Gelezen

De Verbeelding Book Challenge 2019

En daar is ie dan eindelijk: de Verbeelding Book Challenge voor het jaar 2019! Hoera! Het is de vijfde keer dat ik deze challenge organiseer en ik moest toch wel even denken over de puntjes. De kans bestaat dat één van deze puntjes al een keer verscheen in één van de vorige edities van de challenge, maar soit. Uiteindelijk kon ik weer een lijst van dertig puntjes samenstellen en dat is het belangrijkste, toch? Hopelijk zijn jullie er klaar voor!

De bedoeling van deze challenge is om diverser te lezen en een keer een stapje uit je comfortzone te zetten. Ik ben bijvoorbeeld niet iemand die van nature naar thrillers gaat grijpen. Ze interesseren me gewoon niet. Maar dankzij de Verbeelding Book Challenge heb ik mijn tanden in een aantal zeer fijne boeken uit dat genre gezet. En ik hoop dat ik dit jaar weer een beetje buiten mijn eigen comfortzone kan lezen zodat ik weer wat nieuwe, interessante boeken kan ontdekken.

 1. Een boek dat zich afspeelt op een nationale feestdag (eender welk land) of waarin een nationale feestdag een belangrijke rol speelt
 2. Een boek waarin een persoon ontvoerd wordt
 3. Een boek met bloemen op de cover
 4. Een boek waarin een boerderij voorkomt
 5. Een boek geschreven door iemand transgender of met een trans-personage in de hoofdrol
 6. Een boek met een Q in de titel
 7. Een stationsromannetje
 8. Een boek waarin depressie centraal staat
 9. Een boek waarin één van de smaken in de titel verwerkt werd: zoet, zout, bitter of zuur (zoete, zoute, bittere of zure mag ook natuurlijk)
 10. Een boek met een voornaam in de titel
 11. Een boek waarin technologie een belangrijke rol speelt
 12. Een boek in dagboekvorm
 13. Een non fictie boek rond een onderwerp waar je absoluut niets over weet
 14. En dan een fictie boek rond datzelfde onderwerp waar je absoluut niets over weet (of wist, want tegen dit puntje weet je er hopelijk al wat meer over)
 15. Een memoire van een dier. Jawel. Een dier.
 16. Een paranormaal getint boek (je weet wel: geesten, telepathie, scéances en dat soort toestanden)
 17. Een hervertelling van een bekende mythe
 18. Een van je favoriete boeken (want je favoriete boeken herlezen, dat is de max)
 19. Een boek dat gepubliceerd werd na de dood van de auteur
 20. Een boek dat intussen verfilmd is als Netflix film of serie en kijk meteen ook de film of de serie in kwestie
 21. Een boek dat werd vermeld in een ander boek dat je las
 22. Een boek waarin een tweeling een grote rol speelt
 23. Een fictie boek waar een echt bestaande historische figuur een rol in speelt
 24. Een boek over feminisme
 25. Een boek over migratie
 26. Een boek waarin geneeskunde een belangrijke rol speelt
 27. Een boek dat zich afspeelt op een andere planeet
 28. Een boek van een vrouwelijke auteur die een mannelijke pseudoniem gebruikte
 29. Een boek met een van de vier elementen in de titel: water, wind, vuur, aarde
 30. Een boek dat zich afspeelt in een land waar je nog nooit bent geweest

Volgens mij is het zeker niet de moeilijkste editie van de challenge, maar het is volgens mij ook niet té gemakkelijk. Er zitten wat uitdagingen in en er zitten wat weggevers in. Mij lijkt het in ieder geval allemaal heel haalbaar. Of lijkt het alleen maar zo en zit je nu al met je handen in je haren? Het komt wel goed. En ja, één boek inschakelen voor meerdere puntjes, dat is nog steeds toegestaan. Zie je wel, allemaal heel haalbaar en zo. 😀

Zin om mee te doen? Zeker doen, zou ik zeggen.
Je kan ons op de hoogte houden van je proces op je eigen blog, Facebook profiel of via de Verbeelding Book Club Goodreads pagina. Als je updates wil plaatsen op Twitter of op Instagram een foto laat zien van je volgende boek, gebruik dan even de hashtag #verbeeldingbc2019. Dan kunnen we met z’n allen volgen! Laat zeker ook een linkje achter naar waar je ons zal updaten in de reacties, want ik ben uiteraard benieuwd naar iedereen z’n proces!

