Gemaakt

Een bezigheid gelijk een ander: diamond painting

De laatste maanden stak de goesting om nog een keer zo’n schilderen op nummer te doen de kop op. Ik vermoed dat het te maken heeft met wel creatief willen zijn, maar ook niet te hard willen nadenken, want dat is vermoeiend. Tijdens mijn zoektocht naar een leuke schilderen op nummer kit, ontdekte ik een nieuwe hype: diamond painting.

Dit blogbericht bevat affiliate links voor Bol. Dat wil zeggen dat ik daarvoor een miniscuul bedrag krijg als jij via een link iets koopt. Op die manier kan ik na een aantal maanden weer een nieuw boek kopen om te recenseren of in dit geval misschien nog zo’n diamond painting kit. Wie weet!

Diamond painting is eigenlijk een liefdeskind van kruisjessteek en schilderen op nummer. Je krijgt een tekening met daarop allemaal cirkeltjes met letters er in en die vormen een raster. Een beetje zoals bij kruisjessteek dus. Iedere kleur komt overeen met een letter. Daarnaast krijg je een aantal zakje met diezelfde letters erop. De pareltjes in het zakje met de overeenstemmende letter moet je op de tekening plaatsen met een klein pen-achtig dingetje. Uiteraard was ik meteen dolenthousiast toen ik diamond painting voor het eerst tegenkwam, want het is schilderen op nummer, maar zonder het gedoe met verf. I-de-aal!

Alleen maakte ik me toen de bedenking dat van die kleine pareltjes in combinatie van een alles etende, kruipende negen-maander misschien iets minder ideaal is. Voeg daar dan ook nog een keer een ietwat onhandige moeder aan toe en het is helemaal naar de zak. Ik besloot de hype te laten voor wat het was en concentreerde mijn creatieve energie op tekeningen van andere illustratoren die met de hashtag #drawthisinyourstyle op Instagram werden geplaatst na te tekenen. Ook een bezigheid gelijk een ander.

Tot ik in de Lucas Creativ stond om een schetsboek te kopen voor het geïllustreerde dagboek van onze vakantie. Ik liep daar door de gangen en spotte een kleine diamond painting kit voor een appel en een ei. De kit had alles wat je nodig had, maar in plaats van een volledig schilderij uit te werken met de parels in kwestie, ging het om een kaart van 18 op 18cm. Je moest ook niet de hele kaart voorzien van glimmende parels, maar een deeltje. En er was een kaart bij met de afbeelding van een eenhoorn. Hoewel ik nog altijd een beetje in zat met die kruipende negen-maander thuis, twijfelde ik geen seconde en nam de kit mee. Ik wilde het echt proberen en door aan te slag te gaan met een kleine kit, kon ik te weten komen of het iets voor mij was of niet.

Tijdens de match Frankrijk-België begon ik er aan. Ik volgde de match met een half oog en met het andere oog (anderhalf oog?) haalde ik wat YouTube schade in, terwijl ik hersenloos kleine pareltjes op de juiste plaats plakte. Op één avond wat mijn kaart niet klaar, dus deed ik de volgende avond tijdens Engeland-Kroatië verder. Toen was het af en was ik helemaal zen. En hoewel ik een paar lompe momentjes had met die parels, liet ik er geen enkele vallen dus bleef de vloer veilig voor die kleine avonturier die hier iedere vierkante centimeter van de vloer grondig analyseert.

Deze bezigheid is ongetwijfeld niet voor iedereen weg gelegd, maar ik heb in het verleden al een aantal keer aangehaald dat ik bijvoorbeeld die kleurenboek voor volwassenen geweldig vind. Dit past perfect in dat rijtje. Je moet er niet te veel bij nadenken en kan het perfect combineren met een andere bezigheid zoals YouTube of televisie kijken, podcasts luisteren of zelfs babbelen met bezoek. Het smaakt naar meer, dus intussen bestelde ik ook al een iets grotere kit. Eéntje van 30 op 30 cm met twee katten die de Titanic scène waarbij Leo en Kate op de boeg van het schip staan nadoen. Priceless! Die kon ik natuurlijk niet laten liggen.

Eens benieuwd of een grotere painting me ook zal liggen.

Aangezien ik vermoed dat er mensen zullen zijn die benieuwd zijn naar deze kit in kwestie, heb ik even gekeken of je die ook via Bol kan vinden. En jawel hoor. Daar kan je hem kopen voor €9,99, maar als je een Lucas Creativ in de buurt hebt, dan raad ik je aan daar langs te gaan, want de kit kostte daar ongeveer de helft van die prijs.

You Might Also Like

  • Lize

    Diamond painting wil ik ook graag eens doen. Ik ga proberen om eens bij Lucas Creativ te geraken en daar te gaan rondneuzen.

  • Willie

    Ken je eigenlijk Zentangle al ? Ik vind het ietsje leuker dan kleuren e.d., omdat het resultaat toch meer iets van jezelf is. Maar je hebt er ook niet veel hersencapaciteit voor nodig, en het kan snel tussendoor 🙂

  • Pin It on Pinterest