Gebeurd

Drie weken vakantie in het kort

Ik haalde het eerder al aan: de opvang van Het Meneertje sloot drie weken z’n deuren. De volle drie weken. Afgelopen woensdag ging hij terug en uiteraard is terug even wennen. Ik zag dat Fieke een overzicht had gemaakt van haar vakantie en dacht: “Awel ja, dat ga ik ook doen se!”. Hierbij dus.

 • We gingen niet op reis en maakten er een staycation van met veel uitstapjes. We volgden het ritme van Het Meneertje. Daardoor waren we vaak ‘s ochtends tot de vroege namiddag thuis. En eens hij wakker was van zijn dut, trokken we er op uit. Alleen tijdens de dagen dat het 35 graden was, bleven we binnen, want pfoeh. Nope.
 • Aan het begin van de vakantie kochten we een abonnement voor de zoo van Planckendael. We wonen op een kwartiertje rijden van de zoo en het leek ons fijn om zo’n abonnement te hebben om dan af en toe de beentje te strekken daar. Daarnaast kennen we heel veel mensen ook zo’n abonnement hebben en waarmee we dan daar konden afspreken. De favoriete dieren van Het Meneertje in de zoo? De konijntjes. Jawel. Olifanten? Giraffen? Aapjes? Nope. Konijntjes.
 • We deden veel rommelmarkten, maar ik kocht bijzonder weinig boeken op die rommelmarkten. Speelgoed voor Het Meneertje daarentegen…
 • Uiteraard begon Het Meneertje tandjes te krijgen tijdens de vakantie. We hadden dat voorspeld. Maanden aan een stuk geen tand in zicht en je zou zien, tijdens die drie weken vakantie, zou het koekenbak zijn. En jawel hoor. Eéntje onderaan is er ondertussen doorgebroken. De buur van die tand zit duidelijk klaar en bovenaan langs de voorkant zien we ook duidelijk twee bultjes zitten.

 • We brachten verdacht veel tijd door in de IKEA. Die is hier ook niet zo ver vandaan (ons huis is bést wel goed gelegen, ja :D). We wonen in een klein huis en door de komst van Het Meneertje is opbergruimte een nog grotere uitdaging geworden. Op de koop toe heeft Het Meneertje momenteel geen eigen kamer en zijn we hard aan het nadenken hoe we hem die toch kunnen geven. IKEA dus. Yup. De IKEA waar wij zo goed als kind aan huis zijn, heeft z’n showrooms vernieuwd dus kon ik mijn ogen uitkijken en zoveel inspiratie opdoen.
 • Doorgaans was Het Meneertje wakker om 5u30, wat belachelijk vroeg is, maar wat ook wel als voordeel had dat we alle ramen konden opgegooien terwijl het nog niet bloedheet was. Daardoor bleef het in ons huis relatief koel. Elk nadeel heb z’n voordeel.
 • Het Meneertje bleef een nachtje slapen bij zijn oma en daardoor kon ik op mijn verjaardag uitslapen. Woep! Woep! Hoewel ik en Het Vriendje om 5u30 even wakker werden, want macht der gewoonte en al. Daarna bracht ik het grootste deel van mijn dag door in bed met een boek. Prioriteiten en al.
 • Ah ja, ik was dus ook jarig. Dat. Yup. 😛 Ik kreeg de box set van Harry Potter kado en daarna nog heel veel boekenbonnen. We zijn op het punt gekomen dat ik écht niet meer weet wat ik moet vragen voor mijn verjaardag.
 • We begonnen The Handmaid’s Tale te kijken en wow. Behoorlijk anders dan het boek en toch ook weer niet, maar wel goed gedaan. Uiteraard.
 • We gingen naar Averbode en werden omver geblazen door de rust daar. Aangezien we tussen Leuven en Brussel wonen, horen we constant vliegtuigen. Daarnaast wonen we in een rijtjeshuis in een straat met voornamelijk rijtjeshuizen en je hoort hier altijd wel iets. Maar daar in Averbode? Stilte. Rust. Natuur. Onze batterij werd stevig opgeladen. Uiteraard passeerden we ook bij de Lekdreef voor een ijsje. Misschien passeerden we daar zelfs meerdere keren op een paar uur tijd, maar dat zijn details. Allemaal details.