You Might Also Like

 • Becky

  Bedankt Kathleen!
  Ik doe zeker mee en zal mijn updates posten op de Goodreads pagina.

 • Jill

  Moest je nog een boek zoeken voor het tweeling-puntje. “Ik geef je de zon” is echt een aanrader!

  • Kathleen

   En die staat hier toevallig ongelezen in de kast! Hoppa! Merci voor de tip!

 • Wapiti

  Geen moeilijke opdracht? Voor mij wel, want bij een groot aantal punten kan ik zo een titel plaatsen, maar dat boek heb ik dan al gelezen, telt dus niet.
  Dat stationsromannetje laat ik aan mij voorbijgaan. Voor de rest wil ik wel meegaan! 🙂

 • Sofie

  Ohjee ik vind hem ook moeilijk!!! Ik weet voor geen enkel puntje een boek 😀 Ik ga voor de 15 puntjes omdat ik me voorgenomen heb om alleen nog maar boeken te lezen die ik echt wil lezen. Soms lees ik een bepaald boek uit tegen mijn goesting om het puntje te kunnen afstrepen. En het moet plezant blijven nietwaar 🙂 Mijn moeder doet ook mee dus ik kan haar wel helpen met de puntjes!

  • Kathleen

   Het moet inderdaad plezant blijven! Het is geen wedstrijd, dus doe maar lekker je ding. En hoera voor de mama die ook meedoet!

 • Sofie

  Ik doe mee 😉 en ik voeg er nog een extra dimensie aan want ik heb mezelf opgedragen geen boeken te kopen dit jaar. Ik ga ze dus allemaal ofwel in de boekenkast hier moeten zoeken, en dan tussen de boeken die ik nog niet gelezen heb (of heel lang geleden) ofwel in de bib moeten gaan zoeken. Benieuwd hoever ik ga geraken…

  • Kathleen

   Hier van hetzelfde. Ik had uiteraard kunnen vals spelen en eerst even piepen welke boeken ik wil lezen uit mijn boekenkast om op basis van die titels puntjes te verzinnen, maar nope. Zo zijn we niet. Het gaat een beetje zoeken worden, denk ik.

 • Romina

  Ik ga sowieso inpikken hierop en binnenkort een lijst publiceren met feministische boeken ?

  • Kathleen

   Zeker doen! Ik kijk er al naar uit.

 • Cindy

  Had ik de lijst gelezen op 31 dec dan had ik kunnen valsspelen met puntje 15 want die dag las ik “het rijk gevulde leven van Jacominus Gainsborough” van Rebecca Dautremer uit en dat is zo mooi en echt wel een memoire van een dier! Prachtig boek om in je collectie te hebben ?

 • fieke

  Jeej, ik doe ook weer mee! Voor een aantal puntjes kan ik hier in huis wel boeken vinden, maar er zitten ook moeilijke puntjes bij. Mijn man heeft al helpen zoeken naar boeken (er zijn bepaalde puntjes die hem meer interesseren), dus het komt wel goed :-).

 • Evi

  Hoera! Ik doe ook dit jaar opnieuw mee 🙂 Al lijkt het me voor een aantal puntjes wel een serieuze uitdaging te zijn. Dus ik ga vermoedelijk leesinspiratie zoeken bij andere deelnemers 😉

 • mie

  Ik denk dat ik voor puntje 6 “De Quincunx” nog maar eens herlees. Kan ik meteen ook puntje 18 afvinken en misschien nog wel een aantal.

 • Sanne

  Voor het eerst wil ik ook graag meedoen – hoewel ik vrees dat die verse baby eind maart wel eens roet in het eten zou kunnen gooien – maar maak het niet té ambitieus voor mezelf. Ik ga voor 15 puntjes om af te strepen én er ook effectief over te bloggen. We’ll see!

