Gebeurd

De 17 van 2018

Aan het begin van het jaar maakte ik een lijst met zeventien doelstellingen voor het jaar 2018. Het leek me leuk om iedere maand een kleine update te geven zodat jullie, indien nodig, mij een schop onder mijn kont kunnen geven. Bekijk hier de originele 17 van 2018 lijst.

En veel updates hebben jullie de laatste tijd rond die lijst niet meer gekregen. Om eerlijk te zijn, heb ik het gewoon gelaten voor wat het was. Ik had de afgelopen maanden genoeg andere dingen aan mijn hoofd om ook nog een keer met een lijst van doelstellingen bezig te zijn die ik snel snel heb opgesteld aan het einde van vorig jaar. Maar het leek me toch interessant om nog eens terug te blikken op deze doelstellingen om na te gaan of ik er niet een paar per ongeluk nog heb kunnen schrappen.

 • Nummertje 1: Iedere dag een secondje maken van Het Meneertje. Ik probeer nog iedere dag een secondje te maken. Die secondjes zijn niet altijd even boeiend, maar het zijn secondjes. En binnenkort kan ik twaalf maanden aan secondjes achter elkaar plakken en heb ik een mooi jaaroverzicht. Hoe cool is dat wel niet?! Ik blijf balen dat ik dit niet ben beginnen doen sinds het begin van de geboorte van Het Meneertje, maar dit is natuurlijk ook al heel fijn om later op terug te blikken.
 • Nummertje 2: Een fotoalbum maken voor Het Meneertje. Ik bestelde afgelopen weekend 288 foto’s. Die zullen dit jaar nog aankomen, maar moeten uiteraard eerst in een album gestoken worden voor ik dit puntje goed en wel kan afvinken. Maar toch. Er zijn stappen ondernomen om dit puntje tot een goed einde te brengen.
 • Nummertje 3: Mijn rijbewijs halen. Done! Van de eerste keer en al.
 • Nummertje 4: Een bmi bekomen van 23. Ik ben in de buurt gekomen, maar toen ben ik weer beginnen emo-eten en ben ik weer flink wat kilo’s bijgekomen.
 • Nummertje 5: Een verjaardagstaart maken uit het Momufuku Milk Bar kookboek. We hebben belachelijk veel speculaastiramisu gemaakt dit jaar en kerstkoekjes de afgelopen weken, maar een verjaardagstaart is er niet van gekomen. Zelfs niet voor de verjaardag van Het Meneertje.
 • Nummertje 6: 12x naaien. Done! Met dank aan de naaiweekends hier en daar en kleertjes voor Het Meneertje die belachelijk snel in elkaar zitten. Ha!
 • Nummertje 7: 6x lezen uit de boekenkast. Ik heb wel een aantal boeken uit mijn boekenkast gelezen, maar ik denk niet dat het er zes waren. Als ik goed tel, zijn het er vier. Dat is uiteraard beter dan niets. Volgend jaar onderneem ik een nieuwe poging. Ik heb al even een inventaris gemaakt van de ongelezen fictie boeken in mijn kast en kwam op 183 uit. De non fictie moet ik nog verder inventariseren. Oeps. Kijk. Sommige mensen kopen schoenen, anderen kopen boeken. Ik val duidelijk in de laatste categorie. Ahum.
 • Nummertje 8: Minstens één Harry Potter boek opnieuw lezen, te beginnen met deel één als het even kan. Nope. Ik kreeg de box set voor mijn verjaardag van Het Vriendje, maar het lezen stond in het algemeen nogal op een laag pitje dit jaar. Maar het kriebelt wel om deze boeken opnieuw te lezen. Misschien een puntje om mee te nemen naar volgend jaar toe?
 • Nummertje 9: Mezelf een nieuwe garderobe aanmeten. Check. Het is een puntje dat ik al in februari kon afvinken en ik ben nog altijd heel tevreden met mijn nieuwe garderobe. Er zijn intussen nog een aantal items bijgekomen. Zo heb ik de bloedhete zomer in één jurkje overleefd dat ik eigenlijk kocht voor een trouw, maar dat zo heerlijk was om aan te doen en dat voelde alsof je niets aan had. Ideaal wel als de temperaturen ver boven de dertig gaan.
 • Nummertje 10: Ronde pizza’s leren maken zonder dat er een deegrol bij aan te pas komt. Nope. Ik weet nog altijd niet helemaal hoe die Italiaanse mama’s het doen, zo van die mooie ronde pizza’s maken. Ik heb het een aantal keer geprobeerd, maar nope. Nope. Gewoon nope. Voorlopig hou ik het dus op rare, langwerpige pizza’s. Ze zijn dan wel niet rond, maar ze smaken geweldig! Nah!
 • Nummertje 11: 500km fietsen. Dit is duidelijk een puntje dat ik helemaal uit het oog ben verloren, want ik heb mijn stalen ros bijzonder weinig van dichtbij gezien. Volgens mij moet het ook dringend eens langs een fietsenmaker. Oeps.
 • Nummertje 12: Er even tussen uit. Tellen de twee naaiweekends die ik deed dit jaar? Ik vind van wel. Bij het eerste nam ik Het Meneertje mee en werd er dus niet zo heel veel genaaid. Het tweede deed ik alleen en was opvallend productiever.
 • Nummertje 13: Tien jaar Team Poepie. We hadden een vaag plan om een soort van feestje op poten te zetten, maar uiteindelijk is dat niet doorgegaan. Helaas zijn we niet de beste planners. Misschien een andere keer. Het Vriendje en ik zijn er wel een dagje op uit getrokken om het te vieren. Dat is ook al iets natuurlijk.
 • Nummertje 14: Eindelijk eens besluiten wat ik nu eigenlijk wil doen met het bijberoep. De laatste maanden ben ik nog meer aan het nadenken over wat ik wil aanbieden, wat ik graag doe en wat ik minder graag doe en het gaat er op neer komen dat ik een paar knopen moet doorhakken. Alleen is het dus niet meer in bijberoep, maar in hoofdberoep. Jikes.
 • Nummertje 15: De blog in een nieuw jasje steken. Check. Het was geen gigantische redesign, maar het is een nieuw jasje. Stiekem ben ik het al een beetje beu gezien, maar soit. Het gaat nog even blijven zoals het is.
 • Nummertje 16: Puntje zestien van de 16 van 2016 terug oppikken. Nope. Deze blijven we gewoon lekker verder zetten.
 • Nummertje 17: En dan nog een persoonlijk puntje. Check. Ik bespaar u de details, maar check. Moeha. 😀

