Gemaakt

Een kruippakje zonder sluitingen

Nadat ik in februari een aantal kledingstukken voor Het Meneertje had genaaid die véél te klein bleken te zijn, zat de schrik er een beetje in. Wat als dat nog eens zou gebeuren? Wat als ik steeds opnieuw te kleine kledingstukken voor mijn kind zou blijven maken? Aaaah! Nachtmerries!

Dus deze keer pakte ik het wat voorzichtiger aan. Ik maakte in plaats van de maat die Het Meneertje nu heeft (74) een maat groter. Bij ons zou een maat groter een 80 zijn, maar de patroontjes van Brindille&Twig gebruiken een 78. Dat ligt mooi tussen de 74 en 80, dus ik besloot daarvoor te gaan. En in plaats van meteen in mijn favoriete stof te knippen, knipte ik in stof die ik leuk vond, maar waarvan ik het niet erg zou vinden als het niet paste. Plus ik had een back-up kindje in gedachten voor moest de outfit toch te klein zijn. Met andere woorden, ik had me op alle mogelijke manier ingedekt.

Opnieuw ging ik dus aan de slag met een Brindille&Twig patroontje, want die blijven gewoon keihard de max. Ik kocht met Black Friday een hele hoop van hun patronen en heb er nog hele hoop die ik moet uitproberen. Deze keer koos ik voor de Harem Coverall. Het was een patroon dat al lang mijn ogen uitstak omdat er geen sluitingen worden gebruikt. Geen snaps. Geen ritssluitingen. Geen velcro. Nada. Noppes. Rien du tout. Aangezien ik niet zo’n held ben met alle mogelijke vormen van sluitingen toe te voegen aan een naaiproject, zag ik dat helemaal zitten.

Het is de bedoeling dat je de nekopening van het pakje open trekt en het zo langs de beentjes aandoet in plaats van over het hoofdje. Ik had er zo een beetje mijn bedenkingen bij. Zou dat niet te veel problemen geven bij het verschonen? Is dat niet te veel gedoe om terug aan te doen? Het Meneertje is niet zo’n fan van aangekleed te worden. Hij heeft onlangs leren mopperen en oefent iedere ochtend als ik hem aankleed en iedere avond als ik zijn pyjama aandoe zijn gemopper. Stiekem vind ik het hilarisch omdat hij er zo’n grappige snoet bij trekt, maar hij maakt iets duidelijk en dan wil ik daar natuurlijk graag rekening mee houden.

Conclusie? Het pakje zat in no time in elkaar omdat er dus geen sluitingen zijn en ik daarmee niet moest prutsen. Ideaal! En dat aan- en uitkleden? Dat valt verbazend goed mee. Volgens mij heeft Het Meneertje deze manier van aankleden veel liever dan een rompertje of een t-shirt dat over het hoofd aangedaan moet worden. Dus yuy! Dubbele win!

Zijt maar zeker dat er nog van die Harem Rompers gemaakt zullen worden. Yup!

You Might Also Like

  • Moederschip

    Dat.is.keimooi!!!

  • Kris10

    Zo mooi! Als dit niet de favoriete stof is, moet die wel heeeel erg mooi zijn.

  • Goofball

    Het ziet er super mooi uit, maar ‘k kan me niet voorstellen dat het handig is bij het verversen.

  • Pin It on Pinterest