 • Verbeelding Book Challenge 2019 | uitgelezen in januari – fiekefatjerietjes

  […] de vijfde keer op rij neem ik dit jaar deel aan de Verbeelding Book Challenge. Want: lezen is geweldig en #nevernotreading en al. Heel wat volgers hier zijn ook […]

 • Uitgelezen in Januari 2019 | Loesje Zaakjes

  […] jaar sla ik de Verbeelding Bookchallenge eens over, het is te zeggen dat ik niet bewust mee doe. De vorige jaren lees ik soms boeken dik […]

 • Update Verbeelding Book Challenge 2019 | brabbeltjes

  […] Maar, ik las altijd ongeveer hetzelfde, en het begon me weer te vervelen. Gelukkig is daar de Verbeelding Book Challenge. Het is al het vijfde jaar op rij dat Kathleen deze uitdaging de wereld in stuurt. Ik was van plan […]

 • Verbeelding Book Challenge 2019 | uitgelezen in februari (4/40) – fiekefatjerietjes

  […] de vijfde keer op rij neem ik dit jaar deel aan de Verbeelding Book Challenge. Want: lezen is geweldig en #nevernotreading en al. Heel wat volgers hier zijn ook […]

 • Verbeelding Book Challenge 2019 | uitgelezen in maart (10/40) – fiekefatjerietjes

  […] de vijfde keer op rij neem ik dit jaar deel aan de Verbeelding Book Challenge. Want: lezen is geweldig en #nevernotreading en al. Heel wat volgers hier zijn ook […]

 • Tiny is kalm, hé? | tiny blogt

  […] doe niet echt mee met de Verbeelding Bookchallenge, dit jaar lees ik gewoon lekker mijn eigen gedacht. Al heel erg genoten […]

 • Verbeelding Book Challenge 2019 | uitgelezen in april – fiekefatjerietjes

  […] de vijfde keer op rij neem ik dit jaar deel aan de Verbeelding Book Challenge. Want: lezen is geweldig en #nevernotreading en al. Heel wat volgers hier zijn ook […]

 • Verbeelding Book Challenge 2019 | uitgelezen in mei – fiekefatjerietjes

  […] de vijfde keer op rij neem ik dit jaar deel aan de Verbeelding Book Challenge. Want: lezen is geweldig en #nevernotreading en al. Heel wat volgers hier zijn ook […]

 • Verbeelding Book Challenge 2019 | uitgelezen in juni – fiekefatjerietjes

  […] de vijfde keer op rij neem ik dit jaar deel aan de Verbeelding Book Challenge. Want: lezen is geweldig en #nevernotreading en al. Heel wat volgers hier zijn ook […]

 • Verbeelding Book Challenge 2019 | uitgelezen in juli – fiekefatjerietjes

  […] de vijfde keer op rij neem ik dit jaar deel aan de Verbeelding Book Challenge. Want: lezen is geweldig en #nevernotreading en al. Heel wat volgers hier zijn ook […]

 • Verbeelding Book Challenge 2019 | uitgelezen in september – fiekefatjerietjes

  […] de vijfde keer op rij neem ik dit jaar deel aan de Verbeelding Book Challenge. Want: lezen is geweldig en #nevernotreading en al. Heel wat volgers hier zijn ook […]

 • Verbeelding Book Challenge 2019 | uitgelezen in november – fiekefatjerietjes

  […] de vijfde keer op rij neem ik dit jaar deel aan de Verbeelding Book Challenge. Want: lezen is geweldig en #nevernotreading en al. Heel wat volgers hier zijn ook […]

 • Tiny Pleasures november 2019 | Loesje Zaakjes

  […] voor Mati (waar er ondertussen dagelijks ruzie voor is) – ideetjes doorgeven voor de nieuwe verbeelding bookchallenge – hulp krijgen – alles weer proper in huis – hulp van vrienden – marter […]

 • Pin It on Pinterest