idee van of dat standaard is of niet. En kijk eens aan, dat van die nieuwe buurtbar had ik helemaal gemist. Dus thx voor de tip, ik weet waar wij binnenkort naartoe trekken 😉

 • fieke

  Zo fijn, die nieuwe plek in de buurt!
  Ik noem het ‘verzorgsters’, maar ze zijn zó veel meer dan dat. Nu al weet ik dat ik de laatste dag – net zoals de eerste – zal wenen, omdat onze verzorgsters echt de beste en de liefste zijn!

 • Pin It on Pinterest