Gegeten

Een feestelijk drankje met appel en vlierbloesem

In september was er een grote boekenverkoop op de parking van de Britse winkel Stonemanor in Everberg. Aangezien we op een steenworp wonen van die winkel, besloten we er even te gaan neuzen.

De boekenverkoop was interessant, maar mijn buit was eerder beperkt. Terwijl ik nog aan het snuisteren was, trokken mijn twee mannen de winkel in om daar een beetje rond te kijken. Ik kocht uiteindelijk maar twee boeken en verliet de parking om op zoek te gaan naar het olijke duo. Toen ik bij de ingang van de winkel kwam, stond daar een dame aan een tafel vol met bekertjes. Aangezien ik geen alcohol drink, vraag ik doorgaans altijd even wat er in een drankje zit. Appelsap met bruiswater en wat vlierbloesemsiroop was het verdict.

Vlierbloesemsiroop? Hell yeah. Misschien weet je het, misschien ook niet, maar vlierbloesemsiroop dat is helemaal mijn ding. En dat drankje dat ik aangeboden kreeg? Ook helemaal mijn ding.

Toen ik Het Vriendje en Het Meneertje in de winkel vond op een afdeling die helemaal in een Halloweenkleedje gestoken was, had ik mijn bekertje nog vast.
“Lekker hé?” zei Het Vriendje die uiteraard ook zo’n proevertje achterover had geslagen.
“Heel lekker!” knikte ik “Misschien eentje om te maken op het verjaardagsfeestje van Het Meneertje,”

En zo geschiedde.

We experimenteerden op voorhand een beetje om de verhoudingen juist te krijgen, maar uiteindelijk bleek het heel eenvoudig te zijn om dit drankje te maken.

Je neemt een grote kan en vult die voor 1/3de met appelsap. Vervolgens vul die je verder met 2/3de bruiswater en doe je er een paar eetlepels vlierbloesemsiroop bij. The sweet spot voor ons lag rond de 3 à 4 eetlepels, maar veel hangt natuurlijk af van de concentratie van je vlierbloesemsiroop en dergelijke. Niet iedere vlierbloesemsiroop is hetzelfde. Daarna kap je er nog wat ijsblokjes bij en done! Meer moet dat niet zijn.

We hadden heel wat drank voorzien voor het feestje, maar het was duidelijk dat het appel/vlierbloesem drankje serieus in de smaak viel bij jong en oud, want we hebben er twee kannen van moeten maken en al de appelsap die we hadden in geslagen was zo goed als op. Oeps. Volgend jaar zorgen dat we nog wat meer appelsap in huis halen. En spuitwater, want dat is blijkbaar ook iets dat mensen graag drinken en dat we ten huize Verbeelding eigenlijk nooit in huis hebben.

You Might Also Like

 • Lies

  Ook een aanrader: appelsap met vlierbessensiroop (zonder bruiswater) opwarmen, heel gezond bij een verkoudheid!

  • Kathleen

   Oooh! Da’s een goeie tip, want ik zit hier tegenwoordig toch minstens een keer per maand met een verkoudheid (merci zoonlief en crèche beestjes).

 • Lize

  Bedankt om dit te delen, lijkt mij echt lekker.

 • Goofball

  Mijn oudste zoontje maakte op school vlierbessensiroop als vaderdagkado met de vlierbessen uit de schooltuin. Supercool en origineel kado!

 • Pin It on Pinterest