Als ik het zo even tel, dan heb ik acht van de zeventien puntjes afgevinkt. Dat is al bij al niet zo heel slecht, toch? Als je ziet wat voor een bewogen jaar ik achter de rug heb, dan valt dat zelfs heel goed mee.

Ergens heb ik wel het gevoel dat ik meer had kunnen doen dit jaar, op zoveel vlakken, en daardoor blik ik een beetje terug met een “meh” gevoel op dit jaar. Maar het kan niet alle jaren een topjaar zijn, toch? Soms zijn er gewoon “meh” jaren, waarin je even stilstaat bij bepaalde zaken, reflecteert en je lessen meeneemt om van het volgende jaar weer een topjaar te maken. En dat ben ik dan ook van plan: van 2019 een topjaar maken. Momenteel is er nog geen lijst met nieuwe doelstellingen, buiten dan die ene grote doelstelling waarover ik jullie al vertelde.

En misschien hou ik het bij die ene doelstelling, maar misschien ook niet. Wie zal het zeggen.

Onlangs schakelde ik Inneke in om een aantal portretten van mij te schieten zodat ik die te pas en te onpas kan gebruiken op mijn websites. En kijk. Hier duikt er dus weer zo’n portretje op. Ha!

You Might Also Like

 • Tina

  Het lijkt of ik dit blogbericht heb geschreven. Een aantal doelstellingen komen overeen en werden in 2018 ook niet allemaal gehaald. Een herkansing in 2019.

 • zwartraafje

  Ik val mee in de categorie van mensen die een minimum aan schoenen heeft maar dat ruimschoots compenseert met bomvol gevulde boekenkasten. Momenteeel zijn 157 daarvan ongelezen. Allemaal fictieboeken maar de ebooks heb ik niet meegeteld. Ik heb echt geen flauw idee hoeveel ongelezen ebooks ik heb vermits ik mijn ereader slechts heel uitzonderlijk gebruik. Het zou zelfs goed kunnen dat die het afgelopen jaar niet gebruikt is.

 • Leen

  … en sommige mensen kopen schoenen én boeken én o ja ook nog plantjes * bloos *

 • Pin It on Pinterest