 • Moest ik in het verleden drie weken vakantie hebben gehad, ik had ongetwijfeld tien à twintig boeken uitgelezen. Vakantie met een baby is toch nét iets anders. Gelukkig stonden er nog heel wat ongelezen graphic novels in mijn kast en eens die uitgelezen waren, kocht ik een paar nieuwe onder andere Burn-Out dagboek van Maaike Hartjes. In totaal las ik acht graphic novels uit. Hoppa! Daardoor loop ik terug voor met mijn Goodreads challenge voor het jaar.
 • We toverden ons mini-tuintje regelmatig om tot Camping Verbeelding. Het Meneertje kon er genieten van een privé zwembad. Zijn ouders daarentegen moesten het stellen met een voetbadje.
 • Het Vriendje en ik vierden ons tien jaar samenzijn. Tien jaar! Team Oma werd ingeschakeld om een paar uur op Het Meneertje te letten en wij trokken naar Leuven om wat rond te slenteren, dessert te eten als ontbijt, ramen te eten en rond te snuisteren in boekenwinkels en aanverwanten. Het deed deugd om gewoon nog een keertje onder ons twee op stap te zijn, om te kunnen praten over de toekomst en om te genieten van elkaars gezelschap. Na tien jaar vind ik Het Vriendje nog altijd een toffe peer en ik zie ik de komende tien jaar met hem wel zitten.
 • Ik maakte belachelijk veel diamond paintings. Ja, ik kocht nog een paar extra diamond painting kaarten bij Lucas Creativ en begon zelfs aan een iets groter project.

Zo een vakantie met een baby erbij is toch wel helemaal anders. Het is best vermoeiend, laten we eerlijk zijn, maar tegelijk hebben we ons goed geamuseerd en hebben we elkaar weer wat beter leren kennen. Door nog een keertje drie weken thuis te zijn met Het Meneertje, kon ik opnieuw zien hoeveel hij eigenlijk leert op zo’n korte tijd. Hij begint meer en meer klanken te maken die op woorden lijken (Visshj als hij Vince ziet), hij knikt wanneer je hem vraagt of hij nog een stukje brood wil en hij wijst tegenwoordig naar dingen (vooral naar lampen, mijn kind is geobsedeerd door lampen). Echt zot hoeveel zo’n kindje op zo’n korte tijd leert.

Hebben jullie exotische oorden opgezocht voor de vakantie? Of heb je nog boeiende vakantieplannen in het verschiet?

You Might Also Like

 • Annelies

  Ik ging naar Oostende en Dordrecht, niks exotisch dus maar dat hoeft niet om toch ook vakantiegevoel te hebben.
  Sinds vandaag wel terug aan de slag.

 • Chloé Wolfs

  Dat Meneertje van jullie in de Ikea-showroom! ❤ Bijna een Zweeds balleke, zo hard is hij om op te eten! ?
  En hartjes voor de bossen en ijsjes van Averbode, inderdaad. Mijn schoonouders wonen daar, dus wij zijn er wel regelmatig terug te vinden. Hier is de vakantie ook al voorbij, ook 2 weken thuis vertoefd en dan nog een weekje aan zee.

 • fieke

  Ha, nog een konijntjesfan! Alles is ‘no-nijn’, en op reis was ze grote fan van filmpjes van Nijntje. Is Planckendael een aanrader?
  En wat is dat met kindertjes en vroeg (belachelijk vroeg!) wakker worden? Om dan om 8 uur alweer doodop te zijn. Zucht…
  Ook hier was het veel tijd doorbrengen samen, en zien hoe snel alles evolueert. Ons dametje spreekt nu al zinnen van drie woorden. De dag dat ik ‘sjjt’ zal zeggen is niet meer veraf, ik voel het! En nu heeft ons dametje twee ouders die na hun verlof vermoeider terug aan het werk zijn gegaan. Al een chance dat ze zo schattig zijn, en dat je er zo veel liefde van krijgt! 😀

 • Pin It on Pinterest