Zes op zaterdag

Zes op zaterdag

Tijdens de week spendeer ik best wel wat tijd op het internet (hallo understatement van het jaar). Ik werk online, maar lees ook heel wat interessante artikels, kijk ongelofelijke filmpjes, luister naar de meest fantastische podcasts en denk vaak: “Amaai, dat moet iedereen zien/lezen/horen/…”.

Iedere zaterdag wil ik zes links met jullie delen. Dat kan een beetje van alles zijn: iets dat mijn aandacht trok in de media of het nieuws, trailers voor de laatste nieuwe reeks op Netflix of wie weet zelfs een comment die mij luidop deed lachen. De sky is the limit en al. Zes links op de zesde dag van de week.

Gekeken: Sierra Burgess is a Loser

Bekentenis van de dag: ik kijk graag trailers. Dus ik hou het YouTube kanaal van Netflix in het oog om te zien wat zij allemaal binnenkort lanceren en soms bingewatch ik daar trailers. Een tijdje geleden viel me de trailer van Sierra Burgess is a Loser op. Een tiener romantische komedies met Barb van Strangers Things in de hoofdrol. Ik zette het meteen in mijn agenda om die film te zien, want het zag er helemaal mijn ding uit. Afgelopen week werd ik geveld door een vierentwintig uur beestje en kon ik meteen die film kijken. En man. Man. Wat een heerlijke, melige film over liefde en vriendschap. En catfishen. Dat ook. De film is eigenlijk een moderne versie van Cyrano. Het is allemaal een beetje in de stijl van die zeemzoete jaren tachtig films gemaakt (denk: Sixteen Candles, Pretty in Pink,…) en heeft een bangelijke soundtrack die ook heel eighties aanvoelt, met die typische synthesizer sound. Soit. Voor mij volop een schot in de roos, zowel de film als de soundtrack.

Geluisterd: de soundtrack van Sierra Burgess is a Loser

Op repeat. Yup. Ideale werkmuziek ook, zo blijkt.

Gekeken: To All The Boys I’ve Loved Before

Als we het dan toch over zeemzoete tiener romantische komedies hebben, dan is er dit zeker eentje dat niet mag ontbreken. Toeval of niet: de mannelijke love interest in deze film is dezelfde acteur als die in Sierra Burgress is a Loser. Ha! Dus dat was wel effe een mind fuck voor mij, maar ook van deze film genoot ik met volle teugen. Als ik eerlijk moet zijn, had ik het meer voor Sierra dan voor Lara Jean, maar de twee films zijn eigenlijk wel heel cute en ideale films voor als je ziek in bed ligt.

Gekeken: We Quit Sugar For A Month, Here’s What Happened

Valt het op dat ik deze week veel heb gekeken? Dat vierentwintig uur beestje had me stevig te pakken. Maar deze wilde ik toch zeker ook wel even vermelden. Het verscheen tussen mijn YouTube suggesties. Een filmpje over minder suiker eten. Dat is natuurlijk wel mijn da-da. Ik verwachtte een ietwat serieus, semi-wetenschappelijk onderbouwd filmpje, maar het bleek een soort van experiment te zijn van een man en zijn vrouw. En het is een geweldig filmpje. Het monteerwerk is helemaal on point. En de humor. Dé humor! Helemaal mijn ding. Ik heb de mens zijn andere filmpjes meteen ook gekeken en ben hem beginnen volgen op alle mogelijke social media kanalen. Fingers crossed dat hij nog meer van die geweldige filmpjes maakt, want ik ben verkocht!

Gelezen: Horizontaal – Dagboek van een uitgestrekte zwangerschap

Lange recensies schrijven over graphic novels doe ik eigenlijk zelden of nooit hier en toch lees ik best wel wat knappe dingen. Onlangs was ik keihard aan het twijfelen om Horizontaal te kopen, want het is geïllustreerd door Jan Bosschaert en Jan Bosschaert is één van mijn favorieten. Uiteindelijk liet ik de graphic novel liggen, maar toen ik gisteren in de bibliotheek was, lag daar een exemplaar! Hoera! Lang leve de bib! Dus nam ik het mee en las het in één ruk uit. Ik ben eigenlijk nog niet veel graphic novels tegengekomen rond zwangerschappen, hoewel er daar ongetwijfeld wel meer van zijn. Het is soms een beetje verwarrend verteld omdat het niet chronologisch is en toch, toch leef je mee met de personages. Ik kus mijn twee pollekes dat ik nooit heb moeten plat liggen tijdens mijn zwangerschap, want ik had ongetwijfeld een moord of twee gepleegd.

Gekocht: Fisher Price controller

We hebben een PlayStation die we gebruiken als media center. Dus als we een film kijken, een serie bingewatchen op Netflix, muziek luisteren,… dan gebruiken we daarvoor meestal de PlayStation. Daarmee dat de controller meestal in de buurt van of zelfs in de zetel ligt. En zo’n controller heeft héle leuke knopjes voor kleine vingertjes. Alleen duwen die kleine vingertjes op de verkeerde moment op die knopjes. Iemand maakte het een beetje té bont, dus kocht ik eerder deze week een speelgoed controller als afleidingsmanoeuvre. So far, so good. Eens benieuwd hoe lang het gaat duren voor Het Meneertje doorheeft dat het niet hetzelfde is.

En dan ook nog even dit: je kan weer een boekenbon van €5 aanvragen op www.kooptijdvooreenboek.be. Je bon is een maand geldig en je krijgt €5 korting bij aankoop van minstens €20 aan boeken. Meer info kan je op de site vinden.

You Might Also Like

  • Kim

    Bedankt voor de boekenbon-tip! Meteen ingevuld! WoopWoop!

  • Pin It on Pinterest