Gemaakt

Een Halloween shirtje voor Het Meneertje

Ik weet dat heel wat mensen zich vragen stellen bij Halloween hier in ons belgenland. Dat is toch een Amerikaans gebruik en moeten we écht alles overnemen van de Verenigde Staten?! Liefst niet als het even kan. Hun president mogen ze houden. Halloween vind ik best wel leuk, maar zonder er in te overdrijven.

We haalden wat snoep in huis voor moesten er kinderen komen trick or treate’n en in de kringwinkel vond ik een grappige kandelaar met een spook. Mezelf verkleden leek me nét een brug te ver, maar op Instagram zag ik heel wat prachtige kostuums passeren van kinderen die de laatste dag voor de herfstvakantie vierden door verkleed naar school te gaan. Het Meneertje verkleed naar de crèche sturen leek me een beetje te veel van het goede, maar ik kon wel een knipoogje geven naar het feest bij uitstek voor monsters, heksen en spoken.

Ik kocht een shirtje met lange mouwen en wachtte uiteraard tot dinsdag 30 oktober rond kwart voor negen ‘s avonds om te beginnen aan het ontwerp en de uitwerking. Want zo ben ik dan wel weer. Jawel. Ik zag mezelf al bezig tot de vroege uurtjes, vloekend op de Silhouette Cameo en mijn strijkijzer, want zo gaan zulke projecten doorgaans. De Cameogoden plagen mij graag en stellen mijn geduld op de proef door op de gekste momenten foutmeldingen te doen verschijnen, mesjes te laten loskomen en wat nog niet. Maar deze keer niet. Volgens mij lagen de goden in kwestie al te ronken in een warm bedje of zo.

Ik ontwierp het spook in Illustrator op een paar minuten, stuurde het via Silhouette Connect naar mijn Cameo en van de eerste keer werd alles juist uitgesneden uit flock. Hoppa! Daarna moest ik nog aan het moeilijkste gedeelte beginnen. Toen ik laatst nog een aantal rompertjes van Het Meneertje aan het pimpen was, lukte het me niet om de ontwerpen er vlot op te strijken. Of ze kwamen los of ik zat met zichtbare sporen van lijmresten.

Maar de week voordien was ik samen gaan lunchen met de eeuwig sympathieke Kir en de eeuwig sympathieke B. Kir had als tip gegeven om het shirtje binnenste buiten te draaien en dan van binnenuit het ontwerp erop te strijken. Zo zit je strijkijzer meteen pak dichter bij de lijmlaag, maar zit er toch nog een stof, die van het shirtje zelf, ter bescherming van je strijkijzer tussen. Ik besloot het er op te wagen en duwde eerst het ontwerp wat vast langs de voorkant met een keukenhanddoek tussen het strijkijzer en het ontwerp. Zo kwam het ontwerp toch al wat vast te zitten aan het t-shirtmateriaal. Vervolgens draaide ik het shirtje binnenste buiten en streek langs die kant alles vast.

Uiteraard was mijn verbazing gigantisch toen ik het plastic beschermlaagje van de flock verwijderde en dat allemaal zonder enige probleem ging. Ik wist echt niet wat er gebeurde. Toen ik op de klok keek, was er vanaf de moment dat ik mij aan de computer zette om het spookje te tekenen tot de moment dat ik het beschermlaagje verwijderde, letterlijk een kwartier gepasseerd. Een kwartier. Ha! Take that Cameogoden.

Dus de volgende dag, op Halloween, kon Het Meneertje zijn begeleidsters van de crèche laten verschieten met zijn shirtje. Mission accomplished.

You Might Also Like

 • Unique Marieke

  Whoppa!! ????

 • zwartraafje

  Oh, die tip van het binnen uit strijken moet ik onthouden. Die dag voor de herfstvakantie zat ik met allerlei schattige heksen, spoken en monstertjes op de bus toen ik terug kwam uit Antwerpen.

 • Birgit

  Wat een superleuk shirt! Ga deze zeker onthouden voor halloween volgend jaar.

 • Goofball

  je praat chinees tegen deze niet creatieveling…cameos , flokken, … maar het ziet er wel leuk uit

 • Pin It on Pinterest