Gemaakt

De allereerste Verbeelding Kwartaalbox

Eerder deze week had ik het al over kerstmis in mijn blogbericht over Lijstjestijd en ik ga er weer over beginnen. Deal with it, mensen. Ik hou van kerstmis en ben er keihard naar aan het uitkijken. En nee, er staat nog geen kerstboom ten huize Verbeelding, maar er is misschien al een kerstbeeldeke of twee opgedoken. Hier en daar. Zo.

Op Patreon zijn er twee niveau’s waarop je me kan steunen: het $1 niveau en het $5 niveau. Beiden krijgen toegang tot extra content, maar de $5 patronnekes krijgen af en toe eens een extraatje via de post. Het oorspronkelijke plan was om iedere maand iets te maken en dat te versturen, maar dat bleek na een paar maanden gewoon niet meer haalbaar. Dus vroeg ik aan de mensen die me iedere maand voor $5 steunen wat zij zagen zitten. Ze vonden iedere maand een goodie bag ontvangen wel een leuk idee.

En zo geschiedde. Alleen werd het geen “bag” maar een “box”. De Kwartaalbox.

Ik denk dat al mijn $5 patronnekes hun kwartaalbox intussen wel hebben ontvangen (hoop ik, want met die stakingen van de post… jikes), dus eindelijk kan ik hier ook uit de doeken doen wat er daar zoal in zit. Het begon allemaal met een idee voor een stickerset. Voor zij die het niet weten: hallo, mijn naam is Kathleen. Ik heb de rijpe leeftijd van drieëndertig bereikt en ben nog steeds gek op stickers. Jawel. Ik wilde een kerstmisgerelateerde stickerset maken zodat ik die stickers zou kunnen gebruiken om kadootjes op te vrolijken en zo.

En toen escaleerde dat idee een beetje.

Eens de pinguïn illustraties waren uitgewerkt, begon ik aan alle mogelijke dingen te denken die ik daarmee kon maken. Véél. Heel veel. Ik heb mezelf moeten inhouden om niet te ver te gaan, want ik heb wel de neiging om mensen véél meer te geven dan nodig. Er was even sprake van een enamel pin te laten maken, maar de productietijd van zo’n pin is een paar weken en dat was niet meer haalbaar. Ik beperkte me tot de zaken die ik zelf thuis kon printen en maken met de Cameo en zaken die handig zijn om in huis te hebben om kerstkadootjes mee op te vrolijken. Uiteindelijk kreeg ik het nog in mijn bol om er dan ook nog eens kerstkaartjes bij te steken, want ja. Waarom ook niet?

Dus, in de eerste Verbeelding Kwartaalbox zit het volgende:

 • 1 stickerset van zes stickers (tussen de 5 en 8cm groot)
 • 8 labeltjes voor aan kadootjes of eventueel zelfs voor in de kerstboom te hangen
 • 15 van/voor stickertjes voor op kadootjes
 • 4 geschenkenvelopjes om kleine kadootjes/kadobonnen in te steken
 • 10 kerstkaarten (zonder envelop)

Op termijn wil ik natuurlijk een stapje verder gaan met die box, maar een mens moet ergens beginnen. Ooit. Ooit zal er potdekke een enamel pin in zo’n box zitten. Ooit. Maar voorlopig zijn het nog handgemaakte spulletjes.

Een paar weken geleden kreeg ik al de vraag of ik die pakketjes die ik per kwartaal verstuur ook op een andere manier zou aanbieden als een eenmalig ding, want “Voor mij voelt een eenmalige aankoop om een of andere reden minder ‘pijnlijk’ dan een abonnement.” schreef de persoon in kwestie. En dat kan ik begrijpen. Het antwoord is “ja”, je kan de box, de stickerset en de kerstkaarten apart kopen. Yuy! Wil je enkel de stickers om je bullet journal op te vrolijken? Be my guest. Heb je alleen maar nood aan een vijftal kerstkaartjes dit jaar? Daar kan voor gezorgd worden. Wil je de volledige inhoud van de box? Geen enkel probleem.

En met die kerstkaartjes, stickers en de rest van de inhoud van de kwartaalbox wordt het ongetwijfeld de mooiste kerst OOIT. Of toch op z’n minst de vrolijkste. Of schattigste. Eén van die twee.

You Might Also Like

 • Camille

  Zijn de labeltjes ook verkrijgbaar?

  • Kathleen

   Die zitten in de kwartaalbox, maar zijn niet apart verkrijgbaar.

 • lilith

  Heerlijk! Besteld, zie. 🙂 Mijn dochter gaat zo blij zijn. (en ik ook)

  • Kathleen

   Super! Wie wordt er nu niet blij van pinguïns hé? 😉

 • Emmely

  Super leuk! Wij versturen meestal nog wel wat kerstkaarten en helemaal mooi dat ik zo iemand van wie ik het blog graag lees steun.

 • Kim

  Yes!
  Ik zal meteen eens zo’n minder ‘pijnlijke’ aankoop doen 😉

 • Le petit requin

  Heerlijk ontwerp! De box bevat teveel opties voor mij, omdat ik graag zelf kerstcadeautjes versier en kerstkaartjes maak; blij dus dat je de kaartjes en stickers ook apart aanbiedt, want een paar reserves zijn altijd handig (en toffe, kleine ondernemers verdienen elke steun) 🙂

 • fieke

  Oeh, té leuk! Mijn spullen voor kerst heb ik al, maar ik moet dringend die patreon eens checken, want zoals Le Petit Requin hierboven schrijft: kleine ondernemers verdienen steun!

 • zwartraafje

  Oh, ik heb nu een beetje schrik om die link te openen want ik hou nog steeds ontzettend veel van stickers (bijna even verslavend als bladwijzers) en pinguins zijn gewoon altijd leuk.

 • Pin It on Pinterest