Gebeurd

De 17 van 2018 – maand 5

Aan het begin van het jaar maakte ik een lijst met zeventien doelstellingen voor het jaar 2018. Het leek me leuk om iedere maand een kleine update te geven zodat jullie, indien nodig, mij een schop onder mijn kont kunnen geven. Bekijk hier de originele 17 van 2018 lijst.

Stiekem, heel stiekem, sloeg ik de update voor de maand april over. En daar had ik een hele goede reden voor. Ik deed namelijk helemaal niets voor deze lijst. Oeps.

 • Nummertje 1: Iedere dag een secondje maken van Het Meneertje. Daar ben ik weer in geslaagd deze maand.
 • Nummertje 6: 12x naaien. Ik moest even terug grijpen naar de update van maand 3 om te zien op hoeveel het tellertje toen stond. Vijf blijkbaar. Ik maakte deze maand de harem romper voor Het Meneertje en die deelde ik hier op de blog. Wat ik hier niet deelde, en eigenlijk nergens deelde op social media of aanverwanten, was dat ik zes kwijlslabbetjes maakte voor twee andere kindjes. Drie voor elk kindje. Zes. Plus die harem romper, dat brengt het totaal op *tromgeroffel* TWAALF! Haha! Sowieso kriebelt het wel om nog meer te naaien. Een kind hebben waarvoor je op een paar uur tijd een kledingstuk in elkaar kan steken is echt zalig. Het geeft me zoveel voldoening om Het Meneertje in een zelfgemaakt item te zien en daar dan leuke reacties op te krijgen.
 • Nummertje 7: 6x lezen uit de boekenkast. Ik las Little Black Book van Otegha Uwagba. Dat kleine boekje stond al sinds begin september 2017 in mijn boekenkast en was de ideale opfrisser voor ik me terug volledig werp op mijn zelfstandige activiteiten. Het was waarschijnlijk het dunste boekje dat ik kon vinden in mijn boekenkast, maar het is een begin.
 • Nummertje 11: 500km fietsen. Deze zomer wil ik regelmatig eens een fietstochtje maken met mijn mannen. Het Vriendje heeft sinds kort een elektrische fiets via zijn werk en ik heb best een goede fiets, hetzij niet elektrisch. Alleen ontbraken we nog een manier om Het Meneertje met ons mee te nemen op deze tochtjes. Dus lanceerde ik een oproep via Facebook of iemand toevallig nog een fietskar had staan die we eventueel konden overkopen. Op dat zoekertje kwam wel wat respons en zo kunnen we binnenkort onze eigenste fietskar ophalen. Hopelijk kunnen we dan af en toe als gezinnetje een uitje maken en kan ik zo wat kilometers vreten. Anders gaat het er niet van komen, vrees ik.
 • Nummertje 15: De blog in een nieuw jasje steken. Het is dan geen superspiksplinternieuw jasje, maar het ziet er hier allemaal een beetje anders uit. Anders genoeg om dit puntje af te vinden, vind ik zelf. Nah. De jury heeft gesproken. Handig toch, de jury van je eigen lijst zijn. Moeha!
 • Nummertje 17: En dan nog een persoonlijk puntje. Maar daarover later ongetwijfeld meer. En nee, ik ben niet opnieuw zwanger. Goe zot, zeker!

‘t Is een beetje een maand van zoeken geweest. Vooral zoeken naar een nieuw ritme en als ik eerlijk ben, dan moet ik toegeven dat ik het nog niet gevonden heb. Maar ik kom er wel. En alle kleine stapjes tellen. Dus ik ben blij met wat ik deze maand heb gedaan voor deze puntjes. Ik kan er weer een aantal schrappen en heb vooruitgang geboekt bij andere. Dat is niet slecht, lijkt me dan. Helemaal niet slecht, zelfs.

En zoals altijd pols ik graag ook even hoe het bij jullie gaat. Hoe zit het met jouw doelstellingen voor het jaar onzes heeren 2018? Moeten we je een schop onder je kont geven of valt het allemaal wel goed mee?

You Might Also Like

 • Natha

  Amai da’s best veel. Die kwijlslabbetjes, met welke stof? Ik veronderstel dat die wasbaar moet zijn op 60 of 90 graden. Of is 40 graden genoeg?

 • Goofball

  Hmm mijn niet bestaande nieuwjaarsvoornemens doen het heel goed.

  Mijn ietwat later voornemen om – als prediabeet- af te vallen en eetgewoonte wat te wijzigen is gelukt . ‘k ben nog niet genoeg afgevallen naar eigen goesting, maar toch 3 kilo en dat is stabiel gebleven zelfs na een vakantieperiode. Niet slecht..’k zou liefst toch nog 1 extra kilo afvallen en dan proberen stabiel te blijven. ‘k eet in elk geval gezonder nu.

  Voornemen om wat vaker te lezen is roemeloos mislukt tot nu toe.

  Voornemen om vaker weer eens een trip te doen is door opeenvolging van 2 vakanties kort na elkaar wel gelukt, maar echte weekendtrips zijn er toch nog niet veel geweest.

  Net vorige week voorgenomen om toch die fiets vanonder de spinnenwebben te halen: net binnengestoken bij fietsenmaker om op punt te zetten. Daarna zal het erop aan komen om na jaren niet fietsen, deze toch weer te gebruiken. Wow, dat zal niet simpel zijn, de fietsgoesting is er in feite nog niet.

 • Pin It on Pinterest