Gebeurd

Ik beken

Ik zag deze tag (of stokje voor de old skool bloggers onder ons) opduiken bij Evi en het leek me wel een leuke om hier over te nemen. De ‘ik beken’ tag werd in het leven geroepen door Kim en het draait allemaal om zes stiekeme genoegens en verborgen eigenschappen. We zijn allemaal een beetje voyeur, dus ik dacht dat jullie deze wel zouden appreciëren.

Hoe zag ik er uit als puber?
Oh boy. Ik ben nooit moeders mooiste geweest en de puberteit zorgt altijd voor wat extra awkwardness. Doorheen het middelbaar heb ik mijn haar laten groeien. Ik ben begonnen met een kort kapsel, ging toen over op twee staartjes die meer weg hadden van verfborstels en vervolgens schakelde ik over op een hippiekapsel om u tegen te zeggen. Dat laatste is eigenlijk nog altijd aanwezig. Ergens rond mijn veertien kwamen daar dan nog een keer blokjes bij op mijn bovenste rij tanden en uiteraard begon ik rond die tijd ook full time te brillen. Gooi daar nog een keer heel veel oversized kleren en de nodige acné bij en je hebt zo’n beetje je standaard nerd. Yup. Ik ga nog steeds door het leven als standaard nerd, maar gelukkig iets minder awkward dan toen. Ik probeer mezelf ervan te overtuigen dat ik gewoon ben zoals een goede wijn en dat ik net zoals een goede wijn, alleen maar beter wordt met de jaren.

Van welke muziek hou ik?
Ik hou heel hard van muziek met heel veel sfeer. Sigur Ros is by far mijn favoriete muziekgroep, dat heeft deels met mijn jaar in IJsland te maken, maar vooral met hun muziek. Ook soundtracks passeren hier regelmatig de revue. Dat gaat van puur instrumentale soundtracks tot alle soundtracks van Disney films. Ik weet dat heel veel ouders de soundtrack van Frozen te mijden als een pest, maar bij mij staat die met de regelmaat van de klok op. Sja.

En dit zou niet de ‘ik beken’ tag zijn als ik niet een pittig weetje beken, hoewel ik het er hier al een keertje eerder over heb gehad. Ik heb wel een stevige boon voor reggaeton. Dat is zalig om op te zetten en dan gewoon keihard door te werken.

Kleine bekentenis tussendoor, als ik dan toch aan het opbiechten ben geslagen. Gisteren nog kocht ik de dvd van Grease 2 omdat ik dat een betere film vind dan het eerste deel ook al is dat eerste deel een pak bekender en geliefder. Hoogstwaarschijnlijk ben ik één van de weinigen die die mening heeft, maar pfuh. Maakt niet uit. You do you en al. Voila. Gratis en voorde niets een bonus bekentenis erbij!

Waar ben ik fan van?
Van zo veel dingen! Ik ben iemand die héél snel héél enthousiast wordt over bepaalde zaken. Volgens mij is dat wel vrij duidelijk als je hier al even meeleest. Dat gaat van boeken tot films tot andere illustratoren tot de nieuwste IKEA catalogus (en IKEA op zich) tot een nieuwe smaak ijscrème tot interessante ondernemers tot YouTube tot keukentoestellen die je beloven je leven makkelijker te maken tot DIY tot tiny houses tot bepaalde auteurs tot de laatste nieuwe gadgets tot Netflix tot zoveel dingen. Te veel om op te noemen.

Waar weet ik nu echt niks van af?
Waar ik doorgaans niet al te veel over weet zijn de exacte wetenschappen zoals fysica, chemie en wiskunde. Ik weet er een beetje over omdat Het Vriendje een aantal YouTube kanalen volgt die met wetenschap te maken hebben, maar dat is het zo’n beetje. Die zaken zeggen me weinig.

Oh en Vlaamse televisieshows en BV’s, wegens geen kabelaansluiting. Ik ken Simoneke van Thuis en Jani and that’s it. De kans dat ik ooit een BV los voorbij loop, is zeer zeer zeer reëel. Ik vind dat eigenlijk geen groot gemis in mijn leven om eerlijk te zijn.

Wat weten maar weinig mensen van mij?
Dat is een vat vol tegenstrijdigheden ben en dat dat mijzelf soms écht op mijn zenuwen werkt. Zo wil ik graag veel vrienden hebben en lekker sociaal zijn, maar ben ik eigenlijk toch ook heel graag alleen. Zo werk ik heel graag heel hard, maar hang ik ook heel graag de lamzak uit waardoor ik een deadlineridder ben. Zo eet ik al eens graag vlees, maar heb ik heel veel moeite met dierenleed. Om maar een paar voorbeelden te geven. Ik probeer dus heel vaak de gulden middenweg te zoeken, zodat ik niet helemaal doordraai. Bon, zelfkennis is het begin van alle wijsheid, toch?

Wat kijk ik stiekem op tv?
Zoals jullie ongetwijfeld weten, hebben wij geen kabelaansluiting. Dus ik kan niet stiekem naar Thuis, Dancing with the Stars of Temptation Island kijken. Nope. Wat ik dan wel regelmatig een keer doe, is een zeemzoete film opzoeken op Netflix en daar naar kijken. Ik zag onlangs nog To All the Boys I’ve Loved Before en *smelt*. Schoontje. Schoontje.

Zin om zelf even in de biechtstoel te kruipen? Neem het stokje gerust over op jouw blog en laat het even weten in de reacties. Dan kom ik even piepen. 😉

You Might Also Like

 • Liese

  Haha onze ‘wat weten maar weinig mensen van mij’ is redelijk gelijklopend zo te zien! https://shoutyourheartout.com/2018/09/03/ik-beken/

 • fieke

  Ja, leuke tag! Ik ga deze misschien ook overnemen, kwestie van toch te proberen één vier-op-een-rij te halen deze maand 🙂

 • Isa

  Wat ben ik blij dat ik niet als enige de hoogdag vier dat de ikea catalogus in de bus zit. WHICH WAS THIS WEEK WHOEHOE!

 • IJgenweis

  Net ook mijn bekentenissen gedaan, weg met de comfortzone ?

 • Evi

  Wat fijn dat je deze tag over nam! En dat van die BV’s is herkenbaar 🙂 Buiten een paar acteurs uit THuis ken ik er ook bitter weinig 🙂

 • Pin It on Pinterest