Gebeurd

Wat extra kleur in mijn vlecht

Ik heb zo van die obsessies die weken, maanden en zelfs jaren in mijn hoofd kunnen zitten. Dat kan gaan van een bepaald product dat ik zou willen kopen, maar waarover ik dan eeuwig blijf twijfelen tot een land dat ik wil bezoeken of zelfs een experiment dat ik met mezelf zou willen doen. Met mijn uiterlijk bijvoorbeeld. 

Begin 2017 publiceerde ik hier een blogbericht over mijn osbessesies van het moment. Eén van de obsessies waar ik naar verwees waren underlights. Bij underlights verf je een deel van je haar in een knalkleur, maar omdat dat deel onder de rest van je haar komt te zitten, valt het niet op, tenzij je je haar in een staartje doet of opsteekt. Ooit, ooit wil ik iets opvallends doen met mijn haar. Je weet wel, iets anders dan ros zijn. Alsof dat nog niet opvallend genoeg is. Ahum. Kuch. Maar echt. Ooit wil ik full blown mermaid hair. Alleen ben ik niet zo’n durfal als het op uiterlijke zaken aankomt. 

Een hele tijd geleden ontdekte ik dat L’Oreal een hele lijn tijdelijk haarkleuringen heeft. Ze hebben producten op de markt die je haar kleuren, maar waarbij je de kleur al na eens wasbeurt kan uitspoelen. En ze hebben ook producten die ietsje langer blijven zitten. Zo’n 7 à 14 wasbeurten, zeggen ze. Ideaal dus voor mensen die niet zo’n grote durfals zijn en kappers liever zo lang mogelijk vermijden. Mensen zoals ik dus met andere woorden. 

Ergens begin juni kocht ik zo een haarkleuring die er na een wasbeurt al uitging. Knalroze, want waarom ook niet? En ik was verkocht. Zo een beetje extra kleur in mijn vlecht zorgde voor een feestelijk gevoel. Dus deed ik mijn research naar de semi-permanente kleuringen die een tweetal weken zouden blijven zitten. Ik ontdekte dat niet iedereen even tevreden was met het product, want in sommige gevallen sloeg de kleuring groen uit. Groen. En de kleur was er met geen stokken uit te krijgen, zo bleek. Jikes. Eerst dacht ik dat het vooral blondines waren die met dit probleem te maken kregen, maar ook brunettes hadden het vlaggen. Over roodharigen vond ik bijzonder weinig informatie als het aankwam op haar dat opeens groen uitsloeg. 

Ik besloot het er uiteindelijk gewoon op te wagen en te gaan voor een kleur die misschien niet zo heel uitgesproken was. Eigenlijk wilde ik graag het turkoois proberen, maar ik besloot met een iets veiligere kleur te beginnen en koos voor de kleur burgundy. Uiteraard bleef het doosje gedurende een paar weken onaangeroerd in de badkamer liggen, want zo ben ik dan wel weer. Ik lieg niet als ik zeg dat ik geen durfal ben, lieve mensen. Maar uiteindelijk ging ik er twee weken geleden mee aan de slag. Voorzichtig. Dat spreekt voor zich. 

Ik besloot een grote lok te kleuren zodat ik een hint van kleur zou krijgen in mijn vlecht. En ja, ik draag mijn haar doorgaans in een vlecht. Het is momenteel te lang om er iets anders mee aan te vangen, maar naar de kapper gaan zie ik ook niet zitten, want kappersfobie en al. Dus it is what it is. Soit. En zo geschiedde. Ik kleurde een deel van mijn haar burgundy. En het sloeg niet groen uit, wat mooi meegenomen is natuurlijk. Achteraf gezien had ik waarschijnlijk nog meer product mogen gebruiken, want de kleur was aanwezig, maar niet in your face. Het was subtiel. Hoewel ik het duidelijk kon zien, viel het nauwelijks iemand op. Waarschijnlijk had dat wel wat anders geweest als ik turkoois in mijn haar had gekapt. Uhu. Al bij al was ik heel tevreden met het resultaat. 

