Zes op zaterdag

Zes op zaterdag

Tijdens de week spendeer ik best wel wat tijd op het internet (hallo understatement van het jaar). Ik werk online, maar lees ook heel wat interessante artikels, kijk ongelofelijke filmpjes, luister naar de meest fantastische podcasts en denk vaak: “Amaai, dat moet iedereen zien/lezen/horen/…”. 

Iedere zaterdag wil ik zes links met jullie delen. Dat kan een beetje van alles zijn: iets dat mijn aandacht trok in de media of het nieuws, trailers voor de laatste nieuwe reeks op Netflix of wie weet zelfs een comment die mij luidop deed lachen. De sky is the limit en al. Dus hierbij voor het eerst de zes op zaterdag. Zes links op de zesde dag van de week. 

Gekeken: Stay Here op Netflix

Ik ben een sucker voor make over programma’s. Een aantal jaar geleden riep ik met de regelmaat van de klok “Move! That! Bus!” naar mijn scherm en daarna is het nooit meer goedgekomen, vrees ik. Dus toen ik zag dat Netflix een eigen make over progamma had, sja, dan kon ik niet anders dan zoveel mogelijk afleveringen op korte tijd te bingewatchen toch?

In Stay Here ligt de focus op vakantiewoningen en dan vooral het soort dat je op AirBnb kan vinden. Een interieur designster en een marketing guru gaan aan de slag met een aantal vakantiewoningen die wel wat extra liefde kunnen gebruiken. De een zorgt ervoor dat het pand ontzettend aantrekkelijk wordt, de ander zorgt ervoor dat het pand gevonden wordt door meer potentiële huurders. Er zitten geweldige woningen tussen: een woonboot in Seattle, een riante villa in Palm Springs helemaal in jaren 70 stijl,… En ze maken er echt pareltjes van! Zalig gewoon. 


Geluisterd: Couple’s Therapy met Casey Neistat en Candice

Ik ben, net zoals de helft van de wereld, fan van Casey Neistat. Zijn YouTube kanaal is één van de weinigen dat ik probeer zo goed mogelijk te volgen. Een paar maanden geleden startte hij een podcast samen met zijn vrouw Candice, die eigenlijk een hele straffe madame is. Toen de podcast startte zat ik ergens diep in de loopgraven van het jonge ouderschap, dus het werd nu de hoogste tijd om wat schade in te halen.

En man, wat een zalige podcast. Het komt er eigenlijk op neer dat Casey en Candice praten over hun relatie, maar tegelijk ook over relaties in het algemeen. Het is zo eerlijk, grappig en soms akelig herkenbaar dat het gewoon een must is om naar te luisteren. 


Gelezen: De maffia smokkelt nu babypaling: even lucratief als cocaïne, maar met een pakkans van bijna nul

Ik deelde deze link al op de Verbeelding Facebookpagina, maar ik wil dit artikel toch nog wat extra liefde geven hier. Ik heb absoluut niets met vissen, wist zelfs niet wat glasaaltjes waren, maar heb dit artikel over paling (paling begot!) met héél veel fascinatie gelezen. Dus als je even tijd hebt, lezen die handel!


Geluisterd: This is: Hans Zimmer

Bon. Ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik hou van een goede soundtrack en Hans Zimmer is de meester der soundtracks. Op Spotify kan je de playlist This is: Hans Zimmer vinden. Een soort van best of, hoewel ik vind dat er toch nog een paar geweldige nummers ontbreken. En ja, dit blogbericht werd geschreven terwijl ik naar die playlist luister. Dat spreekt voor zich. 


Gezien: de zeemeerminillustraties van @vskafandre

Julliet Marillier, je weet wel, één van mijn favoriete auteurs, deelde deze illustraties op haar Facebookpagina en ze zijn zo mooi. Zo zacht en lief. Ze linkte door naar de Instragrampagina van @DrawingTheSoul waar je de reeks illustraties na elkaar kan bewonderen, maar eigenlijk zijn ze van @vskafandre. Een aantal van de zeemeerminillustraties zijn te koop in haar shop en ik overweeg op termijn toch wel zo’n illustratie te kopen, want hoe geweldig zijn die eigenlijk wel niet?! Man, ik wou dat ik overweg kon met waterverf. 


Gelezen: Why fiction is suddenly swimming with mermaids

En als we het dan toch over zeemeerminnen hebben: het was me zelf al opgevallen dat er verdacht veel zeemeerminnenboeken aan het verschijnen waren de afgelopen maanden. Ik kocht er zelfs twee op korte tijd. En blijkbaar ben ik niet de enige bij wie dat was opgevallen. Op de Goodreads blog verscheen er een artikel rond. Ik gok dat vooral dit er veel mee te maken heeft: “We, the Splash generation, shared our bathtubs with red-haired Ariel dolls”, maar de auteur haalt nog een paar interessante argumenten aan. 

You Might Also Like

  • Jan

    Ook fan van Couple’s Therapy hier 🙂

  • Miss Pixie

    Die kijktip noteer ik! Tijdens mijn studies heb ik op kot alle seizoenen van Extreme Makeover home edition gezien (inclusief traantjes gelaten).

  • zwartraafje

    Wij zijn hier ook fan van Hans Zimmer. Ik heb eerder deze week nog tegen manlief gezegd dat er eind maart in Brussel een Hans Zimmer Symphonic Celebration is. Mocht je er ook een keer life van willen genieten.

  • Pin It on Pinterest