Gebeurd

Boekenbuit 2018

Aangezien het net midzomer is geweest, wil het zeggen dat het jaar halverwege is. Tijd voor een boekenbuitfilmpje van de eerste zes maanden van dit jaar. En voor wie denkt hier het komende uur of anderhalf uur naar een video te kijken: helaas moet ik je teleurstellen. Ik kocht echt nog maar belachelijk weinig boeken dit jaar.

Dit blogbericht bevat affiliate links. Dat wil zeggen dat ik daarvoor een miniscuul bedrag krijg als jij via een link iets koopt. Op die manier kan ik na een aantal maanden weer een nieuw boek kopen om te recenseren. Yuy!

Dus ja. Vijf boeken en vijf graphic novels. Er waren in het jaar onzes heeren 2015 en 2016 maanden waarin ik zoveel boeken kocht. Oeps. Ook het lezen staat op een lager pitje, maar ik ben volop op zoek naar een nieuwe leesroutine. Soit. Zoals altijd som ik met veel plezier het leesvoer dat ik in het filmpje vermeld even op.

Met andere woorden, het is nog gene vette geweest dit jaar. Maar. MAAR! Toen ik het had over hoe weinig boeken ik nog maar had gekocht dit jaar, reageerde Kristien met “Het jaar is nog niet om hé”. Helemaal waar! Dus kocht ik meteen het laatste nieuwe boek van Louise O’Neill (weer een kinderboek :D) en ik heb natuurlijk ook nog mijn kortingsbon van vijf euro die ik aanvroeg via kooptijdvooreenboek.be. Dat belooft.

Kochten jullie tijdens de eerste helft van dit jaar veel boeken? En welk was je favoriete boek van het jaar tot nu toe?

You Might Also Like

 • Anna Helena

  Het beste wat we hebben van Griet Op de Beeck, een van de beste boeken die ik las dit jaar.

 • Lien

  Zeg, misschien een tip: ik lees in bed met zo’n “koplampje”, een soort zaklampje dat je op je hoofd bevestigt… (decathlon of as adventief of dergelijke winkels) . Zo stoor ik niemand… denk ik, Haha!

  • Kathleen

   Mijn ereader heeft een scherm dat licht kan geven waarvan je de lichtsterkte kan aanpassen, dus dat is op zich niet het probleem.

 • fieke

  Ik ben vanalles tegelijk aan het lezen, en nog nooit eerder is mijn stapel te lezen boeken zo groot geweest. En dan nóg laat ik me verleiden in de bibliotheek… Argh!
  (En ook: hoe leuk is het dat de boekenfilmpjes terug zijn! Hoera voor jouw enthousiasme elke keer weer!)

 • zwartraafje

  A wrinkle in time heb ik zelf ook gelezen maar net als jij heb ik de film nog niet gezien. Die is blijkbaar ook nooit in de Belgische cinema’s geweest dus dat maakt het uiteraard een beetje moeilijk om hem te bekijken. Naar Nevermoor ben ik zelf ook heel benieuwd en Leah on the Offbeat heb ik zelf ook aangeschaft. Maar ik moet uiteraard wel eerst Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld lezen en dat boek heb ik (nog) niet.

  Om je vragen te kunnen beantwoorden ben ik even moeten gaan tellen. Er kwamen dit jaar al 72 boeken bij maar ik heb daar zelf slechts 33 stuks van gekocht. Mijn enige excuus voor het vrij hoge aantal is dat ik na 18 jaar dromen eindelijk nog eens tot in Londen ben geraakt.

  Een favoriet boek uitkiezen is onmogelijk maar ik ben wel van plan om nog eens werk te maken van mijn favorieten tot nu toe. Vermits er alweer een half jaar is voorbij gevlogen.

 • Leen

  Ik kocht nog geen enkel boek dit jaar. GEEN ENKEL. Ge leest dat goed. Mijn goed voornemen houdt stand 🙂
  Eén van de voordelen van een Kindle vind ik net dat je kan lezen in bed zonder dat je je kamergenoten daarmee stoort. Ideaal voor mijn insomniaperiodes of wanneer ik op vakantie (altijd, want ochtendmens) vroeger wakker ben dan de reisgenoten. Ik heb nog nooit iemand gehad die zei dat het stoorde. Maar natuurlijk is dat anders met een baby in de kamer voor wie je naast niet te veel licht ook niet te veel lawaai mag maken. Dus hmmm. Benieuwd naar je zoektocht naar de nieuwe leesroutine want hoewel geen kinderen in huis maak ik veels te weinig tijd om eens een boek vast te pakken!

 • Blogger Lovin #26 | Zwartraafje

  […]  Boekenbuit 2018 Stationary Shoplog […]

 • Pin It on Pinterest