Gelezen

The Trials of Morrigan Crow

Via alle mogelijk kanalen en van alle kanten hoorde ik dat The Trials of Morrigan Crow geweldig was. Het was een beetje Harry Potter, maar toch niet helemaal. Hoewel heel wat boeken tegenwoordig de stempel “de nieuwe Harry Potter” krijgen, is dat meestal lang niet zo. Maar dit boek klonk zo geweldig dat het wel eens waar kon zijn.

Dit blogbericht bevat affiliate links. Dat wil zeggen dat ik daarvoor een miniscuul bedrag krijg als jij via een link iets koopt. Op die manier kan ik na een aantal maanden weer een nieuw boek kopen om te recenseren. Yuy!

Morrigan Crow is een vervloekt kind omdat ze geboren werd op Avondstond. Overal waar ze komt, loopt er van alles mis. Daarnaast is ze gedoemd om te sterven op haar elfde verjaardag. Maar vlak voor haar verjaardag, krijgt ze de kans om de dood te ontlopen. Samen met een kleurrijke man, Jupiter, vlucht ze weg naar Nevermoor. Daar blijkt dat Jupiter haar heeft aangemeld om mee te doen aan de proeven om toegelaten te worden aan het Wondergenootschap.

Intussen snap ik helemaal waarom ze deze reeks “de nieuwe Harry Potter” noemen. Ik weet niet of het ooit zo groot gaat worden als het geesteskind van J.K.Rowling, maar het is iets apart. Iets wat je niet iedere dag tegenkomt, in a good way. Ja, er zijn gelijkaardige elementen als Harry Potter, dat zeker wel, maar het is toch anders. Anders en uniek. Het was zo ontzettend fijn om me nog een keer onder te dompelen in een wereld die zo tot leven kwam en die helemaal klopte.

Net als in Harry Potter krijg je een hele set kleurrijke personages die elk zo een beetje hun quirks hebben. Fen, de Magnificat. Jupiter, de eigenaar van het hotel waar Morrigan gaat wonen en tevens een lid van het Wondergenootschap. De mysterieuze Wondersmid. Daarnaast zijn de settings en de wereld op zich ontzettend uniek. De hotelkamer waarin Morrigan verblijft lijkt zelf een beetje te leven, net zoals het hele hotel op zich. De proeven die Morrigan en haar nieuwe beste vriend moeten doorstaan. Het is een wereld waar ik nog lang in wil vertoeven en waar ik nog veel van wil ontdekken.

Daar waar Harry Potter heel eigen thema’s aansnijdt, gaat het in dit boek over een heel ander soort thema’s. Morrigan die vreest om uit Nevermoor gezet te worden als ze niet toegelaten wordt aan het Wondergenootschap en zo dan toch nog gedoemd zou zijn om te sterven. Het komt een aantal keer aan bod en is een grote drijfveer voor Morrigan om verder te doen met de proeven. Ik denk dat het jongeren duidelijk kan maken hoe eng het wel niet kan zijn om terug te gaan naar een land waar je bent weggevlucht. En dat werkt zeker wel op die manier.

Dus ja. Laten we zeggen dat het in hetzelfde genre als Harry Potter past, maar dat Morrigan zeker los gezien mag worden van Harry. Ze zouden wel dikke vrienden zijn, daar ben ik zeker van. En ik ben ontzettend benieuwd hoe deze reeks gaat verder gaan. Als ik het goed heb verschijnt het tweede deel al in oktober, dus zo lang moet ik niet meer wachten.

The Trials of Morrigan Crow is uitgegeven in het Nederlands onder de titel “Nevermoor: Morrigan Crow en het Wondergenootschap”. Je kan het boek vinden in de betere boekhandel of online via onder andere Bol. Daar betaal je €16,99 voor de papieren versie en €5,99 voor de digitale versie.

You Might Also Like

  • kruimel

    oh, die heb ik deze zomer ook met veel plezier gelezen. Aanradertje en nu aftellen naar oktober

  • zwartraafje

    Ik was al benieuwd naar jouw recensie. Het boek mag blijkbaar nog steeds op mijn Wil ik lezen-lijst blijven staan. Ik durf het echt niet meer over lijstJE te hebben want die lijst blijft maar groeien alsof ik hem elke dag roze korrels geef of zo.

  • Pin It on Pinterest