Zes op zaterdag

Zes op zaterdag

Tijdens de week spendeer ik best wel wat tijd op het internet (hallo understatement van het jaar). Ik werk online, maar lees ook heel wat interessante artikels, kijk ongelofelijke filmpjes, luister naar de meest fantastische podcasts en denk vaak: “Amaai, dat moet iedereen zien/lezen/horen/…”.

Iedere zaterdag wil ik zes links met jullie delen. Dat kan een beetje van alles zijn: iets dat mijn aandacht trok in de media of het nieuws, trailers voor de laatste nieuwe reeks op Netflix of wie weet zelfs een comment die mij luidop deed lachen. De sky is the limit en al. Zes links op de zesde dag van de week.

Gemaakt: Kleintje

Ik krijg nog zo vaak de vraag: “Wanneer ga je terug Kleintjes beginnen tekenen?”. De afgelopen jaren is daar eigenlijk niet zoveel tijd voor geweest, maar dankzij Patreon en mijn geweldige patronnekes, is die er nu wel. Tot nu toe kregen zij op niet-al-te-regelmatige basis een Kleintje voorgeschoteld en een aantal van die stripjes ga ik nu ook delen met de rest van de wereld. Voorlopig ga ik de website geen nieuw leven in roepen, maar kan je de stripjes vinden via de Facebookpagina. Of via Patreon natuurlijk. Daar krijg je ze als allereerste te lezen. Daarnaast zit er helemaal geen regelmaat in, dus verwacht niet om de x dagen een update. Maar nu kunnen jullie dus niet meer zagen achter Kleintje, want ze is terug. Nah!

Gekeken: Mary Poppins Returns (trailer)

Er komt een vervolg op Mary Poppins. Het is zeker niet mijn favoriete Disney film, maar het is wel een geweldige klassieker waar ik altijd heel hard van heb genoten. Hoewel ik niet helemaal zeker ben of de film wel een vervolg nodig had, ziet de trailer er wel interessant uit. Interessant genoeg om mij enthousiast te maken. Lin Manuel Miranda zit daar ongetwijfeld voor iets tussen, want die man zijn muziek voor Moana was toch wel een dikke voltreffer. Dus ik ben benieuwd welke rol hij speelt in deze film, zowel acteergewijs als muziekgewijs.

Gelezen: Massale respons op VTM-programma: zondag openen meeste gemeentehuizen voor orgaandonatie

Zoals jullie ongetwijfeld wel weten, hebben wij hier ten huize Verbeelding geen kabelaansluiting. We kunnen dus geen VTM kijken, maar blijkbaar loopt daar momenteel een programma Make Belgium Great Again. Ik las dit artikel waarin te lezen stond dat in dat televisieprogramma werd opgeroepen om jezelf te registeren als orgaandonor. Hoewel deze week helemaal in teken van Life List Nummertje 44 stond, vinkte ik een aantal jaar geleden Nummertje 79 af: officieel orgaandonor worden. Ik wil iedereen hierbij nog een keertje aanmoedigen om hetzelfde te doen. Spring eens binnen bij je gemeentehuis (misschien zelfs deze zondag!) en breng die kleine formaliteit die mensenlevens kan redden in orde.

Gekeken: For her

Ik volg Peter McKinnon al een hele tijd. Zijn kanaal is ontzettend gegroeid de afgelopen maanden, maar hij maakt dan ook geweldige content. Zelf ben ik hem beginnen volgen om meer te leren over Premiere Pro, maar tegenwoordig maakt hij naast tutorials ook vlogs en deze week verscheen er een prachtig mini-filmpje over zijn dochtertje. Die zie je nooit in zijn vlogs. Zelfs in dit filmpje waarin ze een hoofdrol speelt, zie je nooit haar gezichtje en blijft haar privacy gerespecteerd. Toch is het een geweldig mooi en hartverwarmend filmpje. Zelf zit ik de laatste tijd met de vraag wat ik met de privacy van Het Meneertje moet doen. Ik plaats zijn foto’s regelmatig op social media, maar met zijn eerste verjaardag in zicht, begin ik me toch vragen te stellen of ik dat wil blijven doen. Dus het was heel fijn om te zien dat je toch nog hele mooie zaken kan maken met je kinderen in de hoofdrol zonder hun privacy op het spel te zetten.

Gelezen: Retailer Orla Kiely ceases trading on cash crunch

Maandag las ik een artikel dat Orla Kiely gestopt is met de verkoop van producten. Orla Kiely is een Ierse ontwerpster die vooral bekend staat omwille van haar kleurrijke motiefjes die geïnspireerd zijn door de jaren zeventig. Als je één van de producten ziet met zo’n motief er op, dan herken je het meteen als Orla Kiely. Ze had verschillende winkels en won verschillende awards, maar blijkbaar is retail een bitch momenteel en vreet het geld. Dus sloot ze haar winkels, zowel de fysieke winkels als haar online winkel. Best wel vreemd om dat bericht te lezen, want het was een ontwerpster waar ik ontzettend naar opkeek, zowel designgewijs als businessgewijs. Het lijkt altijd goed te gaan, maar je weet toch nooit wat er achter de schermen leeft, zo blijkt.

Gekeken: Arrival

Ik ben heb iets met films en series waarin taal centraal staat. De reeks rond de Unabomber en hoe ze hem aan de hand van zijn taalgebruik uiteindelijk konden pakken, is er eentje dat me nog lang zal bijblijven. En Arrival ook. Een linguist en een wetenschapper worden door het leger ingeschakeld nadat er op twaalf plekken over heel de wereld ufo’s landen. Aan de hand van symbolen leren ze uiteindelijk met de buitenaardse wezens communiceren. En hoewel het een science fiction film is, is het niet je typische science fiction. Het gaat meer over communiceren, over luisteren en willen luisteren, over het leven. Op het einde was ik aan het janken gelijk een klein kind, maar bon. Ik ga hier geen spoilers plaatsen, maar laten we het erbij houden dat het even moeilijk wordt als je kinderen hebt.

You Might Also Like

  • Nina

    Tom de Cock van MNM plaats ook regelmatig foto’s van zijn dochter, maar nooit haar gezicht.

    Ik vrees dat ik er zelf te weinig over nadenk.

  • Isa

    ik post nooit foto’s waar krullenbol herkenbaar opstaat. Dat is een bewuste keuze. Ik weet dat het tegenargument vaak is dat kinderen van nu daar later om gaan lachen, om ons gevoel van privacy, maar better safe than sorry. Het is zijn gezicht – zijn keuze. Al kijk ik ook liever naar een lief kindersnoetje dan naar een achterhoofd hoor dus ik snap het wel dat je die lieverd wilt delen met de rest van de wereld.

  • Pin It on Pinterest