Op de doos staat vermeld dat de kleur iedere wasbeurt vervaagt. Ik was mijn haar om de twee à drie dagen. Het zit er nu een kleine twee weken in en je kan het nog zien zitten als je weet waar je moet kijken. Het is van subtiel naar héél subtiel vervaagt. Ik laat het nog wat verder vervagen en intussen denk ik na wat het volgende is wat ik met die semi-permanente kleuring wil uitspoken. Misschien nog een keer hetzelfde maar met meer product zodat het wat feller is? Misschien wat gekleurde highlights doorheen mijn haar? Misschien een soort van ombre? Wie zal het zeggen. Er zit in ieder geval nog meer dan genoeg product in de tube om nog eens wat te experimenteren. 

Zo een semi-permanente haarkleuring is waarschijnlijk een kleine stap voor de gemiddelde beauty guru, maar een grote stap voor mij én weer een stapje dichter bij mermaid hair. Beetje bij beetje, stapje voor stapje. Ooit. Ooit loop ik rond met de zotste kleuren in mijn haar. Mark my word. 

You Might Also Like

 • Olga

  Girl! Ik ben precies zo. Kappersfobie en al. Dik een jaar geleden voor het laatst geweest gok ik zo. En ik wilde ook roze haar! Ik gebruik een gekleurde conditioner/verf achtig spul. Dat is een beetje een gedoetje onder de douche, máár de kleur blijft daardoor wel fel en mooi! Eerst haar haddoek droog maken, dan met handschoentjes aan t spul erin wrijven. Even in laten trekken, uitspoelen, een handdoek roze maken tijdens het afdrogen et voilá! Roze haar zonder kapper. Het is van revlon en het heet nutri color. Dikke aanrader!

 • Goofball

  Mooi, het mag inderdaad ietsje opvallender nog.

  Ik heb geen kappersfobie, maar zou vooral niet zelf aan de slag durven met producten in de vrees dat vooral ik er een complete chaos zou van maken.

 • Lotte D'haene

  Ik wilde echt heel lang lichtroze haar. Op een bepaald moment ging ik raad vragen aan mijn kapper (waar ik wel regelmatig te vinden ben), maar zij raadde het echt af. Ik heb van mezelf al een nogal speciaal soort blonde haarkleur, waar ik zeer trots op ben, en ze zei me dat het daarna zeer moeilijk zou zijn om mijn eigen haarkleur opnieuw te zien. Dat was genoeg voor mij om het nooit meer te willen doen. Enfin, ik droom er nog altijd van, maar het zal waarschijnlijk nooit gebeuren.

 • Ann-Katrien

  Ik kocht color butter van Joico bij de kapper. Zo makkelijk en mooi om tijdelijk een extra kleurschakering in mijn haar te hebben. #zelfbestaald hoor.

 • zwartraafje

  Zo herkenbaar. Ik liet begin dit jaar mijn grijze lokken voor het eerst camoufleren door mijn haar te laten verven. Voor het eerst in mijn leven en ik vond dat dus super spannend. Ok, het zijn gewoon enkele lokken die in een iets lichtere tint werden gekleurd vermits ik een zo natuurlijk mogelijk effect wilde. (lees: niemand heeft door dat mijn haar geverfd is maar het grootste deel van die blinkende grijze highlights waren wel verdwenen). Deze shampoo’s heb ik ook al een tijdje in het oog. Het lijkt me wel leuk voor een dagje F.A.C.T.S. of zo. Zolang het er maar meteen uit gaat met het wassen.

 • Leen

  Toen ik 17 was heb ik mijn haar eens knalrood geverfd met zo van die kleurenshampoo. Heerlijk vond ik dat! En stiekem zou ik dat wel eens opnieuw willen doen 🙂 🙂

  • Kathleen

   Eéntje voor na het trouwfeest? 😉

  Pin It on Pinterest